El sexe anal, una font de plaer
El sexe anal, una font de plaer
L'anus, l'última frontera del plaer sexual, a "El punt D"

Sexe anal, el gran tabú heterosexual

El sexe anal és una pràctica que no sol tenir gaire bona rebuda en parelles heterosexuals. Els prejudicis contra aquesta pràctica sexual la titllen de pecaminosa i bruta. Però... és cosa de gais? S'ataca a la masculinitat quan l'home és penetrat? Si la dona accepta que li facin és denigrar-se?

Enllaç a altres textos de l'autor Ignasi Puig, psicòleg, sexòleg i terapeuta de parella

Ignasi Puig

psicòleg, sexòleg i terapeuta de parella, especialitzat en sexualitats alternatives

Si sobre les pràctiques sexuals sol pesar, en més o menys mesura, algun tipus de prejudici, el sexe anal és la que s'endú la càrrega més gran. Tot el que s'associa a l'anus és brut i denigrant, obtenir-ne plaer adquireix el mateix to pecaminós. Fins al punt que sigui quina sigui la persona que ho practiqui, li caurà un tracte pejoratiu. Les dades parlen per si soles: només un 5% de la població espanyola admet practicar-lo com a part receptora o passiva, i un 5,6% com a activa (CIS 2009).

El sexe anal comporta moltes falses creences
El sexe anal comporta moltes falses creences

 

És cosa de gais?

Si s'és d'identitat de gènere masculina, en l'imaginari popular no s'entén que pugui tenir-se preferència per penetrar anus en lloc de vagines. Si no és que se sigui gai, que ja té la seva pròpia càrrega negativa i discriminació. Pitjor encara quan l'home és penetrat, un atac a la masculinitat per la submissió que se li associa. I pel lligam que, si frueixes en ser penetrat, de facto implica sentir-se atret per altres homes (res més lluny de la realitat!). Un tracte similar reben les dones que el realitzen: acceptar que te'n facin és denigrar-se. Ser tu qui penetres la teva parella és una inversió de rols imperdonable en la societat. No són més que falses creences. Ja va sent hora de deixar-les enrere.

El coit anal no només és per a parelles homosexuals
El coit anal no només és per a parelles homosexuals

 

Una font de plaer

Però, lluny dels tabús, el cas és que l'estimulació anal pot provocar plaer sexual independentment de les identitats i les orientacions. Ja sigui per estimulació prostàtica, ja sigui pel sentit que se li dona a l'acte. En el cas dels homes, l'estimulació del punt P (situat a la pròstata) pot ser molt excitant, i la manera més eficient d'arribar-hi és a través de l'anus. No tothom pot arribar a experimentar un orgasme exclusivament per estimulació prostàtica. Per fins i tot sense arribar-hi, pot servir per incrementar l'excitació general. El sexe anal no té perquè practicar-se sol. Es pot mesclar amb altres activitats.

 

 

Què cal tenir en compte

Si bé el sexe anal és una pràctica que pot generar molt de plaer, cal tenir en compte certs aspectes:

-    No tots els cossos responen igual al sexe anal, i és contraproduent forçar a sentir plaer on no se'n genera.

-    Les persones afortunades que sí que en poden experimentar per aquest canal han d'estar atentes. L'anus pot ser una via fàcil de contagi i lesions si no es prenen mesures. Els microbis presents en la femta són focus d'infecció, i no és estrany arribar a tenir microlesions en la musculatura anal si s'han realitzat les pràctiques sense seny.

-    Tenir una bona higiene prèvia i posterior a l'acte, fer servir lubricants adequats, estimular bé la zona abans de procedir a la penetració i, sobretot, l'ús de preservatius afavoreix poder fruir minimitzant el risc.

-    L'ús de joguines sexuals, plugs, boles xineses o strap-ons, per exemple, són una alternativa interessant. Fins i tot amb les joguines no està de més fer servir un preservatiu: afavoreix una higiene més fàcil de les mateixes de cara a futurs usos.

Accessoris pel coit anal
Accessoris pel coit anal

L'anus, l'última frontera del plaer sexual. Tan a prop dels nostres cossos i tan lluny del nostre imaginari sexual. Bé mereix un xic de calma i consideració abans de descartar-lo d'una vida sexual plena.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut