• La sort del Foraster
  Veure vídeo

  La sort del Foraster

  Diuen que la sort cal sortir a buscar-la i "El foraster" ha tornat a buscar la sort arreu del país, per descobrir noves històries de la seva gent i, malgrat la pandèmia, sentir-la més a prop que mai.

  A Sant Llorenç de la Muga, la sort d'en Quim va ser desigual: els Northern Cellos li van regalar una increïble versió de la cançó d'El Foraster, però ell no va ser un bon aprenent de skimboard, la modalitat de surf que ensenyen la Irina i en Ricky. A La Coma i la Pedra, en Quim va fer sort de trobar-se en Jaume i l'Albert, un pare i un fill monitors d'esquí que, desafortunadament, no sembla que entenguin la professió de la mateixa manera.

  A Paüls, en Quim va poder comprovar la sort que és tenir una colla d'amics amb qui compartir riures, gràcies als experts remeiers del mercat setmanal i als joves de la colla Visinfuà. I a Tivissa va ser molt afortunat de topar amb en Gerard, el millor guia possible per fer bivac a dalt d'un cim i gaudir d'una meravellosa sortida del sol.

  De vegades, la sort pot consistir a tenir un talent especial, com el d'en Jaume, l'home-calendari de Sant Ramon, o el d'en Pau, un nen d'El Montmell que somia amb guanyar el Premi Nobel de Física. A Mura, la sort d'El Foraster va ser doble: la de conèixer la Casimira, que amb els seus 104 anys és la persona més gran que ha conegut fent el programa, i la de viure una de les experiències més intenses de la seva vida: l'espectacular baixada en ràpel pel Puig de la Balma.

  Diuen que la sort cal sortir a buscar-la i "El foraster" ha tornat a buscar la sort arreu del país, per descobrir noves històries de la seva gent i, malgrat la pandèmia, sentir-la més a prop que mai. A Sant Llorenç de la Muga, la sort d'en Quim va ser desigual: els Northern Cellos li van regalar una increïble versió de la cançó d'El Foraster, però ell no va ser un bon aprenent de skimboard, la modalitat de surf que ensenyen la Irina i en Ricky. A La Coma i la Pedra, en Quim va fer sort de trobar-se en Jaume i l'Albert, un pare i un fill monitors d'esquí que, desafortunadament, no sembla que entenguin la professió de la mateixa manera. A Paüls, en Quim va poder comprovar la sort que és tenir una colla d'amics amb qui compartir riures, gràcies als experts remeiers del mercat setmanal i als joves de la colla Visinfuà. I a Tivissa va ser molt afortunat de topar amb en Gerard, el millor guia possible per fer bivac a dalt d'un cim i gaudir d'una meravellosa sortida del sol. De vegades, la sort pot consistir a tenir un talent especial, com el d'en Jaume, l'home-calendari de Sant Ramon, o el d'en Pau, un nen d'El Montmell que somia amb guanyar el Premi Nobel de Física. A Mura, la sort d'El Foraster va ser doble: la de conèixer la Casimira, que amb els seus 104 anys és la persona més gran que ha conegut fent el programa, i la de viure una de les experiències més intenses de la seva vida: l'espectacular baixada en ràpel pel Puig de la Balma.

 • Miralcamp
  Veure vídeo

  Miralcamp

  Des de Miralcamp es domina tota la comarca del Pla d'Urgell. El poble és un mirador privilegiat i, només arribar, en Quim coneixerà en Marquès, en Romà i en Soler, una colla a qui li agrada molt mirar, per després poder criticar.

  Entre els veïns de Miralcamp hi ha en Josep, que mentre cull olives se les va menjant a grapats; la Flor i l'Esther, dues germanes apassionades per les motos, i en Jaume, que no para de caminar ni per ser entrevistat. Amb la Marta, la cartera, en Quim sortirà a repartir bon rotllo pel poble, i amb en Matacotxos descobrirà l'art de no fotre res. Coneixerem també el Marcel·lí, que per recordar la seva estimada Carme, surt a tocar l'acordió al mig de la natura. I els Peres, pare i fill, que estan a punt de complir el seu gran somni: fer volar pel cel de Miralcamp l'avioneta que han construït amb les seves pròpies mans.

