• Els constructors
    Veure vídeo

    Els constructors

    En aquest quart episodi parlarem dels grans constructors de la naturalesa, un grup d'animals moltes vegades diminuts que els humans no només hem admirat des de sempre sinó que intentem imitar per la bellesa, la fortalesa i la complexitat de les seves construccions. Des dels castors que construeixen dics fins als ruscos hexagonals perfectes de les abelles, veurem una gran varietat d'habilitats que ens han despertat enveja des del principi dels temps.

    En aquest quart episodi parlarem dels grans constructors de la naturalesa, un grup d'animals moltes vegades diminuts que els humans no només hem admirat des de sempre sinó que intentem imitar per la bellesa, la fortalesa i la complexitat de les seves construccions. Des dels castors que construeixen dics fins als ruscos hexagonals perfectes de les abelles, veurem una gran varietat d'habilitats que ens han despertat enveja des del principi dels temps.

  • Els bòlids
    Veure vídeo

    Els bòlids

    En aquest tercer episodi veurem qui són els bòlids de la naturalesa, els animals més ràpids del món, cada un en el seu medi. Des del guepard, l'animal terrestre més ràpid, fins al picot, un ocell capaç de perforar els arbres a una velocitat vertiginosa, passant pel dofí o el falcó pelegrí, l'evolució ha dotat tots aquests animals d'una habilitat que els humans sempre hem admirat i que intentem imitar: la velocitat.

    En aquest tercer episodi veurem qui són els bòlids de la naturalesa, els animals més ràpids del món, cada un en el seu medi. Des del guepard, l'animal terrestre més ràpid, fins al picot, un ocell capaç de perforar els arbres a una velocitat vertiginosa, passant pel dofí o el falcó pelegrí, l'evolució ha dotat tots aquests animals d'una habilitat que els humans sempre hem admirat i que intentem imitar: la velocitat.

  • Els sensitius
    Veure vídeo

    Els sensitius

    En aquest segon episodi ens fixem en uns sentits molt especials desenvolupats per animals del nostre entorn que s'escapen de la nostra comprensió com a humans però que ens estimulen per seguir creant mecanismes per millorar les nostres vides. Tots aquests animals ens ensenyen habilitats que potser algun dia tindrem al nostre abast.

    En aquest segon episodi ens fixem en uns sentits molt especials desenvolupats per animals del nostre entorn que s'escapen de la nostra comprensió com a humans però que ens estimulen per seguir creant mecanismes per millorar les nostres vides. Tots aquests animals ens ensenyen habilitats que potser algun dia tindrem al nostre abast.

  • My friend
    Veure vídeo

    My friend

    La dels refugiats és probablement la pitjor crisi humanitària d'Europa dels últims 25 anys. El documental "My friend" posa cara als protagonistes d'aquest drama i també a les persones que intenten ajudar-los. Carles Prats, excorresponsal i actual conductor del "TN migdia", ha viatjat fins a Grècia, on hi ha més de 50.000 demandants d'asil que han quedat bloquejats des del mes de març, quan es van tancar les fronteres europees.

    La dels refugiats és probablement la pitjor crisi humanitària d'Europa dels últims 25 anys. El documental "My friend" posa cara als protagonistes d'aquest drama i també a les persones que intenten ajudar-los. Carles Prats, excorresponsal i actual conductor del "TN migdia", ha viatjat fins a Grècia, on hi ha més de 50.000 demandants d'asil que han quedat bloquejats des del mes de març, quan es van tancar les fronteres europees.

  • Yukon: L'aventura
    Veure vídeo

    Yukon: L'aventura

    L'aventura de quatre joves catalans fent el descens en canoa pel mític riu Yukon. Navegaran uns 800 Km des de Whitehorse a Dawson City (nord de Canadà i Alaska), per un territori que es conserva encara salvatge i és conegut per la famosa febre de l'or de finals del segle XIX.

    L'aventura de quatre joves catalans fent el descens en canoa pel mític riu Yukon. Navegaran uns 800 Km des de Whitehorse a Dawson City (nord de Canadà i Alaska), per un territori que es conserva encara salvatge i és conegut per la famosa febre de l'or de finals del segle XIX.

  • Entre vinyes
    Veure vídeo

    Entre vinyes

    "Entre Vinyes" és un road movie sobre el món del vi i l'enoturisme a través de tres personatges: Albert Martínez López-Amor, escriptor-periodista català que fa recerca per fer un llibre sobre el tema, Julio Arriaga, un pintor basc que prepara una sèrie de dibuixos sobre la vinya i el paisatge; i Chris Grennes, un divulgador noruec del vi català que prepara una visita per a uns clients del seu país. Tots ells donaran a conèixer l'enoturisme en un viatge al voltant del nostre territori, la nostra història i la nostra cultura.

