El desenllaç: qui ha enverinat l'exespia?

"Els enverinaments de Salisbury": últims capítols

Tot i que Rússia ho nega, el govern britànic està convençut que els serveis secrets d'aquest país són els culpables de l'enverinament de l'exespia Serguei Skripal amb Novitxok, una substància indetectable i molt mortífera

Els últims capítols de la sèrie

Episodi 3


Tot i que Rússia ho nega, el govern britànic està convençut que els serveis secrets d'aquest país són els culpables de l'enverinament de l'exespia Serguei Skripal amb Novitxok, una substància indetectable i molt mortífera. El sergent Nick Bailey, víctima col·lateral de l'enverinament, rep l'alta mèdica, però per a ell res no tornarà a ser com abans. Quan semblava que tot començava a estar controlat, dos nous enverinaments fan que torni el malson.

Episodi 4


L'enverinament de dues persones al cap d'un mes dels tres primers enverinaments de Salisbury descol·loca els responsables de la investigació policial sobre el cas i els encarregats de garantir la seguretat de la població. Al cap d'un temps es descobreix l'origen dels nous enverinaments, que és el primer pas per resoldre el problema. De totes maneres, tant els afectats com els responsables de la investigació han quedat molt tocats.

 

"Els enverinaments de Salisbury" relata un dramàtic episodi de la història recent del Regne Unit: el cas real d'una cadena d'enverinaments el 2018 amb Novitxok, un verí d'origen soviètic.

El març del 2018, els serveis d'emergències de la petita ciutat anglesa de Salisbury van haver d'atendre un home i la seva filla, que, asseguts en un banc d'un parc, van començar a vomitar i a tenir convulsions fins que van perdre el coneixement. Aviat es va saber que l'home era un rus que havia treballat per als serveis secrets del seu país i, al mateix temps, per als de la Gran Bretanya. Quan es va descobrir que els havien enverinat amb una substància perillosíssima de fabricació russa, les autoritats es van alarmar: qualsevol rastre d'aquesta substància que hagués quedat escampat per la ciutat representava un perill greu. Llavors va començar una cursa per eliminar un enemic desconegut i invisible, capaç de matar moltes persones innocents.

Més enllà dels titulars, la investigació i les conjectures polítiques, la minisèrie explica l'extraordinari heroisme d'una població innocent que es va mobilitzar davant d'una crisi per a la qual ningú no els havia preparat. Una història mai explicada… fins ara.

Protagonitzada per Anne-Marie Duff ("La matèria fosca", "Sex education"), Rafe Spall  ("La guerra dels mons", "La vida de Pi" ) i Myanna Buring ("The witcher"), aquesta minisèrie britànica de la BBC recrea els fets basant-se en els testimonis de les víctimes afectades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut