Anar a la navegació principalAnar al contingut

capítols

T7xC1 - L'Estany
reproduir

T7xC1 - L'Estany

Durada: 51 min

El poble de L'Estany, a la comarca del Moianès, rep el seu nom d'un estany que fa molt de temps va ser dessecat per erradicar les malalties que generava, i guanyar noves terres de conreu. I en Quim hi arriba disposat a descobrir qui viu en aquesta terra que un dia va ser insalubre i que avui és fèrtil i acollidora. De la mà d'en Salvador, l'alcalde, en Quim s'endinsarà dins de la mina que es va construir per buidar l'estany, una galeria subterrània, llarga, fosca i de sostres molt, molt baixos. A la residència de gent gran hi coneixerà l'Angelina, una dona de 87 anys que ha dedicat tota la seva vida a cuidar els altres i a qui ara, per fi, li ha arribat el moment de ser cuidada pels altres. I de quina manera ho han fet: durant la pandèmia, el personal de la residència -com la Dolors, la cuinera- va decidir deixar les seves famílies per confinar-se amb els residents. Amb en Pere de l'Hostal, en Quim comprovarà que donar massa gas a l'esmorzar no és una bona idea si després has de sortir a fer una volta en quad. A L'Estany, el mercat setmanal sembla qualsevol cosa menys un mercat. Les dones que s'hi apleguen són expertes explicadores d'acudits, però ho fan a la seva particular manera, no sempre comprensible. Un altre individu peculiar del poble és en Toni, que porta el cotxe folrat d'enganxines i que a més resulta que és el director de l'escola. Mentrestant, en Pol, un nen de dotze anys, està vivint el seu primer amor amb la il·lusió que només es pot sentir en aquest moment únic de la vida. I l'Emma, la doctora, arribada de Barcelona fa uns anys, ha descobert que ser metgessa en un poble és molt diferent de ser-ho a la ciutat, perquè aquí a L'Estany, els seus pacients són com la seva pròpia família.

T7xC8 - Tresors del Foraster
reproduir

T7xC8 - Tresors del Foraster

Durada: 52 min

Diuen que qui té un amic té un tresor, i "El foraster" ha tornat a recórrer el país per conèixer les històries de la seva gent, dibuixant un mapa ple de tresors i fent amics a cada poble. L'últim capítol d'aquesta entrega farà un repàs dels tresors que en Quim ha descobert pel camí. El viatge començarà a L'Estany, on en Quim va donar gas a l'esmorzar amb en Pere, es va fer un fart de riure amb les dones del mercat setmanal i es va emocionar amb l'excepcional història de l'Angelina i les persones que treballen a la residència de gent gran. A Perafita, en Gabriel i l'Anna van patir un greu accident que va canviar la vida de la seva família, que ara cuiden com un tresor. I a Olivella, les "Lleones" del poble s'entrenen cada nit en autodefensa feminista, per reivindicar el tresor de viure sense por. La recerca de tresors va continuar a Rellinars del Vallès, on en Feliu, un nen molt especial, escriu les seves teories en una llibreta plena de tresors, mentre l'Èric troba tresors inesperats al mig de la natura. A la Nou de Gaià, en Pere el saurí, és capaç de localitzar aigua amb el seu pèndul i en Ricard viu agraït a la seva germana, que li va donar el tresor més gran: un ronyó que li va salvar la vida. Finalment, a Vallfogona de Ripollès, en Quim va posar a prova aquella dita segons la qual "qui té ovelles té un tresor, perquè mengen herba i caguen or", gràcies a en Quim i la Gemma i en Ramon i la Dolors, dues parelles de pastors oposades en tot.

T7xC18 - La sort del Foraster
reproduir

T7xC18 - La sort del Foraster

Durada: 51 min

Diuen que la sort cal sortir a buscar-la i "El foraster" ha tornat a buscar la sort arreu del país, per descobrir noves històries de la seva gent i, malgrat la pandèmia, sentir-la més a prop que mai. A Sant Llorenç de la Muga, la sort d'en Quim va ser desigual: els Northern Cellos li van regalar una increïble versió de la cançó d'El Foraster, però ell no va ser un bon aprenent de skimboard, la modalitat de surf que ensenyen la Irina i en Ricky. A La Coma i la Pedra, en Quim va fer sort de trobar-se en Jaume i l'Albert, un pare i un fill monitors d'esquí que, desafortunadament, no sembla que entenguin la professió de la mateixa manera. A Paüls, en Quim va poder comprovar la sort que és tenir una colla d'amics amb qui compartir riures, gràcies als experts remeiers del mercat setmanal i als joves de la colla Visinfuà. I a Tivissa va ser molt afortunat de topar amb en Gerard, el millor guia possible per fer bivac a dalt d'un cim i gaudir d'una meravellosa sortida del sol. De vegades, la sort pot consistir a tenir un talent especial, com el d'en Jaume, l'home-calendari de Sant Ramon, o el d'en Pau, un nen d'El Montmell que somia amb guanyar el Premi Nobel de Física. A Mura, la sort d'El Foraster va ser doble: la de conèixer la Casimira, que amb els seus 104 anys és la persona més gran que ha conegut fent el programa, i la de viure una de les experiències més intenses de la seva vida: l'espectacular baixada en ràpel pel Puig de la Balma.