Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Buscant la Marta i en Manelic

Comença "El llop": la preparació de l'obra "Terra baixa"

Àngel Llàcer posa a prova el talent teatral amateur català amb "El llop". Concurs, reality i divulgació cultural són els eixos que mouran aquest projecte en què viurem el procés de posar en marxa l'obra teatral "Terra baixa", des de zero

Arriba "El llop", el nou programa conduït per Àngel Llàcer, que explica des de zero la representació d'una obra teatral de gran format com "Terra baixa". Un espai a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, que posarà de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i al mateix temps reivindicarà el paper d'Àngel Guimerà, de l'obra "Terra baixa" i de les companyies que l'han representat al llarg de la història.


El 13 de setembre es va obrir el procés de selecció per participar a "El llop". Començava així un càsting per crear l'equip actors que assajaran "Terra baixa" durant dos mesos i l'acabaran representant. De les 1.500 persones que s'hi van presentar en primera instància, se'n van seleccionar 250. Al procés de càsting, la xifra es va reduir fins als 33, i en la fase de laboratori es va fer la tria final dels 11 actors que representaran l'obra. Un procés que acaba el dia de l'estrena i que el programa recull amb tot detall.

 

El programa

"El llop" consta de vuit capítols de 70 minuts cadascun, estructurats en quatre parts:

Els dos primers capítols segueixen el càsting per quatre ciutats de Catalunya: Cervera, Valls, Manresa i Olot. L'espectador coneixerà les 250 persones que van superar la primera fase del càsting i que van presentar-se davant de l'equip format per Àngel Llàcer (director), Clara Queraltó (filòloga en llengua catalana i escriptora) i Enric Cambray (ajudant de direcció).

"Portar l'obra de Guimerà als escenaris avui és també col·locar-hi una nova mirada" - Clara Queraltó

D'aquest procés, en surt una primera selecció de 33 actors que passaran al Laboratori Teatral (tres finalistes de cada personatge).

"Són actors que van decidir que la seva vida professional anava cap a una altra banda i que ara tenen una oportunitat de fer un pas que no han pogut o gosat fer a la vida i l'aprofiten al màxim. No m'he trobat grans diferències amb actors professionals." - Àngel Llàcer

Els capítols tres i quatre mostren la convivència dels actors al Laboratori Teatral, en unes jornades de treball i convivència. Durant els quatre dies de les eliminacions finals fins a comptar amb la companyia completa d'11 actors. També hi ha un aprofundiment als personatges de "Terra baixa", que inclou la visita d'actors professionals que han representat algun personatge de l'obra.


Als capítols cinc, sis i set, la companyia ja està completa i viu vuit setmanes d'assajos al teatre Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, l'entitat centenària que ha acollit el projecte, i el compte enrere per a l'estrena de l'espectacle.

El capítol vuitè és el de l'estrena de l'obra. Es fa un seguiment dels dies i hores prèvies a la funció, fragments de l'espectacle i les
reaccions del públic, entre el qual hi ha els familiars i els professionals del món de la dramatúrgia.

Segons Bet Orfila, cap de producció de l'obra, hi ha una tasca afegida i molt interessant de compaginar la producció de l'obra de teatre amb la del programa: "Tenim un repte al davant, que en surti un ‘Terra baixa' meravellós, que pugui encarar una gira dins d'un circuit professional, quan s'acabi el programa."

El nou format s'emetrà cada dimecres, en "prime time". És una producció de TV3 amb la col·laboració de Turruà Llàcer, SL, sorgida de la crida de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l'ICEC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut