La troballa del Quim a Verges

Que ningú et digui "mai podràs": l'emotiva història d'"El foraster" que demostra que tot és possible

La Maria somiava des de petita ser manaja a la processó de Verges, però la mare li deia que s'ho tragués del cap: "No ho podràs ser mai." 40 anys després, a "El foraster" hem vist com ella i la seva filla es convertien en les primeres dones manages del poble

Amb només 4 anys desmuntava les escombres de casa per tenir un pal que li fes de llança. Volia imitar els romans que veia a la processó de Setmana Santa als carrers de Verges. La Maria volia ser manaja, però aquest era un paper reservat exclusivament als homes.

La seva mare li deia que ho deixés estar, que aquesta tradició mai canviaria. I, certament, ha costat dècades. Però, per fi, aquest any, la Maria ha pogut fer de manaja. I allà hi era "El foraster" per recollir aquesta història: petita, sí; però en el fons, universal. 

La Maria, emocionada, fent d'estendard

Quim Masferrer conversava amb la Maria i la seva filla Gemma mentre es preparaven per fer d'estendard i de soldat, respectivament.

"Encara no m'ho crec. Quan obro la caixa i veig la cuirassa, encara penso: 'no pot ser'. Però sí, està passant. He somiat amb aquest moment cada dia des que sé que puc ser manaja. Ho portem dins des de petits." Maria

La Gemma somriu al Quim en passar al seu costat 

"Té una il·lusió, la mare... Veure-la així em fa feliç. I poder fer de manaja amb ella, encara més." Gemma

El somni no només s'ha fet realitat per a ella, també per a la seva filla Gemma. A totes dues les hem vist desfilar al final del capítol dedicat a Verges. I sí, efectivament: "El foraster" ha aconseguit tornar-nos a emocionar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut