"El foraster" viatja fins a Llessui i la Vall d'Àssua
Una vall que sembla aturada en el temps
"El foraster" viatja fins a Llessui i la Vall d'Àssua
En Quim, entre ovelles
Dimecres, a les 22.40, a TV3

"El foraster" viatja fins a Llessui i la Vall d'Àssua

Una vall que sembla aturada en el temps

Fent quilòmetres amb la seva "pick-up" taronja, "El foraster" arriba a la vall d'Àssua i a l'estació d'esquí de Llessui. Fa trenta anys, el 1987, l'estació va deixar de funcionar per falta de neu i diners. Trenta anys després, tots els remuntadors i telecadires es mantenen intactes a dalt de la muntanya, impassibles, plens d'òxid, controlant tota la Vall d'Àssua i esperant un dia que mai no arribarà.

Aquí, en un ambient ple de calma i de vent, "El foraster" s'hi passarà 48 hores. I aquí coneixerà l'Agustí: el qui havia sigut el millor esquiador de la vall i que ara fa de pastor. I coneixerà el seu fill, en David, el solter que ho ha rastrejat tot, absolutament tot, per trobar nòvia. I l'Antonio, un pastor que llegeix llibres a les seves ovelles. I fins i tot tres okupes de 80 anys.

Sembla una vall adormida, però hi ha històries tan profundes, tan càlides, que roben el cor. Tan colpidores com el torb. I si teniu un desig, pugeu a Caregue. La Mare de Déu de la Muntanya no falla mai.

I, després, TV3 recupera el pas d'"El foraster" per Alfés

"El foraster" avança cap a ponent per passar 48 hores a Alfés (319 habitants), a la comarca del Segrià, terra de secà on les primeres paraules que pronuncien els nens són noms de tractors. Aquí, a Alfés, viurà la tradició més antiga del poble, la processó dels armats de Setmana Santa, i descobrirà una planta que serveix absolutament per a tot, una mena de poció màgica que fa dels aufesins una gent especial: juguen a golf sense camp de golf, ballen on no s'hauria de ballar i trien el sexe dels nadons.

Anar al contingut