Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Un relat que ha emocionat les xarxes

La vida de pel·lícula de la Casimira, l'entrevistada de 104 anys d'"El foraster"

Mentre passejava per Mura, en Quim s'hi ha trobat la Casimira: amb 104 anys, és la persona més gran que ha entrevistat al programa. El seu caràcter rialler amaga una història digna d'explicar que ha emocionat els seguidors del programa

Ja estem molt acostumats que avis i àvies siguin sovint protagonistes de les visites d'"El foraster" als pobles més petits de Catalunya, com la d'aquest dilluns a Mura. Hi ha una explicació demogràfica evident: la mitjana d'edat d'aquests pobles acostuma a ser molt alta. Però, a més, al Quim se li endevina (d'hores lluny) l'admiració per la gent gran. Sap xerrar-hi com ningú, hi té un tracte deliciós i li han confiat les que segurament són les històries més tendres i emotives que hem viscut a la història del programa. També algunes de les més tristes, i carregades de veritat, com ho és la de la Casimira.

Ella, nascuda al poble de Mura ("a casa, no a l'hospital", puntualitza), demana al Quim que la tutegi: "Digue'm de tu. Encara que sigui vella, m'agrada!" Preguntada pel secret per viure tants anys, respon que potser menjar poquet, "com un pollet". "No sóc de gaire vida", afegeix, provocant el riure d'en Quim, que li recorda els seus 104 anys. D'aquests 104, 85 se'ls ha passat enyorant el Jaume, el nòvio que van matar a la guerra quan cap dels dos havia fet encara els 20 anys.

Assegura que mai va saber ni com va morir ni on és. Va escriure al general de la brigada, que no li va dir que fos mort, sinó que estava desaparegut. I això va pensar ella durant molt de temps, fins que se'n va fer a la idea: "A còpia d'anys, què vols esperar?" I confessa que hi pensa molt sovint. Tant, que mai s'ha volgut casar amb ningú. El Quim l'acomiada amb el desig que es faci justícia i que cap d'aquestes persones desaparegudes caigui mai en l'oblit. La història d'aquest amor esquinçat i el carisma de la Casimira ha emocionat els seguidors d'"El foraster".

El relat de la Casimira demostra, com defensa Quim Masferrer en aquesta entrevista a Catalunya Ràdio, que els carrers són plens de petites grans històries: "Darrere les persones anònimes sempre hi ha coses interessants. Tothom té una entrevista, no només els que marquen un gol o surten per televisió".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut