El supermercat més reeixit de New York té 17.000 treballadors i cap client, com explica el documental dedicat al Park Slope Food Coop, un supermercat gestionat pels socis que en són propietaris. Fundat el 1973, va néixer amb un grup de veïns que buscaven posar a disposició del barri menjar saludable a preus assequibles. Ara, aquesta iniciativa ha arribat a Barcelona amb el FoodCoop BCN, situat al barri de l'Eixample de la capital catalana, com hem explicat a "Els matins".       Què és el FoodCoop BCN? "És un supermercat cooperatiu i participatiu", explica Rosa Rovira, una de les impulsores del projecte. Això vol dir que "les persones que hi compren són alhora sòcies del supermercat" i, per tant, "prenen part en les decisions i el funcionament" de l'establiment.       Abans d'entrar al local cal acreditar-se, perquè només els socis (actualment en són uns 500) poden comprar en aquest supermercat. A més, aquests socis assumeixen el compromís de treballar 3 hores al mes al supermercat, ja sigui col·locant productes, cobrant a caixa o netejant les instal·lacions. "Això crea una implicació amb el projecte que fa que te'l facis molt teu", explica la sòcia Raquel Perich, que afirma que "feia temps que buscava una cosa així".       Què ofereix el supermercat? Per una banda. és difícil trobar-hi les grans marques que omplen les prestatgeries dels supermercats tradicionals; i per l'altra, aposten pel consum responsable: volen que l'oferta es basi en productes de proximitat, de temporada i de producció ecològica. A més, la intenció del projecte és convertir-se no només en una botiga, sinó també en un espai on oferir tallers per sensibilitzar sobre la importància d'una alimentació sana i sostenible.