  Des de Miralcamp es domina tota la comarca del Pla d'Urgell. El poble és un mirador privilegiat i, només arribar, en Quim coneixerà en Marquès, en Romà i en Soler, una colla a qui li agrada molt mirar, per després poder criticar. Entre els veïns de Miralcamp hi ha en Josep, que mentre cull olives se les va menjant a grapats; la Flor i l'Esther, dues germanes apassionades per les motos, i en Jaume, que no para de caminar ni per ser entrevistat. Amb la Marta, la cartera, en Quim sortirà a repartir bon rotllo pel poble, i amb en Matacotxos descobrirà l'art de no fotre res. Coneixerem també el Marcel·lí, que per recordar la seva estimada Carme, surt a tocar l'acordió al mig de la natura. I els Peres, pare i fill, que estan a punt de complir el seu gran somni: fer volar pel cel de Miralcamp l'avioneta que han construït amb les seves pròpies mans.

 • Sant Martí Vell
  Veure vídeo

  Sant Martí Vell

  Sant Martí Vell, a la comarca del Gironès, és un poblet plantat al peu del massís de les Gavarres, envoltat de bosc i a només 15 quilòmetres de Girona.

  Potser per això és un punt de trobada de gent molt diversa. Com en Robert, un home de caràcter una mica esquerp a qui no li importa no sentir-se estimat pel poble. L'Edgar, un arquitecte brasiler que ens descobrirà l'amistat entranyable que l'uneix a la Carme, una dona pagesa de tota la vida. O la Glòria i la Mercè, que es van convertir en el primer matrimoni homosexual de dues dones celebrat al poble.

  En Quim coneixerà en Joan i la Sílvia, un pare i una filla boletaires que faran mans i mànigues per no revelar el lloc on s'amaguen unes múrgoles "d'orgasme". I de bon matí, en Quim també acompanyarà la Georgina en la seva frenètica ruta del pa, que els portarà a picar per sorpresa a la porta de moltes cases dels pobles dels voltants.

  Sant Martí Vell, a la comarca del Gironès, és un poblet plantat al peu del massís de les Gavarres, envoltat de bosc i a només 15 quilòmetres de Girona. Potser per això és un punt de trobada de gent molt diversa. Com en Robert, un home de caràcter una mica esquerp a qui no li importa no sentir-se estimat pel poble. L'Edgar, un arquitecte brasiler que ens descobrirà l'amistat entranyable que l'uneix a la Carme, una dona pagesa de tota la vida. O la Glòria i la Mercè, que es van convertir en el primer matrimoni homosexual de dues dones celebrat al poble. En Quim coneixerà en Joan i la Sílvia, un pare i una filla boletaires que faran mans i mànigues per no revelar el lloc on s'amaguen unes múrgoles "d'orgasme". I de bon matí, en Quim també acompanyarà la Georgina en la seva frenètica ruta del pa, que els portarà a picar per sorpresa a la porta de moltes cases dels pobles dels voltants.

 • Tivissa
  Veure vídeo

  Tivissa

  Tivissa, a la Ribera d'Ebre, és un poble d'orígens ibers i un dels municipis més extensos de Catalunya. En un indret amb una història i una geografia tan grans, en Quim no tindrà ni una estona de descans. O potser sí?

  Els que no paren quiets són la Fina i en Miquel, un matrimoni que amb les seves cadires de rodes elèctriques fan curses trepidants pels carrers del poble; o els esforçats arqueòlegs que, al poblat de Castellet de Banyoles, piquen i caven la terra a la recerca de restes del passat; o "les bessonetes", dues joves expertes en Tik-Tok que li descobriran al Quim el difícil món de les coreografies.

  Però a Tivissa també hi ha qui ha posat pausa al ritme frenètic de la vida. Com en Gerard, un cuiner d'alt nivell que ha trobat la felicitat fent bivac a dalt dels cims, un moment de pau i felicitat que compartirà amb en Quim. O en Severino, un pastor de cabres que fa dècades que viu entregat al seu ramat sense cap dia de descans, però que acceptarà la invitació d'"El Foraster" per fer una cosa que no ha pogut fer des que era un nen: veure el mar.

  Tivissa, a la Ribera d'Ebre, és un poble d'orígens ibers i un dels municipis més extensos de Catalunya. En un indret amb una història i una geografia tan grans, en Quim no tindrà ni una estona de descans. O potser sí? Els que no paren quiets són la Fina i en Miquel, un matrimoni que amb les seves cadires de rodes elèctriques fan curses trepidants pels carrers del poble; o els esforçats arqueòlegs que, al poblat de Castellet de Banyoles, piquen i caven la terra a la recerca de restes del passat; o "les bessonetes", dues joves expertes en Tik-Tok que li descobriran al Quim el difícil món de les coreografies. Però a Tivissa també hi ha qui ha posat pausa al ritme frenètic de la vida. Com en Gerard, un cuiner d'alt nivell que ha trobat la felicitat fent bivac a dalt dels cims, un moment de pau i felicitat que compartirà amb en Quim. O en Severino, un pastor de cabres que fa dècades que viu entregat al seu ramat sense cap dia de descans, però que acceptarà la invitació d'"El Foraster" per fer una cosa que no ha pogut fer des que era un nen: veure el mar.

 • Sant Ramon
  Veure vídeo

  Sant Ramon

  A la comarca de la Segarra, al voltant d'un imponent monestir medieval, hi ha els diferents nuclis que conformen el municipi de Sant Ramon.

  Allà, en Quim hi descobrirà el conjunt monàstic de la mà de fra Joaquim, que li revelarà els detalls d'una misteriosa aparició que hi va haver durant el confinament del 2020. A Sant Ramon també hi viu en Jaume, un home capaç de determinar en quin dia de la setmana cau qualsevol data del calendari, i en Toni, disposat a enredar qualsevol incaut perquè l'ajudi a desbrossar el bosc. El grup de rock del poble es diu Angeletes Club i es va formar fa 27 anys, però en porta 26 parat. Molt més actiu és un altre grup, el de "las chicas de oro", unes amigues inseparables que queden per esmorzar i criticar els seus homes. En Carles és l'exemple que superar una depressió i refer la vida és possible quan comptes amb l'ajuda de persones com en Josep i la Conxi. I a la seu del Club Tenis Taula Portell, en Quim assumirà un repte gairebé impossible: tornar el servei amb efecte més temut de la rodalia.

  A la comarca de la Segarra, al voltant d'un imponent monestir medieval, hi ha els diferents nuclis que conformen el municipi de Sant Ramon. Allà, en Quim hi descobrirà el conjunt monàstic de la mà de fra Joaquim, que li revelarà els detalls d'una misteriosa aparició que hi va haver durant el confinament del 2020. A Sant Ramon també hi viu en Jaume, un home capaç de determinar en quin dia de la setmana cau qualsevol data del calendari, i en Toni, disposat a enredar qualsevol incaut perquè l'ajudi a desbrossar el bosc. El grup de rock del poble es diu Angeletes Club i es va formar fa 27 anys, però en porta 26 parat. Molt més actiu és un altre grup, el de "las chicas de oro", unes amigues inseparables que queden per esmorzar i criticar els seus homes. En Carles és l'exemple que superar una depressió i refer la vida és possible quan comptes amb l'ajuda de persones com en Josep i la Conxi. I a la seu del Club Tenis Taula Portell, en Quim assumirà un repte gairebé impossible: tornar el servei amb efecte més temut de la rodalia.

 • El Montmell
  Veure vídeo

  El Montmell

  Al Baix Penedès, entre vinyes i cims, es troba el Montmell, un municipi del Penedès més amagat.

  Hi viuen en Roman i l'Albert, dos germans
  que es compenetren a la perfecció, perquè l'un no parla i l'altre no calla; en Jaume, un pagès orgullós d'haver arrabassat sis vegades el concurs del millor calçot als seus veïns de l'Alt Camp; i la Patrícia, especialista en teràpia de parella, que en aquest poble hi té una autèntica feinada, com ho demostra la relació entre en Manuel i en Ricard.

  A més a més, en Quim descobrirà el poble abandonat de Marmellar, a través dels ulls emocionats de la Carmeta, que hi va néixer i créixer. I amb l'Adrià i la seva colla descobrirà un dels racons més desconeguts i espectaculars de la serra del Montmell. Tot això, en un poble on la Lucía cria i cuida el seu ramat d'alpaques vingudes del Perú, i en Pau, un nen de només 11 anys, somia a guanyar algun dia el Premi Nobel de Física. I, per acabar, el tast de vins organitzat pel Gerard deixarà constància del gran maridatge que hi ha entre el vi, la terra i la gent del Montmell.

  Al Baix Penedès, entre vinyes i cims, es troba el Montmell, un municipi del Penedès més amagat. Hi viuen en Roman i l'Albert, dos germans que es compenetren a la perfecció, perquè l'un no parla i l'altre no calla; en Jaume, un pagès orgullós d'haver arrabassat sis vegades el concurs del millor calçot als seus veïns de l'Alt Camp; i la Patrícia, especialista en teràpia de parella, que en aquest poble hi té una autèntica feinada, com ho demostra la relació entre en Manuel i en Ricard. A més a més, en Quim descobrirà el poble abandonat de Marmellar, a través dels ulls emocionats de la Carmeta, que hi va néixer i créixer. I amb l'Adrià i la seva colla descobrirà un dels racons més desconeguts i espectaculars de la serra del Montmell. Tot això, en un poble on la Lucía cria i cuida el seu ramat d'alpaques vingudes del Perú, i en Pau, un nen de només 11 anys, somia a guanyar algun dia el Premi Nobel de Física. I, per acabar, el tast de vins organitzat pel Gerard deixarà constància del gran maridatge que hi ha entre el vi, la terra i la gent del Montmell.

 • La Coma i La Pedra
  Veure vídeo

  La Coma i La Pedra

  La Coma i la Pedra, a la comarca del Solsonès, es troba als peus de l'estació d'esquí del Port del Comte, però en Quim, comprovarà que el poble és molt més que un destí turístic.

  A la Coma, la colla de la rerebotiga de la Dolors, esmorza i brinda de bon matí amb "espumoso", els nens de l'escola dinen cada dia de restaurant i, amb 90 anys, a la Genoveva li encanta posar-se al volant del seu cotxe, malgrat algunes experiències incòmodes que ha tingut amb la policia. Al Port del Comte, en Quim farà un trajecte vertiginós en la moto de neu de l'Albert, per anar a conèixer l'impressionant Forat de la Bòfia, i a peu de pistes hi trobarà en Jaume, un veterà monitor d'esquí que ha mirat de transmetre el secret de l'ofici al seu fill, sense gaire èxit. També, amb alguns dels veïns, compartirà un sopar de "singles" que malgrat el seu nom, no resultarà ben bé com s'esperava. I al petit nucli de La Pedra hi coneixerà la Lluïsa, que manté viva una certa rivalitat amb els veïns de La Coma, i a Mossèn Ricard, probablement un dels capellans amb més parròquies i més despistat de Catalunya.

  La Coma i la Pedra, a la comarca del Solsonès, es troba als peus de l'estació d'esquí del Port del Comte, però en Quim, comprovarà que el poble és molt més que un destí turístic. A la Coma, la colla de la rerebotiga de la Dolors, esmorza i brinda de bon matí amb "espumoso", els nens de l'escola dinen cada dia de restaurant i, amb 90 anys, a la Genoveva li encanta posar-se al volant del seu cotxe, malgrat algunes experiències incòmodes que ha tingut amb la policia. Al Port del Comte, en Quim farà un trajecte vertiginós en la moto de neu de l'Albert, per anar a conèixer l'impressionant Forat de la Bòfia, i a peu de pistes hi trobarà en Jaume, un veterà monitor d'esquí que ha mirat de transmetre el secret de l'ofici al seu fill, sense gaire èxit. També, amb alguns dels veïns, compartirà un sopar de "singles" que malgrat el seu nom, no resultarà ben bé com s'esperava. I al petit nucli de La Pedra hi coneixerà la Lluïsa, que manté viva una certa rivalitat amb els veïns de La Coma, i a Mossèn Ricard, probablement un dels capellans amb més parròquies i més despistat de Catalunya.

 • Sant Llorenç de la Muga
  Veure vídeo

  Sant Llorenç de la Muga

  Sant Llorenç de la Muga, a la comarca de l'Alt Empordà, es troba situat al bell mig del que es coneix com l'Empordà de muntanya, però això no impedirà que en Quim hi acabi fent activitats més pròpies de la platja. Amb un bon grapat de veïns disputarà el seu primer partit de frisbee ultimate, un esport de regles incertes però diversió garantida; i de la mà de la Irina i en Ricky, en Quim rebrà classes de skimboard, una modalitat de surf que deixarà petja en la seva memòria i, sobretot, en el seu cos.

  A Sant Llorenç coneixerem els Northern Cellos, capaços de fer versions espectaculars de qualsevol cançó amb els seus cellos elèctrics; en Prim, que ofereix conversa a tothom qui passi per la plaça; i la Lola, una dona francesa amb l'esperit molt jove i l'ànima de vedet. En Quim també hi trobarà en Martí, un jove que es postula com a futur alcalde del poble, i en Pere, que, amb només 8 anys, està disposat a arrabassar-li l'alcaldia. I des de l'Argentina hi va arribar en Mariano, per buscar una nova vida, però el que hi ha acabat trobant és una família: la dels veïns que el van ajudar a tirar endavant el seu fill.

  Sant Llorenç de la Muga, a la comarca de l'Alt Empordà, es troba situat al bell mig del que es coneix com l'Empordà de muntanya, però això no impedirà que en Quim hi acabi fent activitats més pròpies de la platja. Amb un bon grapat de veïns disputarà el seu primer partit de frisbee ultimate, un esport de regles incertes però diversió garantida; i de la mà de la Irina i en Ricky, en Quim rebrà classes de skimboard, una modalitat de surf que deixarà petja en la seva memòria i, sobretot, en el seu cos. A Sant Llorenç coneixerem els Northern Cellos, capaços de fer versions espectaculars de qualsevol cançó amb els seus cellos elèctrics; en Prim, que ofereix conversa a tothom qui passi per la plaça; i la Lola, una dona francesa amb l'esperit molt jove i l'ànima de vedet. En Quim també hi trobarà en Martí, un jove que es postula com a futur alcalde del poble, i en Pere, que, amb només 8 anys, està disposat a arrabassar-li l'alcaldia. I des de l'Argentina hi va arribar en Mariano, per buscar una nova vida, però el que hi ha acabat trobant és una família: la dels veïns que el van ajudar a tirar endavant el seu fill.

 • Paüls
  Veure vídeo

  Paüls

  Es diu que, a Paüls, rere cada porta hi ha un músic. I en Quim tindrà ocasió de comprovar fins a quin punt sona bé la partitura d'aquest poblet del Baix Ebre: una xaranga que ha actuat a indrets ben llunyans, una coral formada per gent apassionada pel cant, i en Domingo, un veterà saxofonista que afirma que Paüls, sense la música, seria un poble trist.

  Però el fet és que a Paüls hi ha molt més que notes musicals. Al voltant de l'ermita de Sant Roc, les famílies s'ajunten per celebrar les grans ocasions en els seus "corros" de pedra. Al mercat setmanal, tres vells amics reparteixen rialles i remeis populars a qui els vulgui escoltar. L'Abdon i l'Isidre, dos germans que fa més de 25 anys que tiren endavant la modesta Paüls Televisió, autèntica memòria històrica del poble. A més, el jovent del poble, la peculiar colla dels "Visinfuà", tenen un embolic de por amb els seus propis noms. I com a final de festa, tots els veïns sortiran als balcons per cantar i tocar una cançó, igual que van fer durant el confinament de març del 2020. Una actuació única en el poble més musical.

