"El mal que fan els homes"
"El mal que fan els homes"
Dimarts, 21.55, al 33

"El mal que fan els homes", a "Estrenes 33"

DIMARTS, 21.55, AL 33 Aquest dimarts, l'"Estrenes 33" emetrà "El mal que fan els homes", una pel·lícula de Ramon Térmens amb participació de TV3. El film és una reflexió sobre el mal i la voluntat de redempció.

Després de "Catalunya über alles!", Ramon Térmens va rodar "The evil that men do".

El director explica:

"El llargmetratge va néixer a partir de les limitacions reals que pateix la indústria del cinema català i de la possibilitat de fer el rodatge en una nau industrial enorme de Martorelles, amb la construcció de diferents sets."

Amb guió de Daniel Faraldo, amb qui col·labora habitualment, el llargmetratge planteja una història transfronterera entre Mèxic i els Estats Units, amb pocs personatges i en un entorn d'extrema violència en què els protagonistes són narcotraficants o gent que col·labora amb els narcos. El film posa els protagonistes davant del conflicte de continuar delinquint o decidir d'acabar la seva activitat amb els narcotraficants i redimir-se. El futur de cadascun d'ells dependrà de quin camí triïn.

La pel·lícula no pretén ser una denúncia social del que passa a la frontera entre aquests dos països, sinó que més aviat és una faula moral. "El mal que fan els homes" parla sobre això, el mal que fan els homes, les conseqüències d'aquest mal, els seus límits i si cadascun de nosaltres és responsable de l'execució d'aquest mal o el mal ens ve imposat.  

El títol prové del discurs que Marc Antoni fa als romans després de la mort de Juli Cèsar en l'obra de Shakespeare "Juli Cèsar", quan diu:

  "The evil that men do lives after them, the good is oft interred with their bones". Es refereix al poder del mal. El mal perdura, el bé és efímer. Com més malvats són els actes que fa una persona, més difícil és que sigui recordada per alguna cosa bona que hagi pogut fer.

És una producció de Segarra Films amb la participació de Televisió de Catalunya.

 

Sinopsi:
A la frontera entre els Estats Units i Mèxic, els límits del mal estan esborrats per la sorra. Tot i això, uns sicaris es trobaran davant del vessant més cru del món narco, un horror que ni ells mateixos poden assumir i del qual és massa tard per escapar-se.


FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

Idea , producció i direcció : Ramon Térmens
Guió: Daniel Faraldo
Producció: Segarra Films amb la participació de Televisió de Catalunya.
Intèrprets: Daniel Faraldo (Santiago), Andrew Tarbet (Benny), Priscila Delgado (Marina), Sergio Peris-Mencheta (Martín), José Sefami
(Lucho), Nikol Kollars (Lin)
Direcció de fotografia : Sergi Bartrolí
Música : Yubal Ron i La Malinche

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut