Barcelona

Anna Saliente (CUP), en 10 frases: "Volem arrossegar BComú i ERC a la via rupturista"

Saliente, candidata de la CUP a l'alcaldia de Barcelona, diu que la seva formació "serà la clau de la governabilitat" a la ciutat

Actualitzat

Anna Saliente, candidata de la CUP a l'alcaldia de Barcelona, ha obert aquest divendres la ronda d'entrevistes electorals dels comicis municipals del 26M al programa "Els matins" de TV3.

Saliente, de 27 anys, és l'aspirant més jove a l'alcaldia de Barcelona. Diu que la CUP, tot i aspirar a guanyar a la ciutat de Barcelona, "serà la clau de la governabilitat" i que la seva candidatura vol "impulsar i liderar la desobediència al règim" des de la capital catalana i arrossegar cap a l'esquerra tant els republicans com els comuns:

"Nosaltres volem guanyar. Òbviament hem de ser rigorosos en la situació actual. Tot i que la CUP vol tenir la majoria, el que veiem és que actualment tenim la clau de la governabilitat. Som la clau de la governabilitat en tant que podem arrossegar Barcelona en Comú i ERC, els partits cap a l'esquerra, cap a la via independentista, cap a la via de la ruptura amb l'Estat. O poden anar-se'n cap a la banda antidemocràtica, cap a la banda del 155 i cap a la dreta".

 

L'enquesta del CIS coneguda ahir atorgava dos regidors a la CUP a l'ajuntament. Per Saliente, aquests dos regidors no són suficients:

"Mai hem fet política pensant en les enquestes. Òbviament ens les mirem, però farem la nostra campanya independentment del que diguin les enquestes. Nosaltres entenem que dos regidors no seria un bon resultat. Nosaltres hem de tenir més influència en l'ajuntament. En la situació en què estem actualment, d'emergència social i emergència democràtica, entenem que la CUP és garantia que canviïn coses".

Pactes postelectorals

"Les dues forces amb què estem més properes són Ernest Maragall, ERC i Ada Colau, Barcelona en Comú. S'hauria de veure quina és la coherència que ells tenen perquè en la campanya espanyola han mostrat algunes incoherències. "

"Clarament no pactarem amb Bou, Valls ni Collboni".

Risc d'anar a un pacte autonomista amb l'Estat

"Veiem un risc evident, veient la campanya que ha fet Esquerra Republicana en les eleccions espanyoles, i vista la dinàmica dels membres del govern i el Parlament entenem que hi ha un risc que tot aquest procés es busqui conduir-lo cap a un pacte autonomista amb l'Estat. I a la culminació de la traïció a l'esperit de l'1 d'octubre. Això és un problema i és a on nosaltres venim a determinar".

 

Reptes de Barcelona: habitatge

"Dins el govern de Barcelona en Comú no s'ha arribat a esprémer tots els límits legals que permetien donar una solució a la situació d'emergència social que estem vivint en l'actualitat. Hi ha la via de declaració d'emergència social, que permetria entrar a expropiar tots els pisos buits que estan en mans de grans tenidors".

Qüestionar interessos de la "marca Barcelona" i l'Ibex-35

"No hi ha hagut un qüestionament clar, de fons, de la 'marca Barcelona'. La marca governada per les grans empreses com AGBAR, com CaixaBank, el Banc Sabadell, Abertis, els grans noms de l'Ibex-35. No hi havia un projecte clar de confrontació de les elits i entenem que sense confrontar aquests interessos de les elits no es pot portar endavant un projecte transformador. Ha faltat valentia política."

Reptes de Barcelona: seguretat

"Nosaltres entenem que no calen més guàrdies urbans a Barcelona. Considerem que hi ha un alarmisme en aquest sentit, un discurs propi de la dreta de tota la vida: fem alarmisme amb la seguretat i, per tant, justifiquem la presència de més policia. Nosaltres entenem que els petits furts que hi ha Barcelona, aquestes situacions, són fruit de les situacions de desigualtat que es viuen. Nosaltres proposem una policia de proximitat, no ha de ser una policia repressiva."

Reptes de Barcelona: manters i venda ambulant

"Els manters no són un problema. En tot cas són l'expressió de la discriminació que pateixen les persones migrades. Hi ha hagut una vulneració de drets cap a aquest col·lectiu. Nosaltres plantegem parlar amb ells per establir zones on puguin vendre sense batudes policials, sense estar exposats a la possible violència policial".

Reptes de Barcelona: model turístic

"El sector turístic viu en gran part a costa de la gran precarietat de les treballadores. Nosaltres diem que s'ha d'apostar pel decreixement turístic, que s'han de municipalitzar alguns serveis turístics, aquells que estan en mans de les grans corporacions, per exemple el bus turístic, que pot generar ingressos per a la ciutat".

Reptes de Barcelona: envelliment de la població

"Cal posar un accent en l'economia social i en l'economia de les cures. Entenem que s'ha de posar l'economia al servei de les persones. Vol dir fer una aposta important pel serveis municipals, de titularitat i gestió pública".

Reptes de Barcelona: 50% de reducció del transport privat

"La contaminació és un tema de veritable emergència. Aquestes 1.250 morts prematures l'any per la contaminació és una situació d'emergència absoluta. A la llei del canvi climàtic del 2017 hi ha una sèrie de mesures que després no s'apliquen, com són les taxes sobre les emissions contaminants dels vaixells, les de les activitats econòmiques..."

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MCUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut