Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
"El suplent" ofereix una classe de Leticia Dolera

L'actriu Leticia Dolera dibuixa la línia de la vida

La directora de cinema, actriu i escriptora Leticia Dolera ha parlat de la vida, de la por i de feminisme a la seva classe magistral a l'IES Antoni Torroja de Cervera

És dissabte i els alumnes de l'IES Antoni Torroja de Cervera estan convocats a fer una classe especial amb la Juliana, la professora d'anglès. Però quan ja són a l'aula descobreixen amb sorpresa que qui conduirà la lliçó serà Leticia Dolera.

L'arribada a l'institut de la directora de cinema, actriu i escriptora Leticia Dolera no ha estat fàcil. Quan era adolescent va patir assetjament escolar i entrar a una aula li ha fet reviure sensacions de por.

 

Coneixes Rosalind Franklin o Alice Guy? Amb l'exemple d'aquesta científica eminent i de la primera directora de cinema, Leticia Dolera ha mostrat als alumnes la diferència de tracte que reben les dones respecte als homes en el món laboral. Una injustícia que, tal com ha dit Leticia Dolera, es pot canviar.

"El suplent" també ha permès veure una Leticia Dolera adolescent que es començava a obrir pas en el món de la interpretació i encara estava decidint a què es dedicaria professionalment

El càsting de Leticia Dolera, a 'El suplent'
 

La vida és un continu d'alts i baixos a través del temps. Moments més bons, menys bons i fins i tot dolents van succeint-se a través del temps. I la Leticia ha volgut demostrar als alumnes que després d'un mal moment en pot venir un de bo, dibuixant la seva línia de la vida.

Un dels mals moments de l'actriu va ser quan es va quedar sense feina després d'haver encadenat diferents projectes. "No tenia feina i sentia que no era ningú", recorda. Una visió de la vida que ara veu amb altres ulls.

La por, l'empatia, la vulnerabilitat i la confiança en un mateix han estat uns dels pilars de la classe de la Leticia Dolera. Una lliçó que ha volgut acabar amb un missatge positiu: "L'he cagat, m'he fet mal, però em miro amb tendresa, m'accepto i m'estimo. Sé que puc canviar i tornar a renéixer".

Leticia Dolera fent classe
 

Els alumnes de l'IES Antoni Torroja de Cervera han pogut gaudir en directe d'una classe fora del currículum educatiu, una lliçó a partir de la vida de la directora de cinema, actriu i escriptora Leticia Dolera.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut