Dijous, a les 22.35, a TV3

"Tenir compromís", a "El sopar"

En aquest capítol, descobrim quatre persones que dediquen part del seu temps i les seves capacitats al bé comú
Òscar Camps, Victòria Molins, Lolita Bosch i Oriol Mitjà, convidats a "El sopar"

Òscar Camps, Victòria Molins, Lolita Bosch i Oriol Mitjà, convidats a "El sopar"

Dijous, 9 de febrer, la conversa d'"El sopar" girarà entorn de "Tenir compromís".

Els convidats de Roger de Gràcia són persones que lluiten per ajudar els més desfavorits; tots han vist el millor i el pitjor de l'ésser humà. I, malgrat tot, asseguren que no han perdut mai l'optimisme:

Òscar Camps, de Proactiva Open Arms, lluita des de fa un any i mig per evitar que milers de persones morin ofegades cada dia al Mediterrani. És molt crític amb el paper que té Europa en la crisi dels refugiats.

Lolita Bosch és escriptora i activista. Treballa per defensar les víctimes de la guerra del narcotràfic a Mèxic i això li ha fet posar la seva pròpia vida en risc. Creu fermament que "la cultura salva" les persones.

Victòria Molins és monja i fa molts anys que va decidir dedicar la vida als marginats, als invisibles. A finals dels anys 80 se'n va anar a viure en un pis del Raval i allà va poder conèixer de prop el començament de la sida. No jutja les persones, només els fa costat.

Oriol Mitjà és metge i investigador de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i treballa des de fa 7 anys a Papua Nova Guinea, on viuen persones en situació de pobresa extrema. Ha descobert el medicament que erradica el pian, una malaltia endèmica que afecta sobretot els nens. Creu que és injust que un malalt mori perquè no té accés als medicaments bàsics.