EL FET: L'arribada del nen rei

El 12 de setembre de 1213, Pere el Catòlic, rei de la corona catalanoaragonesa, va morir en la batalla de Muret. Després d'aquest fet, els seus regnes es van trobar al límit de la fallida econòmica i a un pas d'una revolta nobiliària. Aquesta era una mala notícia per als càtars, per a Occitània i, sobretot, per a un nen que havia quedat orfe.

Aquell nen es deia Jaume i estava cridat a ser el rei més important de la història de Catalunya. La corona catalanoaragonesa passava per un moment molt complicat. Semblava a punt de desfer-se com un castell de cartes, però tot i això, la Seu Vella de Lleida estava predestinada a acollir un gir històric crucial.

 

ELS PERSONATGES

Els personatges

 

EL LLOC: La Seu Vella de Lleida

 

A la Seu Vella de Lleida hi ha dos edificis clau. La catedral, que l'any 1214 encara estava en construcció, i el castell del rei, que és de l'època dels sarraïns, del segle IX. És un castell de defensa que van posar a dalt d'aquest turó per controlar tota la plana de Lleida. Es tractava d'una zona sota control dels templers i es trobava a mig camí dels dos principals regnes de la Corona: Catalunya i Aragó.

Actualment, el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella és un lloc privilegiat al bell mig de la ciutat de Lleida. La seva posició és estratègica: enlairat en un paisatge de plana, a prop del riu Segre i ben comunicat en totes direccions.

Visita-ho!

Visita Lleida!

Seu Vella de Lleida

19/04/2017

La seu vella de Lleida

A la Seu Vella de Lleida hi ha dos edificis clau: la catedral, que l'any 1214 encara estava en construcció, i el castell del rei, que és de l'època dels sarraïns, del segle IX.

Anar al contingut