  Es diu que, a Paüls, rere cada porta hi ha un músic. I en Quim tindrà ocasió de comprovar fins a quin punt sona bé la partitura d'aquest poblet del Baix Ebre: una xaranga que ha actuat a indrets ben llunyans, una coral formada per gent apassionada pel cant, i en Domingo, un veterà saxofonista que afirma que Paüls, sense la música, seria un poble trist. Però el fet és que a Paüls hi ha molt més que notes musicals. Al voltant de l'ermita de Sant Roc, les famílies s'ajunten per celebrar les grans ocasions en els seus "corros" de pedra. Al mercat setmanal, tres vells amics reparteixen rialles i remeis populars a qui els vulgui escoltar. L'Abdon i l'Isidre, dos germans que fa més de 25 anys que tiren endavant la modesta Paüls Televisió, autèntica memòria històrica del poble. A més, el jovent del poble, la peculiar colla dels "Visinfuà", tenen un embolic de por amb els seus propis noms. I com a final de festa, tots els veïns sortiran als balcons per cantar i tocar una cançó, igual que van fer durant el confinament de març del 2020. Una actuació única en el poble més musical.

 • Mura
  Veure vídeo

  Mura

  Mura, a la comarca del Bages, apareix en totes les llistes dels pobles més bonics i visitats de Catalunya, i en Quim hi arriba amb moltes ganes de descobrir com és la seva gent.

  Hi coneixerà veïns com l'Enric, que ha voltat per mig món i s'entén amb tothom gràcies al seu peculiar llenguatge de "signus"; la Roser, que a causa del confinament ha hagut de tancar la botiga que era el seu projecte de vida; o els joves muratans que han creat el Murapoly, una versió local del Monopoly. Al Puig de la Balma, una espectacular formació rocosa que ha estat escenari de rodatges cinematogràfics, en Quim haurà de decidir si s'atreveix a posar a prova les seves pors quan el convidin a fer una esfereïdora baixada en ràpel. Per sorpresa, el seu amfitrió serà un vell conegut de l'audiència de TV3, el presentador del 3/24 Esteve Soler.

  A Mura, en Quim també hi trobarà la persona més gran que ha conegut des que fa el programa, la Casimira, que amb els seus 104 anys manté la salut de ferro i la rialla dolça, malgrat el record d'un amor de joventut esquinçat per la guerra.

  Mura, a la comarca del Bages, apareix en totes les llistes dels pobles més bonics i visitats de Catalunya, i en Quim hi arriba amb moltes ganes de descobrir com és la seva gent. Hi coneixerà veïns com l'Enric, que ha voltat per mig món i s'entén amb tothom gràcies al seu peculiar llenguatge de "signus"; la Roser, que a causa del confinament ha hagut de tancar la botiga que era el seu projecte de vida; o els joves muratans que han creat el Murapoly, una versió local del Monopoly. Al Puig de la Balma, una espectacular formació rocosa que ha estat escenari de rodatges cinematogràfics, en Quim haurà de decidir si s'atreveix a posar a prova les seves pors quan el convidin a fer una esfereïdora baixada en ràpel. Per sorpresa, el seu amfitrió serà un vell conegut de l'audiència de TV3, el presentador del 3/24 Esteve Soler. A Mura, en Quim també hi trobarà la persona més gran que ha conegut des que fa el programa, la Casimira, que amb els seus 104 anys manté la salut de ferro i la rialla dolça, malgrat el record d'un amor de joventut esquinçat per la guerra.

 • Tresors del Foraster
  Veure vídeo

  Tresors del Foraster

  Diuen que qui té un amic té un tresor, i "El foraster" ha tornat a recórrer el país per conèixer les històries de la seva gent, dibuixant un mapa ple de tresors i fent amics a cada poble. L'últim capítol d'aquesta entrega farà un repàs dels tresors que en Quim ha descobert pel camí.

  El viatge començarà a L'Estany, on en Quim va donar gas a l'esmorzar amb en Pere, es va fer un fart de riure amb les dones del mercat setmanal i es va emocionar amb l'excepcional història de l'Angelina i les persones que treballen a la residència de gent gran. A Perafita, en Gabriel i l'Anna van patir un greu accident que va canviar la vida de la seva família, que ara cuiden com un tresor. I a Olivella, les "Lleones" del poble s'entrenen cada nit en autodefensa feminista, per reivindicar el tresor de viure sense por.

  La recerca de tresors va continuar a Rellinars del Vallès, on en Feliu, un nen molt especial, escriu les seves teories en una llibreta plena de tresors, mentre l'Èric troba tresors inesperats al mig de la natura. A la Nou de Gaià, en Pere el saurí, és capaç de localitzar aigua amb el seu pèndul i en Ricard viu agraït a la seva germana, que li va donar el tresor més gran: un ronyó que li va salvar la vida. Finalment, a Vallfogona de Ripollès, en Quim va posar a prova aquella dita segons la qual "qui té ovelles té un tresor, perquè mengen herba i caguen or", gràcies a en Quim i la Gemma i en Ramon i la Dolors, dues parelles de pastors oposades en tot.

  Diuen que qui té un amic té un tresor, i "El foraster" ha tornat a recórrer el país per conèixer les històries de la seva gent, dibuixant un mapa ple de tresors i fent amics a cada poble. L'últim capítol d'aquesta entrega farà un repàs dels tresors que en Quim ha descobert pel camí. El viatge començarà a L'Estany, on en Quim va donar gas a l'esmorzar amb en Pere, es va fer un fart de riure amb les dones del mercat setmanal i es va emocionar amb l'excepcional història de l'Angelina i les persones que treballen a la residència de gent gran. A Perafita, en Gabriel i l'Anna van patir un greu accident que va canviar la vida de la seva família, que ara cuiden com un tresor. I a Olivella, les "Lleones" del poble s'entrenen cada nit en autodefensa feminista, per reivindicar el tresor de viure sense por. La recerca de tresors va continuar a Rellinars del Vallès, on en Feliu, un nen molt especial, escriu les seves teories en una llibreta plena de tresors, mentre l'Èric troba tresors inesperats al mig de la natura. A la Nou de Gaià, en Pere el saurí, és capaç de localitzar aigua amb el seu pèndul i en Ricard viu agraït a la seva germana, que li va donar el tresor més gran: un ronyó que li va salvar la vida. Finalment, a Vallfogona de Ripollès, en Quim va posar a prova aquella dita segons la qual "qui té ovelles té un tresor, perquè mengen herba i caguen or", gràcies a en Quim i la Gemma i en Ramon i la Dolors, dues parelles de pastors oposades en tot.

 • Vallfogona de Ripollès
  Veure vídeo

  Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès, al mig d'una de les valls més desconegudes de la comarca del Ripollès, és un poble on l'esplendor de la natura, sobretot a la tardor, es deixa sentir per tot arreu.

  Vallfogona de Ripollès, al mig d'una de les valls més desconegudes de la comarca del Ripollès, és un poble on l'esplendor de la natura, sobretot a la tardor, es deixa sentir per tot arreu.

 • La Nou de Gaià
  Veure vídeo

  La Nou de Gaià

  Per primera vegada, "El Foraster" viatja a la comarca del Tarragonès i ho fa per descobrir La Nou de Gaià, un dels municipis més petits de la comarca.

  Allà, en Quim coneixerà en Nan, un home a qui li agrada anar "per fenya". De la mà de les "germanes Koplowitz", farà un tast de productes de proximitat. I també comprovarà com treballa en Pere, un saurí que es dedica a buscar aigua amb un pèndol que més aviat sembla un ventilador a plena potència.

  A La Nou, en Quim també coneixerà la història d'en Ricard, a qui la seva germana li va donar un ronyó que li va salvar la vida. A més, els joves del poble aprofitaran la visita del programa per passar una llista de peticions a l'alcaldessa, i el jutge de pau mirarà de demostrar, amb un èxit dubtós, les seves habilitats com a imitador. Finalment, a la petita sala de cinema d'en Josep Maria, en Quim descobrirà que la màgia del setè art continua sent molt i molt gran.

  Per primera vegada, "El Foraster" viatja a la comarca del Tarragonès i ho fa per descobrir La Nou de Gaià, un dels municipis més petits de la comarca. Allà, en Quim coneixerà en Nan, un home a qui li agrada anar "per fenya". De la mà de les "germanes Koplowitz", farà un tast de productes de proximitat. I també comprovarà com treballa en Pere, un saurí que es dedica a buscar aigua amb un pèndol que més aviat sembla un ventilador a plena potència. A La Nou, en Quim també coneixerà la història d'en Ricard, a qui la seva germana li va donar un ronyó que li va salvar la vida. A més, els joves del poble aprofitaran la visita del programa per passar una llista de peticions a l'alcaldessa, i el jutge de pau mirarà de demostrar, amb un èxit dubtós, les seves habilitats com a imitador. Finalment, a la petita sala de cinema d'en Josep Maria, en Quim descobrirà que la màgia del setè art continua sent molt i molt gran.

 • Especial "El Foraster": Confinats
  Veure vídeo

  Especial "El Foraster": Confinats

  Un capítol especial i diferent que coincideix amb la setmana de La Marató. Des de la seva casa d'Arbúcies, i davant la impossibilitat de sortir a voltar pels pobles de Catalunya durant el confinament dels mesos de març, abril i maig, en Quim va decidir posar-se en contacte amb algunes de les persones que va conèixer a les darreres temporades del programa per saber com estaven vivint el confinament i com estava afectant la situació als seus pobles.

  Un capítol especial i diferent que coincideix amb la setmana de La Marató. Des de la seva casa d'Arbúcies, i davant la impossibilitat de sortir a voltar pels pobles de Catalunya durant el confinament dels mesos de març, abril i maig, en Quim va decidir posar-se en contacte amb algunes de les persones que va conèixer a les darreres temporades del programa per saber com estaven vivint el confinament i com estava afectant la situació als seus pobles.

 • Rellinars
  Veure vídeo

  Rellinars

  Amb la seva visita al poble de Rellinars, "El Foraster" trepitja per primera vegada la comarca del Vallès Occidental.

  Rellinars és conegut per ser el lloc de naixement del set vegades campió del món de trial Jordi Tarrés, i en Quim hi arriba amb la il·lusió de buscar el qui va ser un dels seus ídols de joventut.

  A més a més de trobar Tarrés, i fins i tot de sortir amb ell a fer una espectacular volta en moto, en Quim al·lucinarà amb l'Erik, un home força expressiu i que té la peculiar afició d'agafar insectes amb les mans. A més a més, coneixerà un altre Quim, que es dedica a enfilar-se als arbres, i compartirà una estona de joc esbojarrat amb la canalla del poble. I entre la gent gran del poble hi trobarà dos entranyables amics, en Pere i en Joan, que fa anys que riuen i ploren junts, però que no hi ha manera que comparteixin un àpat, perquè en això tenen gustos ben diferents.

  Per acabar, en Quim també coneixerà un altre veí molt especial de Rellinars, en Seny, un jove originari de Guinea Conakry, que, després de travessar gairebé tot l'Àfrica ent el que ell anomena "el camí de la mort", ha trobat en aquest poble el seu racó de món.

  Amb la seva visita al poble de Rellinars, "El Foraster" trepitja per primera vegada la comarca del Vallès Occidental. Rellinars és conegut per ser el lloc de naixement del set vegades campió del món de trial Jordi Tarrés, i en Quim hi arriba amb la il·lusió de buscar el qui va ser un dels seus ídols de joventut. A més a més de trobar Tarrés, i fins i tot de sortir amb ell a fer una espectacular volta en moto, en Quim al·lucinarà amb l'Erik, un home força expressiu i que té la peculiar afició d'agafar insectes amb les mans. A més a més, coneixerà un altre Quim, que es dedica a enfilar-se als arbres, i compartirà una estona de joc esbojarrat amb la canalla del poble. I entre la gent gran del poble hi trobarà dos entranyables amics, en Pere i en Joan, que fa anys que riuen i ploren junts, però que no hi ha manera que comparteixin un àpat, perquè en això tenen gustos ben diferents. Per acabar, en Quim també coneixerà un altre veí molt especial de Rellinars, en Seny, un jove originari de Guinea Conakry, que, després de travessar gairebé tot l'Àfrica ent el que ell anomena "el camí de la mort", ha trobat en aquest poble el seu racó de món.

Anar al contingut