EL FET: Els últims templers

Els templers van ser els cavallers més poderosos de l'Edat Mitjana. Formada per frares i guerrers, l'Orde del Temple era una mena de braç armat de l'Església catòlica amb el mandat de protegir Terra Santa.
Frontissa entre Orient i Occident, els templers van acumular riqueses fins a convertir-se en banquers de papes, emperadors, reis i nobles. 
Però tenir tants diners els va anar en contra. Felip IV, rei de França que tenia un gran deute amb els templers, va ordenar detenir-los i els va acusar d'heretgia.
Jaume II va ordenar la detenció de tots els templers de la corona catalanoaragonesa. Sembla que la Santa Seu no li ho va ordenar. La cúria dels templers catalans es va tancar al castell de Miravet per evitar la detenció. Estaven disposats a lluitar fins al final.

 

ELS PERSONATGES

Els personatges

 

EL LLOC: El castell de Miravet

El castell de Miravet és una fortalesa templera del segle XII, construïda sobre un turó que controla tot el territori, el riu Ebre, que passa just pels seus peus, i domina tota la població de Miravet. Està en bon estat de conservació i és un dels grans exemples del seu estil. Actualment es poden visitar les muralles i diferents estances, com les cavallerisses, la cuina, els magatzems o l'església romànica.

Tot i les nombroses guerres que han succeït al seu voltant es conserva en bon estat. Entre elles, la Guerra dels Segadors, la Guerra de Successió, la Guerra del Francès, les Guerres Carlistes i la més recent Batalla de l'Ebre. Malgrat tot, el castell de Miravet ho ha superat i actualment és un dels monuments més visitats de les Terres de l'Ebre.

Visita-ho!

Visita Miravet!

Castell de Miravet

15/05/2017

Castell de Miravet

Els templers van ser els cavallers més poderosos de l'edat mitjana. Formats per frares i guerrers, l'orde del Temple era una mena de braç armat de l'Església catòlica amb el mandat de protegir Terra Santa. Aviat, els templers es van convertir en la frontissa entre Orient i Occident

Anar al contingut