Fito Florensa
Fito Florensa

Fito Florensa: prevenir lesions i millorar la condició física

Fito Florensa treballa com a entrenador personal d'esportistes professionals i amateurs, i també de persones que es volen iniciar en la pràctica esportiva. Actualment participa de manera activa en diverses iniciatives en l'àmbit de l'activitat física, l'esport i la superació.

També és l'expert en Rendiment Esportiu de "Men's Health". Col·labora puntualment a "La Vanguardia" com a expert en exercici físic i salut.

Fito entrena els concursants d'"El mur" a través del principi de "varietat d'estímuls", que consisteix en entrenaments no específics de córrer per prevenir lesions i aconseguir millorar la condició física i la motivació personal.

Els seus consells per iniciar-se en en el "running"

"Com en qualsevol procés d'entrenament, per mi, hi ha tres fases. En la primera, adaptem al cos per treballar sense lesions i perquè funcioni de la manera més eficient. En aquesta fase, totes les persones han de treballar la força general en moviments globals, la resistència general i la flexibilitat. A més, s'ha de fer un treball d'equilibri i coordinació i prendre molta atenció a millorar els hàbits posturals, la higiene postural. Moltes persones, en la nostra societat, tenen la cadena muscular posterior escurçada, per una mala higiene postural i perquè passen moltes hores assegudes treballant amb l'ordinador. En una segona fase aplicarem entrenaments més intensos, i en una tercera fase estabilitzarem el que s'ha treballat en la fase anterior. D'aquesta manera previndrem lesions i podrem gaudir d'una satisfactòria i agradable pràctica del "running". És important saber que les persones que tenen molt sobrepès i molta musculatura desactivada per inactivitat han d'allargar aquesta primera fase tant com faci falta per baixar de pes, ja que l'impacte amb sobrepès que provoca el "running", més una higiene postural no adequada, més un desactivació de la musculatura del tren inferior ens pot provocar lesions de tot tipus i retardar el nostre objectiu d'acabar qualsevol cursa. A més no es disfruta, i es tracta de passar-s'ho bé fent esport".

Twitter: @fitoflorensa
Anar al contingut