• La Vall de Bianya
  Veure vídeo

  La Vall de Bianya

  La Vall de Bianya (la Garrotxa) és un municipi molt extens de bosc i muntanya i format per moltes valls, per això se la coneix com "la vall de valls".

  L'inici d'aquest viatge sorprendrà en Quim amb l'Imma, la veïna més exagerada de tota la vall. Tot seguit, la visita al restaurant de l'Albert li servirà per comprovar que, sovint, les aparences enganyen. I gràcies a la colla de la iniciativa Romànic Extrem, en Quim descobrirà un patrimoni cultural "al·lucinant". A Bianya també hi viuen la Rosita, una dona a qui li costa trobar motius per animar-se; la Montse, que va ser la primera alcaldessa de totes les comarques gironines; i en Jordi, un meteoròleg que convidarà en Quim a mirar els ocells des d'un observatori si més no curiós. En Quim passarà una nit freda però inoblidable a les cabanes d'en Carles i els seus fills, i de la mà d'en Toni s'endinsarà en un paratge de conte per fer un bany de bosc.

  La Vall de Bianya (la Garrotxa) és un municipi molt extens de bosc i muntanya i format per moltes valls, per això se la coneix com "la vall de valls". L'inici d'aquest viatge sorprendrà en Quim amb l'Imma, la veïna més exagerada de tota la vall. Tot seguit, la visita al restaurant de l'Albert li servirà per comprovar que, sovint, les aparences enganyen. I gràcies a la colla de la iniciativa Romànic Extrem, en Quim descobrirà un patrimoni cultural "al·lucinant". A Bianya també hi viuen la Rosita, una dona a qui li costa trobar motius per animar-se; la Montse, que va ser la primera alcaldessa de totes les comarques gironines; i en Jordi, un meteoròleg que convidarà en Quim a mirar els ocells des d'un observatori si més no curiós. En Quim passarà una nit freda però inoblidable a les cabanes d'en Carles i els seus fills, i de la mà d'en Toni s'endinsarà en un paratge de conte per fer un bany de bosc.

 • El Serrallo
  Veure vídeo

  El Serrallo

  El Serrallo, a Tarragona, és un dels barris marítims més autèntics del país i encara avui, com en els seus orígens, viu marcat per l'activitat pesquera.

  En Quim hi coneixerà els pescadors de fins a quatre barques que surten cada nit al mar amb l'esperança de tornar a port amb la xarxa plena. Tots ells comparteixen el mateix objectiu, però són ben diferents en el seu caràcter i en les seves formes. La Rosa, secretària de la Confraria de Pescadors, els fa de mare i controla tot el que passa al port. A més, en Quim aprendrà la parla pròpia del barri amb les veteranes del Club de Rem, i de la mà d'en Pablito Pescarranas descobrirà les diferències que hi ha entre el Serrallo i la resta de Tarragona. En Marc, el pràctic del port, convidarà en Quim a pujar a un gran mercant de tripulació coreana i fer amb ell la complexa maniobra de sortida.
  Al Serrallo també hi viuen la Patxitxa, una pionera del futbol femení; en Fermí, un pescador que pesca amb el mòbil, i en Josep l'Hospitalero, el pescador més vell i estimat del barri.

  El Serrallo, a Tarragona, és un dels barris marítims més autèntics del país i encara avui, com en els seus orígens, viu marcat per l'activitat pesquera. En Quim hi coneixerà els pescadors de fins a quatre barques que surten cada nit al mar amb l'esperança de tornar a port amb la xarxa plena. Tots ells comparteixen el mateix objectiu, però són ben diferents en el seu caràcter i en les seves formes. La Rosa, secretària de la Confraria de Pescadors, els fa de mare i controla tot el que passa al port. A més, en Quim aprendrà la parla pròpia del barri amb les veteranes del Club de Rem, i de la mà d'en Pablito Pescarranas descobrirà les diferències que hi ha entre el Serrallo i la resta de Tarragona. En Marc, el pràctic del port, convidarà en Quim a pujar a un gran mercant de tripulació coreana i fer amb ell la complexa maniobra de sortida. Al Serrallo també hi viuen la Patxitxa, una pionera del futbol femení; en Fermí, un pescador que pesca amb el mòbil, i en Josep l'Hospitalero, el pescador més vell i estimat del barri.

 • Castellserà
  Veure vídeo

  Castellserà

  Castellserà, a l'Urgell, és un poble travessat pel Canal d'Urgell, que ha donat vida al territori i ha fet florir una generació de pagesos artistes.

  Entre ells hi ha els Campi Qui Pugui, una companyia de teatre familiar que està a punt de sortir per fer actuacions a Lituània; o en Josep, que conrea un gran camp de blat de moro per fer-hi un espectacular laberint a escala humana. Amb ell, en Quim gaudirà de la millor posta de sol del planeta. La mestra de l'escola, que es es diu Ariadna, imparteix tallers d'art per a la canalla, i a les nits es transforma en una cantant punki. Tota aquesta vida artística ha atret fins i tot el Mag Lari, que s'ha instal·lat a la casa més noble i l'ha convertit en La Casa dels Àngels, una mansió plena de sorpreses. A més, en Quim coneixerà en Joan, el centraler, que haurà de resoldre un moment de crisi en el flux d'aigua; la Julita, que al seu congelador hi guarda un tresor una mica esgarrifós; i en Juanillo, el soci més estimat del Club Atlètic Castellserà.

  Castellserà, a l'Urgell, és un poble travessat pel Canal d'Urgell, que ha donat vida al territori i ha fet florir una generació de pagesos artistes. Entre ells hi ha els Campi Qui Pugui, una companyia de teatre familiar que està a punt de sortir per fer actuacions a Lituània; o en Josep, que conrea un gran camp de blat de moro per fer-hi un espectacular laberint a escala humana. Amb ell, en Quim gaudirà de la millor posta de sol del planeta. La mestra de l'escola, que es es diu Ariadna, imparteix tallers d'art per a la canalla, i a les nits es transforma en una cantant punki. Tota aquesta vida artística ha atret fins i tot el Mag Lari, que s'ha instal·lat a la casa més noble i l'ha convertit en La Casa dels Àngels, una mansió plena de sorpreses. A més, en Quim coneixerà en Joan, el centraler, que haurà de resoldre un moment de crisi en el flux d'aigua; la Julita, que al seu congelador hi guarda un tresor una mica esgarrifós; i en Juanillo, el soci més estimat del Club Atlètic Castellserà.

 • Verges
  Veure vídeo

  Verges

  En Quim arriba a Verges (Baix Empordà) per ser testimoni del retorn de la festa més esperada del poble. "El Foraster" viurà al costat dels veïns i veïnes la recuperació de la processó de Setmana Santa, amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, després de dos anys de pandèmia.

  L'Arnau, que interpretarà Jesucrist per segona vegada, està molt nerviós i demana consell als que l'han precedit en aquest paper. En Bi, que fa de soldat romà (aquí coneguts com a manages) li confessarà a en Quim que històricament aquest col·lectiu ha aixecat bastant el càntir. Però aquest també serà un any especial per les manages: la Maria i la Gemma, mare i filla, seran les primeres dones a desfilar com a soldats romans en la processó. En Quim descobrirà tot un poble bolcat en el mateix somni: des d'en Josep, que reparteix els cartells, a les tres directores de l'espectacle, passant pels joves i els nens i nenes que interpreten els esquelets de la Dansa de la Mort. La Maria, encarregada del vestuari des de fa 50 anys, ho resumirà amb llàgrimes als ulls: "avui veuràs del que és capaç el poble de Verges".

  En Quim arriba a Verges (Baix Empordà) per ser testimoni del retorn de la festa més esperada del poble. "El Foraster" viurà al costat dels veïns i veïnes la recuperació de la processó de Setmana Santa, amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, després de dos anys de pandèmia. L'Arnau, que interpretarà Jesucrist per segona vegada, està molt nerviós i demana consell als que l'han precedit en aquest paper. En Bi, que fa de soldat romà (aquí coneguts com a manages) li confessarà a en Quim que històricament aquest col·lectiu ha aixecat bastant el càntir. Però aquest també serà un any especial per les manages: la Maria i la Gemma, mare i filla, seran les primeres dones a desfilar com a soldats romans en la processó. En Quim descobrirà tot un poble bolcat en el mateix somni: des d'en Josep, que reparteix els cartells, a les tres directores de l'espectacle, passant pels joves i els nens i nenes que interpreten els esquelets de la Dansa de la Mort. La Maria, encarregada del vestuari des de fa 50 anys, ho resumirà amb llàgrimes als ulls: "avui veuràs del que és capaç el poble de Verges".

Anar al contingut