Sense ficció - 20-S
El més vist del 2018

Els grans moments d'actualitat

L'actualitat informativa de l'any 2018 ha continuat marcada per la política i el pols entre les institucions catalanes i les de l'estat espanyol

1. "Sense ficció": '20-S'

Què va passar a la mobilització davant de la Conselleria d'Economia i Hisenda a Barcelona el 20 de setembre del 2017? El documental "20-S", emès el 28 de juny i dirigit per Jaume Roures, va fer una reconstrucció minuciosa dels fets que van passar en seus de la Generalitat i la mobilització popular davant de la Conselleria d'Economia i Hisenda a Barcelona.

 

2. "30 minuts": 'L'Emma vol viure'

Aquest documental, emès pel "30 minuts" el 14 de gener, segueix de prop la història d'una jove estudiant holandesa que quan tenia 18 anys va decidir que es filmés la seva lluita contra l'anorèxia. En fer-ho, l'Emma ja intuïa que la seva pel·lícula acabaria d'una d'aquestes dues maneres: o bé aconseguiria recuperar-se del seu estat d'extrema feblesa, o bé l'anorèxia la portaria a la mort.

 

3. "30 minuts": 'Arriba España'

En aquest reportatge emès el 27 de maig, el "30 minuts" analitza el fenomen de la ultradreta, un col·lectiu reduït i a vegades violent, habitualment circumscrit a les manifestacions del 12-O, però que davant del repte independentista s'ha mobilitzat i ha captat l'interès dels mitjans i ciutadans. "El que ara està en joc és la indivisibilitat territorial de l'Estat, que és un dels pilars bàsics de l'extrema dreta des dels anys 70", explica el professor d'Història Carles Viñas.

 

4. "Sense ficció": '1-O'

El dia 6 de setembre del 2017, el govern de la Generalitat va convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Malgrat la prohibició del govern espanyol, l'1 d'octubre, en un dia plujós i en un ambient extremadament hostil, milers de persones van acudir als centres de votació.
"1-O", emès el 9 de gener, és la crònica del que va passar en cinc d'aquests centres.

 

5. "30 minuts": 'Pantalles addictives'

Els experts avisen: l'ús abusiu de les pantalles de mòbils i tauletes pot provocar trastorns del llenguatge i del son en els més petits, però també conseqüències greus per als més grans. Aquest reportatge, emès el 4 de març, mostra el costat més desconegut d'una epidèmia silenciosa i perillosa que amenaça la nostra societat.

ARXIVAT A:
Més vist 2018TV3 més vist 2018
Anar al contingut