    "Entre Vinyes" és un road movie sobre el món del vi i l'enoturisme a través de tres personatges: Albert Martínez López-Amor, escriptor-periodista català que fa recerca per fer un llibre sobre el tema, Julio Arriaga, un pintor basc que prepara una sèrie de dibuixos sobre la vinya i el paisatge; i Chris Grennes, un divulgador noruec del vi català que prepara una visita per a uns clients del seu país. Tots ells donaran a conèixer l'enoturisme en un viatge al voltant del nostre territori, la nostra història i la nostra cultura.

  • La sopa d'all i el món que ve
    Veure vídeo

    La sopa d'all i el món que ve

    Una taula. Set comensals. Gastrònoms, cuiners i productors. Disposats a gaudir de l'àpat. A menjar i a parlar de menjar. Una trobada distesa, informal i agradable. Una taula que ens farà venir ganes de seure amb amics, menjar i conversar. Una taula com a símbol de tots els valors que recull la gastronomia.

    L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició presenta un documental que ens convida a reflexionar sobre el moment crític i el punt d'inflexió que viu el sector de la gastronomia i la indústria agroalimentària del país.

    La cuina catalana sempre ha estat rica, saludable i deliciosa. Per menjar bé, no cal inventar la sopa d'all. Per menjar bé simplement hem de reivindicar aquesta cuina i, sobretot, preservar-la.

    Una taula. Set comensals. Gastrònoms, cuiners i productors. Disposats a gaudir de l'àpat. A menjar i a parlar de menjar. Una trobada distesa, informal i agradable. Una taula que ens farà venir ganes de seure amb amics, menjar i conversar. Una taula com a símbol de tots els valors que recull la gastronomia. L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició presenta un documental que ens convida a reflexionar sobre el moment crític i el punt d'inflexió que viu el sector de la gastronomia i la indústria agroalimentària del país. La cuina catalana sempre ha estat rica, saludable i deliciosa. Per menjar bé, no cal inventar la sopa d'all. Per menjar bé simplement hem de reivindicar aquesta cuina i, sobretot, preservar-la.

  • Montserrat. Retorn a l'essència
    Veure vídeo

    Montserrat. Retorn a l'essència

    Montserrat. Retorn a l'essència ofereix una visió íntima de la comunitat monàstica just en el moment en què està fent una profunda reflexió sobre el futur arran de la propera celebració del seu Mil·lenari al 2025.

    Montserrat. Retorn a l'essència ofereix una visió íntima de la comunitat monàstica just en el moment en què està fent una profunda reflexió sobre el futur arran de la propera celebració del seu Mil·lenari al 2025.

  • Estimada waheeda
    Veure vídeo

    Estimada waheeda

    "Estimada Waheeda", un treball de Lala Gomà que fa un retrat de dues dones: la Waheeda, una dona afganesa que viu des de fa anys en un camp de refugiats a prop de Peshawar, al Pakistan, i la Nagmi, una pakistanesa que viu a Barcelona des de fa anys, amb el seu marit i els seus dos fills. La Waheeda i la Nagmi eren amigues, però feia molt temps que no sabien res l'una de l'altra.

    "Estimada Waheeda", un treball de Lala Gomà que fa un retrat de dues dones: la Waheeda, una dona afganesa que viu des de fa anys en un camp de refugiats a prop de Peshawar, al Pakistan, i la Nagmi, una pakistanesa que viu a Barcelona des de fa anys, amb el seu marit i els seus dos fills. La Waheeda i la Nagmi eren amigues, però feia molt temps que no sabien res l'una de l'altra.

  • Alimentar el futur
    Veure vídeo

    Alimentar el futur

    La crisi climàtica que vivim té molt a veure amb el que mengem cada dia, i cada cop són més els estudis científics que alerten que cal fer-hi alguna cosa de manera urgent, especialment des de les ciutats i les seves àrees metropolitanes. El documental "Alimentar el futur" aborda aquesta qüestió a partir de diverses experiències gestades a Barcelona i el seu voltant, aprofitant que enguany la ciutat és la capital de l'Alimentació Sostenible.

    La crisi climàtica que vivim té molt a veure amb el que mengem cada dia, i cada cop són més els estudis científics que alerten que cal fer-hi alguna cosa de manera urgent, especialment des de les ciutats i les seves àrees metropolitanes. El documental "Alimentar el futur" aborda aquesta qüestió a partir de diverses experiències gestades a Barcelona i el seu voltant, aprofitant que enguany la ciutat és la capital de l'Alimentació Sostenible.

  • Els regeneradors
    Veure vídeo

    Els regeneradors

    En aquest primer episodi descobrim sis espècies extraordinàries que són capaces de fer una cosa que els humans només ens atrevim a somiar: regenerar-se. A partir de cèl·lules mare o amb altres mètodes, aquests superregeneradors arriben a curar-se ferides, reconstruir òrgans perduts i fins i tot a renéixer de la mort.

    En aquest primer episodi descobrim sis espècies extraordinàries que són capaces de fer una cosa que els humans només ens atrevim a somiar: regenerar-se. A partir de cèl·lules mare o amb altres mètodes, aquests superregeneradors arriben a curar-se ferides, reconstruir òrgans perduts i fins i tot a renéixer de la mort.

Anar al contingut