Quim Masferrer provarà l'esquí nàutic
Quim Masferrer provarà l'esquí nàutic
Dimecres, a les 22.40, a TV3

"El foraster" viatja fins a Ventalló

Un poble on els pastors parlen amb les pedres i els mòbils amb el més enllà

Fent quilòmetres amb la seva "pick-up" taronja, "El foraster" arriba a Ventalló, un poble de l'Alt Empordà molt espiritual.

Aquí, "El foraster" es trobarà amb en Silvestre, un ramader que irradia felicitat, i coneixerà en Pere, un empresari que ha vist la llum al final del túnel i que ara, una mica més tard del que hauria volgut, ha après el sentit de la vida.

Ventalló és a 10 km del mar, però aquí s'hi pot practicar esquí nàutic i, si es vol, també et pots banyar a les 8 del de matí en un gorg d'aigua freda amb una campiona d'atletisme per tornar-te a sentir jove. A més, en Quim descobrirà que a Ventalló les parades d'autobús es converteixen en casals d'avis i que algunes àvies tenen escultures per parlar amb els seus difunts marits.

Ventalló, un poble de l'Empordà amb la calma i el temperament dels empordanesos.

I, després, TV3 recupera el pas d'"El foraster" per Arsèguel, un poble on només viuen 40 persones

"El foraster" arriba a Arsèguel, el poble més petit de tots els que ha visitat fins ara. Arsèguel és com una escala de veïns, només hi viuen 40 persones. En aquest poblet de l'Alt Urgell, "El foraster" viatjarà a través del temps. Amb la Neus de la fàbrica de llanes retrocedirà fins al 1850, on descobrirà el primer ordinador de la història, i amb l'última lletera del poble saltarà fins al 1986. Per cert, una lletera que servia per transportar llet, persones i, també, morts. A Arsèguel, "El foraster" no només aprendrà història. També farà classes de llengua i descobrirà un verb nou que serveix per a tot: "funyir". Aquest poblet del Pirineu lleidatà és petit, petit, però està sota un decorat enorme, extraordinari: el Cadí.

Anar al contingut