David Verdaguer va recollir el Premi Zoom al millor format d'entreteniment per al programa "Tabús"
David Verdaguer va recollir el Premi Zoom al millor format d'entreteniment per al programa "Tabús"
Candela Figueras va presentar la cerimònia de clausura

El programa "Tabús" i el documental "100x100 Tito", premiats al Zoom Festival

El Zoom Festival ha premiat el programa de TV3 "Tabús" en la categoria d'entreteniment i el documental "100x100 Tito", que TV3 emetrà pròximament, en l'apartat d'esports.

El 28 de novembre es van lliurar la divuitena edició dels premis del Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya. El jurat va premiar com a millor programa d'entreteniment "Tabús", de TV3, i el documental "100x100 Tito", que properament s'emetrà per la cadena catalana, com a millor programa d'esports.

"Tabús" és una producció de TV3 amb la col·laboració d'El Terrat (The Mediapro Studio), dirigida per Chema Argente i Adan Bonet. El jurat va valorar "la seva originalitat i el tractament en clau d'humor de les realitats de col·lectius que sovint no es veuen representades en els mitjans" i "la valentia de tractar aquests temes a través de l'humor i el fet que la televisió pública aposti per formats compromesos amb la transformació social". El presentador del programa, David Verdaguer, va recollir el guardó virtualment, lliurat per la periodista de TV3 Mari Pau Huguet, Premi d'Honor a la trajectòria del Zoom Festival 2019.

El documental "100x100 Tito", preestrena mundial que va inaugurar aquesta edició del Zoom, és una producció de Barça Studios, i narra la història de lluita i superació de l'exentrenador del Barça Tito Vilanova explicada pels mateixos protagonistes. Dirigit per Cristina Collado i Marta Busquets, va ser premiat "perquè va molt més enllà i mostra la figura protagonista i, a més, amb la seva narrativa audiovisual fa que aquest treball agradi fins i tot a les persones a qui no els agrada el món dels esports".

A més de les produccions seleccionades a la secció oficial del festival, altres produccions de Televisió de Catalunya i els seus professionals han participat en esdeveniments com la Zoom Class i el Talent Campus, el MeetZoom Pro i Contents We Believe In, en un festival que s'ha reinventat per adaptar-se a les mesures excepcionals per afrontar la crisi sanitària actual.

L'acte de lliurament de premis es va fer en una cerimònia de clausura excepcional, presentada per Candela Figueras, presentadora de l'"APM?" a Catalunya Ràdio i de "Batalla monumental" a TV3. El lliurament, que es va poder seguir en format virtual, va tancar la divuitena edició del Zoom Festival, que va presentar els continguts a través del seu propi canal d'emissió, el Zoom Live. Durant la gala, que es va emetre en directe des del plató de l'empresa Sono a Cornellà de Llobregat, es van mostrar les possibilitats tecnològiques per celebrar esdeveniments virtuals, amb connexions en directe amb els premiats, amb aparicions amb hologrames i realitat augmentada, i amb la participació activa de l'audiència a través de l'SmartTV.

El Zoom és el festival internacional que dona visibilitat als continguts audiovisuals de qualitat, en diversos formats i creats per a tot tipus de plataformes, des de la televisió fins a espais digitals. Nascut l'any 2003 a Igualada amb l'objectiu de donar visibilitat i reconeixement a la ficció televisiva, l'any 2019 es va reinventar i va ampliar la participació a la Secció Oficial a altres formats i continguts més enllà de la ficció (documentals, programes culturals, esportius, informatius). El Zoom, organitzat per l'Ateneu Igualadí, compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'associació de festivals i mostres de cinema Catalunya Film Festivals.

Anar al contingut