La masturbació pot ser manual o amb accessoris
La masturbació pot ser manual o amb accessoris
Els tabús i els mites de la sexualitat a "El punt D"

La masturbació: altament recomanable

És tabú masturbar-se o és una experiència recomanable per a l'autoconeixement sexual? Es fa perquè no es té parella? La psicòloga, sexòloga i feminista Elena Crespi Asensio qualifica la masturbació de recomanable per molts motius, tants que si haguéssim de fer una llista no acabaríem mai.

Masturbar-se. Una experiència d'autoconeixement i de plaer que sempre ha sigut un gran tabú. Sobretot per a les dones. Hem viscut la masturbació com allò que es fa quan no es té parella, la substituta del sexe "de veritat". Doncs no, res de substitucions i res de tabús. La masturbació és un exercici altament recomanable per a tothom. Ens aporta una quantitat de coses positives tan gran: redueix el dolor menstrual, fins i tot alguns mals de cap, augmenta l'autoestima, l'autoconeixement general i el sexual, regala plaer, és gratuït… Si haguéssim de fer una llista no acabaríem mai!


I ens pot portar alguna cosa negativa? Sí, la culpa. Malauradament, l'educació que hem rebut ens ha dit que la masturbació és un vici, que no s'ha de fer, que és bruta, que és per a persones que no tenen parella… i tots aquests missatges, ens poden fer sentir culpables si ens masturbem o pensem fer-ho. Per sort, això cada vegada passa menys perquè n'estem parlant més que abans. Però no està tot resolt.


Tot i que cada vegada hi ha més dones que es masturben, continua sent menys habitual. En canvi, entre els nois és tan comú que no sé si n'hi ha cap que no es masturbi. Probablement, no. I això, per què passa? Doncs perquè hem rebut una educació sexual masclista i centrada en els genitals masculins. I necessitem equilibrar la balança, per tant, vulves del món: a autoexplorar-se! Això ens donarà coneixement i el coneixement ens portarà al plaer.

Joguines sexuals per buscar maneres de plaer diferents
Joguines sexuals per buscar maneres de plaer diferents


VARIEM EL MENÚ
Fer sempre el mateix ens pot portar a perdre'ns altres vies de plaer. Les persones tendim a fer les mateixes coses, a seguir rutines i, quan ens masturbem, també ho fem. Masturbar-se sempre de la mateixa manera redueix les possibilitats de sentir plaer de maneres diferents. Per tant, variar el ritme, la zona d'estimulació, la pressió i no tocar únicament els genitals ens pot ajudar a gaudir d'un ventall més ampli de sensacions plaents i potenciar les que ja coneixem. I fer més gran el plaer és meravellós!


TOCAR-SE PERQUÈ ET TOQUIN MILLOR
Tocar-se i gaudir-ne és útil per a moltes coses, no només per al plaer individual sinó també per quan compartim la nostra sexualitat amb algú. Com més et coneguis el cos, els genitals i els teus secrets erògens, més fàcil et serà guiar a la teva parella sexual perquè trobi les teves sensacions plaents, què et sembla?


I sí, la masturbació és un joc que també es pot compartir amb algú altre. No ho deixis només per al terreny individual. Que tu et toquis és una meravella però que algú et toqui els genitals… també!

La masturbació pot ser solitària o compartida
La masturbació pot ser solitària o compartida
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut