Un viatge per l'Itàlia glamurosa dels anys 50

Rutes de sèries: el Milà d'"El paradís de les senyores"

La sèrie, basada en l'obra "Au bonheur des dames", d'Émile Zola, aprofita les imatges dels llocs més emblemàtics de Milà per crear el seu particular univers de glamur.

Ambientada en uns grans magatzems de la ciutat de Milà, "El paradís de les senyores" narra la vida de Pietro Mori i els treballadors del seu negoci. En el marc de la recuperació econòmica del nord d'Itàlia, després de la Segona Guerra Mundial, la sèrie destil·la glamur en cada plànol. Tot un paradís d'escenes que podem localitzar al mapa de la ciutat. Bé... totes menys els famosos magatzems, que són una recreació.

El paradís de les senyores, al Duomo de Milà
"El paradís de les senyores" al Duomo de Milà

 

És habitual que aquesta sèrie italiana aprofiti els llocs més emblemàtics de la ciutat de Milà per ambientar algunes de les seves escenes. Per exemple, en aquesta imatge veiem com han preparat una terrassa per transformar-la en un restaurant-cafè, tot aprofitant per ensenyar el majestuós Duomo (la catedral milanesa) de fons i destacar la façana per emmarcar l'escena.

 

 

Però, tot i aquest realisme, no podrem visitar els grans magatzems d'"El paradís de les senyores", perquè no són una altra cosa que uns decorats construïts a Roma, com es pot veure en aquestes imatges. Hi ha fotografies dels magatzems, dels carrers o dels camerinos, totes preses als estudis Videa Studi Televisivi de la capital italiana.

Aquí podeu veure una foto de família dels actors, a l'estudi:

 

 

 

Anar al contingut