Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El poble més enllà del destí turístic

"El foraster" visita la Coma i la Pedra

La Coma i la Pedra, a la comarca del Solsonès, és al peu de l'estació d'esquí del Port del Comte, però en Quim Masferrer comprovarà que el poble és molt més que un destí turístic

A la Coma, "El foraster" descobreix que la colla de la botiga de la Montse esmorza i brinda de bon matí amb "espumoso", els nens de l'escola dinen cada dia de restaurant i, amb 90 anys, a la Genoveva li encanta posar-se al volant del seu cotxe, malgrat algunes experiències incòmodes que ha tingut amb la policia.

Al Port del Comte, en Quim farà un trajecte vertiginós en la moto de neu de l'Albert per anar a conèixer l'impressionant Forat de la Bòfia, i a peu de pistes hi trobarà en Jaume, un veterà monitor d'esquí que ha mirat de transmetre el secret de l'ofici al seu fill, sense gaire èxit. També, amb alguns dels veïns, compartirà un sopar de "singles" que, malgrat el seu nom, no resultarà ben bé com s'esperava.

I al petit nucli de la Pedra hi coneixerà la Lluïsa, que manté viva una certa rivalitat amb els veïns de la Coma, i mossèn Ricard, probablement un dels capellans amb més parròquies i més despistat de Catalunya.
 

"El foraster" a Perafita

El nom de Perafita, a la comarca d'Osona, va associat a les que probablement són les coques més famoses de Catalunya, i en Quim hi arriba disposat a descobrir si la gent d'aquest poble comparteix la dolçor del seu producte estrella.

D'entrada, en Quim toparà amb en Ramon, un home que sembla entestat a fotografiar-ho tot i que resultarà ser l'alcalde del poble. Tot seguit coneixerà en Quico, que té una impressionant veu de tenor, i xerrarà --o més aviat escoltarà com xerra-- la Pilar, una de les veïnes que es reuneixen per fer exercici a la plaça del poble. De la mà de la Toñi, en Quim farà un tast de les reconegudes coques de Perafita, tan bones que poden causar addicció.

Perafita també és terra de cavalls, com els que cuida i entrena en Robert al seu centre hípic d'alt rendiment, o com els que ferra en Gabriel, que exerceix el seu ofici de ferrador al Lluçanès, però també en llocs tan llunyans i insòlits com els estables reials de Jordània.

'El foraster' fa amics amb un cavall, a Perafita
"El foraster" es fa amic amb un cavall a Perafita

En Quim també coneixerà la dona d'en Gabriel, l'Anna, i les seves filles, la Dana i la Bruna. Una família amb una història commovedora.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut