"Els dies que vindran", "Ara" i "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol", premiades al FIC-CAT

Del dia 8 al 15 de juny, el municipi de Roda de Berà, a la comarca del Tarragonès, ha acollit la dotzena edició del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema Català Costa Daurada. El festival ha premiat tres produccions amb participació de TV3

 "Els dies que vindran", de Carlos Marqués Marcet, s'ha endut el Premi al Millor Llargmetratge; "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol", de Xavier Artigas i Xapo Ortega, el Premi al Millor Documental, i el llargmetratge "Ara", de Pere Solés, la menció especial del jurat. Totes tres produccions compten amb la participació de TV3. A més, a la sessió de clausura d'ahir, diumenge, TV3 va rebre un homenatge per ser model de televisió pública i de qualitat.

"Els dies que vindran", una producció de Lastor Media i Avalon Pc, amb la participació de TV3, protagonitzada per David Verdaguer i Maria Rodríguez Soto, presenta el relat minuciós dels nou mesos d'embaràs real de la parella d'actors protagonistes, i explora la dificultat de compartir amb l'altre l'experiència profundament transformadora d'aquest procés.

El documental "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol", una producció de Polar Star Films i Metromuster, amb la participació de TV3, ICEC, ICAA, MEDIA, segueix el cas d'Idrissa Diallo, un jove guineà de 21 anys que va morir en un centre de detenció d'estrangers a Barcelona.

"Ara", una producció de DDM Visual amb la participació de TV3, va recollir el Premi la Menció Especial del Jurat, per la manera d'encarar un tema tan delicat i per l'honestedat i la complicitat de totes les persones que hi intervenen, i també per un gran virtuosisme tècnic posat al servei d'una pel·lícula molt necessària.

A més, en la cerimònia de clausura d'aquesta dotzena edició dels premis FIC-CAT, TV3 va rebre un homenatge per "un model de televisió pública de qualitat, amb una programació generalista per a tots els públics, i amb una aposta ferma per la producció pròpia i el desenvolupament de la llengua i la cultura catalanes".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut