EL FET: Matar el rei

L'any 1492, per a la història hispànica, és l'any del descobriment d'Amèrica i el naixement d'un imperi. Però també és l'any en què els Reis Catòlics visitaven Barcelona després d'11 anys d'absència de la ciutat comtal. 
Només feia 6 anys del final de la segona guerra remença, que va enfrontar la pagesia contra Ferran el Catòlic. La pau era fràgil. El casament d'Isabel i Ferran volia unir dues corones sota un sol matrimoni, amb l'ajut de la repressió de la Inquisició.
El 7 de desembre de 1492, Ferran II d'Aragó, era al Saló del Tinell. Hi celebrava una sessió de precs i greuges amb ciutadans. Al sortir del Palau Reial  Major, va succeir un fet que va estar a punt de canviar la nostra historia.

 

ELS PERSONATGES

Els personatges

 

EL LLOC: Palau Reial de Barcelona

El Palau Reial Major de Barcelona domina la plaça del Rei de la ciutat. L'edifici era la residència dels comptes catalanes des del segle XIII fins a principis del segle XV. Al seu interior hi ha el Saló del Tinell, organitzat en un seguit d'arcs de mig punt, constitueix la sala més emblemàtica i bella del Palau Reial Major.

El Palau Reial Major i les dependències que l'envolten tanca una plaça amb encant, la Plaça del Rei, que és un racó de la ciutat que exemplifica el passat medieval de Barcelona.

Visita-ho!

Visita Barcelona!

Palau Reial de Barcelona

07/06/2017

Palau Reial de Barcelona

El 7 de desembre de 1492, el rei Ferran II d'Aragó era al Saló del Tinell celebrant una sessió de precs i greuges amb ciutadans. En sortir del Palau Reial, va succeir un fet que va estar a punt de canviar la nostra historia.

Anar al contingut