En Quim descobrirà que, a Mercabarna, l'activitat no s'atura mai
En Quim descobrirà que, a Mercabarna, l'activitat no s'atura mai
Dimecres, a les 22.35, a TV3

"El foraster" visita Mercabarna

Quim Masferrer passarà 24 hores al rebost de Catalunya: tot un dia i una nit entre la fruita, la carn i el peix del mercat més gran de la Mediterrània i el segon més gran d'Europa.

Situat a la Zona Franca de Barcelona, Mercabarna proporciona cada dia la majoria d'aliments que mengem els catalans. És un univers propi, una ciutat que no dorm mai, gairebé és un país diferent, amb més de 6.000 treballadors, policia pròpia i uns ritmes de vida que no tenen res a veure amb el que estem acostumats.

Durant 24 hores seguides, "El foraster" intentarà comprendre com funciona Mercabarna. Des de les vuit del matí fins a les vuit del matí de l'endemà. Tot un dia sense descans. Primer a la fruita i la verdura i, finalment, al mercat del peix, i pel mig, l'escorxador de la carn, els restaurants, els serveis i la zona d'activitats complementàries on, per exemple, es preparen els càterings dels creuers que amarren a Barcelona.

I de parada en parada, "El foraster" descobrirà que Mercabarna no és només un gran mercat d'aliments; també és una gran font d'històries humanes. Peixateres que s'enamoren d'escórpores, vigilants que llegeixen Karl Marx o fruiters que han après que a la vida no hi ha res més segur i honest que confiar en una encaixada de mans.

I al final de tot el cicle, el monòleg. Per primer cop, "El foraster" farà el monòleg a plena llum del dia, a primera hora del matí, a les vuit en punt. És l'única hora en què la gent de Mercabarna pot frenar momentàniament l'activitat, perquè els peixaters de Catalunya encara no han obert les parades i la gent de la fruita encara no ha entrat en la seva hora punta.

Mercabarna. 90 hectàrees. El doble que la Ciutat del Vaticà. A Roma hi tenen la Capella Sixtina, però a Mercabarna no es queden curts: és el paradís dels colors. Durant el dia, els colors vius de la fruita i la carn, i durant la nit, els colors freds del peix. Mercabarna no s'atura mai. El ritme és frenètic. És un espectacle únic. Ningú s'imagina tot el que passa abans que comprem un quilo de pomes a la fruiteria del barri.

Anar al contingut