"Elisa y Marcela" i "La hija de un ladrón", preseleccionades als Premis Platino Xcaret
La coproducció de TV3 i Netflix "Elisa y Marcela" i "La hija de un ladrón", que compta amb la participació de TV3, han estat preseleccionades als Premis Platino Xcaret, que aquest any celebren la setena edició
"Elisa y Marcela" i "La hija de un ladrón", preseleccionades als Premis Platino Xcaret
Els seleccionats representaran Espanya en la setena edició

"Elisa y Marcela" i "La hija de un ladrón", preseleccionades als Premis Platino Xcaret

La coproducció de TV3 i Netflix "Elisa y Marcela" i "La hija de un ladrón", que compta amb la participació de TV3, han estat preseleccionades als Premis Platino Xcaret, que aquest any celebren la setena edició

"Elisa y Marcela", preseleccionada als Premis Platino Xcaret
"Elisa y Marcela", preseleccionada als Premis Platino Xcaret

El Consell de Direcció dels Premis Platino Xcaret del Cinema Iberoamericà ha anunciat els preseleccionats per representar Espanya en la setena edició, dins de les candidatures dels 23 països iberoamericans. El 12 de febrer es faran públiques les vint candidatures definitives per a cada categoria.

La coproducció de TV3 "Elisa y Marcela", dirigida per Isabel Coixet, ha estat preseleccionada per la categoria Premi Platino al Cinema i l'Educació en Valors. El film ha tingut força importància mediàtica i va participar en el Festival de Cinema Berlinale, a Alemanya, i al Festival Internacional de Cinema d'Istanbul.

Per la seva banda, "La hija de un ladrón", dirigida per Belén Funes i participada per TV3, ha estat preseleccionada en dues categories: a la millor òpera prima iberoamericana i a la millor interpretació femenina, per Greta Fernández.

El film ha tingut un fort ressò internacional durant els últims mesos: ha participat en diferents festivals de cinema i ha rebut diversos guardons. L'actriu ja havia obtingut el premi a la millor interpretació femenina anteriorment al Festival de Sant Sebastià, al Festival de Cinema de Tessalònica i al Festival del Cinema i la Paraula de Toledo. A més, el film "La hija de un ladrón" ha estat premiat al Festival Internacional de Cinema de Valladolid i va inaugurar el Festival de Cinema d'Albacete. Així mateix, ha tingut presència en diversos festivals com Cineuropa, el MUCES de Segòvia, el Festival de Cinema d'Alcalá de Henares, el Festival de Cine de Drets Humans, al Pamplona Golem, el Festival Internacional de Cinema d'Almeria, el Gijón International Film Festival, el FICC, Festival de Cine de Cartagena, el Festival de Cinema Inèdit de Mèrida i la XII Mostra de Cinema i Drets Humans de San Sebastián de los Reyes.

El festival que emmarca els Premis Platino Xcaret de Cinema Iberoamericà pretén reunir els grans talents cinematogràfics dels vint-i-tres països iberoamericans. Durant la gala d'entrega de premis, que es farà el 3 de maig al Teatre Gran Tlachco del Parque, a Mèxic, es repartiran un total de 19 guardons i un Premi Platino d'Honor. Els premis estan promoguts per EGEDA (Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals), i per FIPCA (Federació Iberoamericana de Productors Cinematogràfics i Audiovisuals) i compten amb la col·laboració de les acadèmies de cinema dels països iberoamericans i de Latin Artis.

"Elisa y Marcela"

Elisa i Marcela
Elisa i Marcela durant el rodatge


1885. La Corunya. El primer dia d'escola, l'Elisa coneix la Marcela, amb qui establirà una gran amistat, que amb el temps serà mal vista pels pares de la Marcela, que l'enviaran a estudiar fora per posar fi a les seves sospites. Els anys passen, però els sentiments es mantenen. De tornada a Galícia, decideix buscar l'Elisa i viure felices una vida en comú. Però la gent del poble comencen a parlar-ne malament i les dones fan un pla: l'Elisa abandonarà un temps el poble per tornar convertida en Mario i casar-se amb la Marcela. És una pel·lícula per a televisió produïda per TV3 i Netflix, i amb la participació de Zenit TV, Rodar y Rodar, La Nube Películas i Movies Production 2017 AIE.

"La hija de un ladrón"

Greta Fernández a
Greta Fernández a "La hija de un ladrón"

"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà. És una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut