27a Mostra Internacional de Films de Dones

"El viatge de la Marta", producció associada de TV3, a Conegudes (també) a casa

"El viatge de la Marta", una producció associada de TV3 dirigida per Neus Ballús, ha estat seleccionada en el marc de Conegudes (també) a casa 2019, que forma part de la 27a Mostra Internacional de Films de Dones. Aquest projecte, que va començar al setembre i s'allargarà fins a finals de desembre, busca acostar els films de tretze cineastes catalanes a diverses ciutats i centres penitenciaris de Catalunya.

El darrer film de Neus Ballús, "El viatge de la Marta" ("Staff only"), està inclòs dins el projecte de Conegudes (també) a casa 2019, que pretén fer arribar les obres de les cineastes catalanes a 16 municipis i dos centres penitenciaris de Catalunya i que compta amb la presència de les directores. "El viatge de la Marta", producció associada de TV3, es va poder veure dijous, 7 de novembre, a les 20.00, a La Calàndria del Masnou. També es projectarà el 10 de desembre, a les 21.30, al Cinema Vigatà de Vic. La pel·lícula es va estrenar el 25 d'octubre als cinemes.

A més, durant el projecte Conegudes (també) a casa, els curts i llargmetratges de cineastes com Celia Rico, Meritxell Colell Aparicio i Ingrid Guardiola, entre d'altres, es poden veure a divuit municipis, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació SGAE.

"El viatge de la Marta", una producció associada de TV3, és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana, dirigida per Neus Ballús i protagonitzada per Elena Andrada, Sergi López i Ian Samsó. La pel·lícula, després de la seva "première" mundial a la Berlinale, i el seu pas pel Festival de Màlaga, el BCN Film Festival i el BFI London Film Festival, va estrenar-se divendres passat als cinemes.

Conegudes (també) a casa forma part de la Mostra Internacional de Films de Dones, que té per objectiu promoure el cinema dirigit per dones, visibilitzant la cultura audiovisual femenina, projectant filmografies de realitzadores d'arreu del món i evidenciant així la importància de la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual. És una producció d'Ikiru Films, El Kinògraf , Turanga Films, La Terraza Films i la francesa Les Films Hatari. "El viatge de la Marta", amb la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages, compta, a més, amb la participació de l'ICAA, l'ICEC i l'IVC.

Sinopsi
La Marta (Elena Andrada), una noia de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, el Manel (Sergi López), i el seu germà petit, el Bruno (Ian Samsó). La fascinació de la Marta pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, un compendi de clixés de postal que filma per satisfer els turistes, seran part de la pel·lícula i ajudaran la Marta a descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l'Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l'hotel, amb qui tindrà una relació més forta del que s'esperava.


FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:
Direcció
: Neus Ballús
Guió: Neus Ballús i Pau Subirós
Intèrprets: Elena Andrada, Sergi López i Ian Samsó

 

tv3.cat/ficcioicinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut