• Alimentar el futur
    Veure vídeo

    Alimentar el futur

    La crisi climàtica que vivim té molt a veure amb el que mengem cada dia, i cada cop són més els estudis científics que alerten que cal fer-hi alguna cosa de manera urgent, especialment des de les ciutats i les seves àrees metropolitanes. El documental "Alimentar el futur" aborda aquesta qüestió a partir de diverses experiències gestades a Barcelona i el seu voltant, aprofitant que enguany la ciutat és la capital de l'Alimentació Sostenible.

    La crisi climàtica que vivim té molt a veure amb el que mengem cada dia, i cada cop són més els estudis científics que alerten que cal fer-hi alguna cosa de manera urgent, especialment des de les ciutats i les seves àrees metropolitanes. El documental "Alimentar el futur" aborda aquesta qüestió a partir de diverses experiències gestades a Barcelona i el seu voltant, aprofitant que enguany la ciutat és la capital de l'Alimentació Sostenible.

  • Montserrat. Retorn a l'essència
    Veure vídeo

    Montserrat. Retorn a l'essència

    Montserrat. Retorn a l'essència ofereix una visió íntima de la comunitat monàstica just en el moment en què està fent una profunda reflexió sobre el futur arran de la propera celebració del seu Mil·lenari al 2025.

    Montserrat. Retorn a l'essència ofereix una visió íntima de la comunitat monàstica just en el moment en què està fent una profunda reflexió sobre el futur arran de la propera celebració del seu Mil·lenari al 2025.

  • La sopa d'all i el món que ve
    Veure vídeo

    La sopa d'all i el món que ve

    Una taula. Set comensals. Gastrònoms, cuiners i productors. Disposats a gaudir de l'àpat. A menjar i a parlar de menjar. Una trobada distesa, informal i agradable. Una taula que ens farà venir ganes de seure amb amics, menjar i conversar. Una taula com a símbol de tots els valors que recull la gastronomia.

    L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició presenta un documental que ens convida a reflexionar sobre el moment crític i el punt d'inflexió que viu el sector de la gastronomia i la indústria agroalimentària del país.

    La cuina catalana sempre ha estat rica, saludable i deliciosa. Per menjar bé, no cal inventar la sopa d'all. Per menjar bé simplement hem de reivindicar aquesta cuina i, sobretot, preservar-la.

    Una taula. Set comensals. Gastrònoms, cuiners i productors. Disposats a gaudir de l'àpat. A menjar i a parlar de menjar. Una trobada distesa, informal i agradable. Una taula que ens farà venir ganes de seure amb amics, menjar i conversar. Una taula com a símbol de tots els valors que recull la gastronomia. L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició presenta un documental que ens convida a reflexionar sobre el moment crític i el punt d'inflexió que viu el sector de la gastronomia i la indústria agroalimentària del país. La cuina catalana sempre ha estat rica, saludable i deliciosa. Per menjar bé, no cal inventar la sopa d'all. Per menjar bé simplement hem de reivindicar aquesta cuina i, sobretot, preservar-la.

  • Entre vinyes
    Veure vídeo

    Entre vinyes

    "Entre Vinyes" és un road movie sobre el món del vi i l'enoturisme a través de tres personatges: Albert Martínez López-Amor, escriptor-periodista català que fa recerca per fer un llibre sobre el tema, Julio Arriaga, un pintor basc que prepara una sèrie de dibuixos sobre la vinya i el paisatge; i Chris Grennes, un divulgador noruec del vi català que prepara una visita per a uns clients del seu país. Tots ells donaran a conèixer l'enoturisme en un viatge al voltant del nostre territori, la nostra història i la nostra cultura.

    "Entre Vinyes" és un road movie sobre el món del vi i l'enoturisme a través de tres personatges: Albert Martínez López-Amor, escriptor-periodista català que fa recerca per fer un llibre sobre el tema, Julio Arriaga, un pintor basc que prepara una sèrie de dibuixos sobre la vinya i el paisatge; i Chris Grennes, un divulgador noruec del vi català que prepara una visita per a uns clients del seu país. Tots ells donaran a conèixer l'enoturisme en un viatge al voltant del nostre territori, la nostra història i la nostra cultura.

  • Yukon: L'aventura
    Veure vídeo

    Yukon: L'aventura

    L'aventura de quatre joves catalans fent el descens en canoa pel mític riu Yukon. Navegaran uns 800 Km des de Whitehorse a Dawson City (nord de Canadà i Alaska), per un territori que es conserva encara salvatge i és conegut per la famosa febre de l'or de finals del segle XIX.

    L'aventura de quatre joves catalans fent el descens en canoa pel mític riu Yukon. Navegaran uns 800 Km des de Whitehorse a Dawson City (nord de Canadà i Alaska), per un territori que es conserva encara salvatge i és conegut per la famosa febre de l'or de finals del segle XIX.

  • Ucraïna (1a part)
    Veure vídeo

    Ucraïna (1a part)

    En Tom viatja a Ucraïna, un gran país que fa frontera amb Europa i que manté des de fa temps un conflicte amb Rússia. No és precisament un país turístic, però en Tom hi trobarà coses força interessants: el palau de l'antic president corrupte, la zona contaminada de Txernòbil i una multitudinària festa jueva.

    En Tom viatja a Ucraïna, un gran país que fa frontera amb Europa i que manté des de fa temps un conflicte amb Rússia. No és precisament un país turístic, però en Tom hi trobarà coses força interessants: el palau de l'antic president corrupte, la zona contaminada de Txernòbil i una multitudinària festa jueva.

  • Ucraïna (2a part)
    Veure vídeo

    Ucraïna (2a part)

    Durant la segona part del viatge, en Tom arriba fins a l'est d'Ucraïna, encara en guerra amb Rússia des del 2014. Allà coneix dos soldats que el duen fins a les trinxeres, just davant l'enemic. També visita una família que intenta fer una vida normal, tot i que senten cada dia foc d'artilleria. En Tom acaba el viatge a Crimea, la península que es van annexionar els russos després del referèndum que van organitzar, i que van guanyar gràcies a la informació manipulada.

    Durant la segona part del viatge, en Tom arriba fins a l'est d'Ucraïna, encara en guerra amb Rússia des del 2014. Allà coneix dos soldats que el duen fins a les trinxeres, just davant l'enemic. També visita una família que intenta fer una vida normal, tot i que senten cada dia foc d'artilleria. En Tom acaba el viatge a Crimea, la península que es van annexionar els russos després del referèndum que van organitzar, i que van guanyar gràcies a la informació manipulada.

  • El pa, el gust de l'esperit
    Veure vídeo

    El pa, el gust de l'esperit

    En aquest episodi el protagonista és el pa, un aliment bàsic de la humanitat que, per la seva relativa facilitat de preparació i un cost assequible, ens ha acompanyat al llarg de tota la nostra història. El pa és possiblement l'aliment amb més significació religiosa, des del pa àzim dels jueus fins al pa de l'eucaristia cristiana. A través de les diverses èpoques i regions del món, farem un recorregut per la història del pa, un aliment del cos i també de l'esperit.

    En aquest episodi el protagonista és el pa, un aliment bàsic de la humanitat que, per la seva relativa facilitat de preparació i un cost assequible, ens ha acompanyat al llarg de tota la nostra història. El pa és possiblement l'aliment amb més significació religiosa, des del pa àzim dels jueus fins al pa de l'eucaristia cristiana. A través de les diverses èpoques i regions del món, farem un recorregut per la història del pa, un aliment del cos i també de l'esperit.

  • El curri, el gust de l'aventura
    Veure vídeo

    El curri, el gust de l'aventura

    Des de l'època medieval, els europeus sempre han estat fascinats per les espècies orientals, que fins i tot els van empènyer a obrir noves rutes comercials marítimes i descobrir nous continents. El curri és una barreja d'espècies que, des de l'Índia, i a través del colonialisme britànic, ha conquerit el món sencer. Aquest documental ens explica la història d'aquesta mescla que és la base d'una infinitat de plats adaptats a tots els paladars i cultures del planeta.

    Des de l'època medieval, els europeus sempre han estat fascinats per les espècies orientals, que fins i tot els van empènyer a obrir noves rutes comercials marítimes i descobrir nous continents. El curri és una barreja d'espècies que, des de l'Índia, i a través del colonialisme britànic, ha conquerit el món sencer. Aquest documental ens explica la història d'aquesta mescla que és la base d'una infinitat de plats adaptats a tots els paladars i cultures del planeta.

  • Els últims caçadors de Mongòlia
    Veure vídeo

    Els últims caçadors de Mongòlia

    A les muntanyes de Mongòlia, els "berkutxis", falconers nòmades, viuen seguint les tradicions ancestrals i les temporades de caça. A la tardor entrenen les joves àguiles i les preparen per a la temporada de caça de l'hivern. Un història de majestuositat i llibertat en què les àguiles, els cavalls i els llops són els protagonistes. La caça ja no és qüestió de supervivència, sinó de respecte i d'honor.

    A les muntanyes de Mongòlia, els "berkutxis", falconers nòmades, viuen seguint les tradicions ancestrals i les temporades de caça. A la tardor entrenen les joves àguiles i les preparen per a la temporada de caça de l'hivern. Un història de majestuositat i llibertat en què les àguiles, els cavalls i els llops són els protagonistes. La caça ja no és qüestió de supervivència, sinó de respecte i d'honor.

  • El petit tren de Sichuan
    Veure vídeo

    El petit tren de Sichuan

    A Sichuan, al bell mig de la Xina, sembla com si el temps s'hagués aturat. Un tren de vapor, l'últim del país, és l'únic mitjà de transport que comunica vuit llogarets. No hi ha carreteres. Tot s'ha de transportar amb aquest tren: passatgers, bestiar, queviures, mobles i bicicletes. En aquest documental acompanyarem maquinistes, camperols, hotelers i alumnes de primària i descobrirem com és que aquest ferrocarril de via estreta té un paper tan important en la seva vida.

    A Sichuan, al bell mig de la Xina, sembla com si el temps s'hagués aturat. Un tren de vapor, l'últim del país, és l'únic mitjà de transport que comunica vuit llogarets. No hi ha carreteres. Tot s'ha de transportar amb aquest tren: passatgers, bestiar, queviures, mobles i bicicletes. En aquest documental acompanyarem maquinistes, camperols, hotelers i alumnes de primària i descobrirem com és que aquest ferrocarril de via estreta té un paper tan important en la seva vida.

  • El vermell
    Veure vídeo

    El vermell

    El vermell és el color de la sang, de la passió i de la vida. En aquest documental se'ns presenta el color vermell com a objecte del desig de les persones. Des del seu ús religiós, com a símbol de la sang i de la força vital, fins al seu paper com a cosmètic per fer ressaltar la bellesa i el vigor, el vermell ha acompanyat la humanitat des dels seus orígens, i ha marcat la nostra existència des del naixement fins a la mort.

    El vermell és el color de la sang, de la passió i de la vida. En aquest documental se'ns presenta el color vermell com a objecte del desig de les persones. Des del seu ús religiós, com a símbol de la sang i de la força vital, fins al seu paper com a cosmètic per fer ressaltar la bellesa i el vigor, el vermell ha acompanyat la humanitat des dels seus orígens, i ha marcat la nostra existència des del naixement fins a la mort.

  • El blau
    Veure vídeo

    El blau

    A través del testimoni de quatre homes, aquest documental ens presenta una visió poètica i espiritual del color blau. Un cec ens explica com el percep amb el cor. Un tintorer ens mostra com crea el blau a partir de la natura. Un miner ens ensenya com extreu el blau de la terra. I un monjo budista ens presenta la seva recerca de la il·luminació, entre el blau del cel i el del mar.

    A través del testimoni de quatre homes, aquest documental ens presenta una visió poètica i espiritual del color blau. Un cec ens explica com el percep amb el cor. Un tintorer ens mostra com crea el blau a partir de la natura. Un miner ens ensenya com extreu el blau de la terra. I un monjo budista ens presenta la seva recerca de la il·luminació, entre el blau del cel i el del mar.

  • El combustible
    Veure vídeo

    El combustible

    Una selva enigmàtica, poc coneguda, que havia ocupat un milió de quilòmetres quadrats al llarg de la costa del Brasil. Tot i que s'ha reduït a un 7%, encara hi queden animals ben curiosos. La mona més grossa i més afectuosa de l'Amèrica del Sud, falciots que travessen les cascades i fan el niu a la paret de roca llisa darrere l'aigua, matriarcats de coatís, formigues assassines i ocells que triguen deu anys a aprendre la dansa nupcial.

    Una selva enigmàtica, poc coneguda, que havia ocupat un milió de quilòmetres quadrats al llarg de la costa del Brasil. Tot i que s'ha reduït a un 7%, encara hi queden animals ben curiosos. La mona més grossa i més afectuosa de l'Amèrica del Sud, falciots que travessen les cascades i fan el niu a la paret de roca llisa darrere l'aigua, matriarcats de coatís, formigues assassines i ocells que triguen deu anys a aprendre la dansa nupcial.

  • My friend
    Veure vídeo

    My friend

    La dels refugiats és probablement la pitjor crisi humanitària d'Europa dels últims 25 anys. El documental "My friend" posa cara als protagonistes d'aquest drama i també a les persones que intenten ajudar-los. Carles Prats, excorresponsal i actual conductor del "TN migdia", ha viatjat fins a Grècia, on hi ha més de 50.000 demandants d'asil que han quedat bloquejats des del mes de març, quan es van tancar les fronteres europees.

    La dels refugiats és probablement la pitjor crisi humanitària d'Europa dels últims 25 anys. El documental "My friend" posa cara als protagonistes d'aquest drama i també a les persones que intenten ajudar-los. Carles Prats, excorresponsal i actual conductor del "TN migdia", ha viatjat fins a Grècia, on hi ha més de 50.000 demandants d'asil que han quedat bloquejats des del mes de març, quan es van tancar les fronteres europees.

Anar al contingut