Pere Aragonès (ACN/Carola Lopez)
Entrevistat a TV3 i a Catalunya Ràdio

Aragonès, en 10 frases: "No hi haurà acord amb el PSC, és incompatible amb ERC"

RedaccióActualitzat

Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat amb funcions de President, és el cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya en les eleccions al Parlament del 14F. 

Nascut el 16 de novembre del 1982 a Pineda de Mar, Aragonès ha estat regidor a l'Ajuntament d'aquesta població entre el 2011 i el 2018. Abans havia estat portaveu nacional del Jovent Republicà

Diputat al Parlament entre el 2006 i el 2016, és conseller d'Economia i Hisenda i vicepresident des del maig del 2018. El 30 de setembre del 2020 va assumir interinament la presidència de la Generalitat arran de la inhabilitació de Quim Torra.

Ara es mostra convençut que després del 14F "la Generalitat de nou estarà presidida per ERC" i que ell estarà al capdavant d'un govern ampli al qual convida totes les forces independentistes i els comuns.

"Comptem amb un govern ampli que el dirigim a JxCat, a la CUP, als comuns i al PDeCAT, perquè compartim la defensa del dret d'autodeterminació, compartim la llibertat dels presos i hem arribat a acords en pressupostos o en la investidura de Torra."

"La senyora Borràs i la senyora Sabater no són les meves adversàries, són les meves aliades i espero comptar amb elles al meu govern."

"Vull un govern ampli, compto amb JxCat com nosaltres hi hem estat quan ells han necessitat suport per formar govern."


Obligació d'arribar a acords

"No hi ha cap enquesta que digui que els que defensem l'autodeterminació i l'amnistia no tindrem majoria. Tenim l'obligació de posar-nos d'acord i treballar des del minut 1. No podem fallar a la ciutadania en el moment més complicat de l'últim segle."


El PSC, incompatible

"Vull ser molt clar: no hi haurà acord amb el PSC; el PSC és incompatible amb ERC, ni al govern ni amb un suport des de fora. No hi compto."

"Treballaré perquè el PSC no sigui imprescindible i per tenir altres acords. No vull dependre d'un partit que no està a favor del dret d'autodeterminació ni de la fi de la repressió i que està a favor d'una gestió centralitzada dels fons europeus."


Majoria independentista

"Claríssimament hem de superar el 50% dels vots, això ens dona molta força interna i externa."

"Si l'independentisme aconsegueix més del 50% dels vots, tindrem legitimitat interna i externa per exigir un referèndum d'autodeterminació."


Independència i progrés social

"La independència cal que estigui associada al progrés social, i això només es pot fer des d'una presidència de la Generalitat independentista i progressista, com fan a Escòcia."


Satisfet amb la gestió

"Estic satisfet de la feina feta; la consellera Vergés ha fet una feina extraordinària, i no era fàcil."

"Des que tinc responsabilitats en l'àmbit de l'economia cada any hem augmentat els recursos de la sanitat d'aquest país."


Amnistia

"Nosaltres defensem l'amnistia, els indults els ha posat sobre la taula el PSOE, i ells ho hauran de resoldre. No ens hi oposarem, però la solució és l'amnistia, perquè és la solució global, també per als exiliats i per a totes les causes obertes."


Referèndum

"Un cop investit president de la Generalitat convocaré el Pacte Nacional pel Referèndum."

"Hem de portar aquesta exigència a la taula de negociació amb el govern espanyol, perquè jo hi vull anar defensant una proposta de país."


Aragonès ha passat pel plató d'"Els matins", de TV3, on ha estat entrevistat per Lídia Heredia. Aquesta és l'entrevista íntegra:

 

 

També ha estat entrevistat per Laura Rosel en el programa "El matí de Catalunya Ràdio". Pots sentir l'entrevista íntegra:

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021ERCPere Aragonès
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut