"Contratemps"
"Contratemps"

El film "Contratiempo", amb la participació de TV3, arriba als cinemes

La pel·lícula d'Oriol Paulo, "Contratiempo", s'estrena el 6 de gener a les sales de cinema. El llargmetratge, amb la participació de TV3, està protagonitzada per Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado i Bárbara Lennie.

"Contratiempo" el segon treball cinematogràfic d'Oriol Paulo com a director, presenta un thriller amb aspectes judicials que pretén explorar la naturalesa humana en situacions límit i les conseqüències que poden provocar decisions equivocades en moments de tensió. Protagonitzat per Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado i Bárbara Lennie és una història de dues cares però amb una sola veritat.

La pel·lícula flueix entre traïcions, decisions equivocades, justícia, joc policíac i enganys formant un calidoscopi on s'emmiralla la realitat, fent que l'espectador esbrini quina és la veritat que amaguen les diferents cares del mirall. Paulo comenta que "el guió és d'estil hitchcocknià, recargolat i impredictible. M'agrada la idea que l'espectador faci de detectiu i especuli sobre la identitat del possible assassí segons les pistes que va rebent al llarg de la trama, pistes que a vegades encaixen i a vegades, no."

"Contratemps" gira al voltant d'un assassinat que ha passat a l'habitació tancada d'un hotel. Però el director no es queda només en el repte per trobar l'entrellat de com ha passat l'assassinat. Sinó que s'endinsa en les pells dels personatges i n'estudia les reaccions en situacions límit, perquè el que li interessa és veure com una decisió equivocada en un moment donat pot condicionar el futur de cada un d'ells.

És el segon treball cinematogràfic d'Oriol Paulo com a director. "El cos" va ser el primer film que va dirigir i amb el qual va optar al Goya a la millor direcció novell. No obstant, la seva carrera en el sector va començar com a guionista de sèries com ara "El cor de la ciutat" o "Majoria absoluta".

Mario Casas afegeix que "el final és totalment inesperat. Em va agradar tant el guió que vaig demanar fer la pel·lícula abans que li oferissin el meu paper a un altre actor."

El llargmetratge es va rodar a Catalunya en un 95%, a la Vall de Núria, al plató al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa i una petita part a Bilbao. És una producció d'Eneko Lizarraga (Think Studio), Atresmedia Cine, Colosé Producciones i La Habitación Cerrada  A.I.E, en associació amb Nostromo Pictures i amb la col·laboració d'Atresmedia, Movistar+, Televisió de Catalunya, CosmopolitanTV, i el suport de l'ICAA i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Sinopsi
Acusat d'un assassinat  del qual es declara innocent, l'exitós empresari Adrián Doria contracta els serveis de Virginia Goodman, la millor preparadora de testimonis del país. En el transcurs d'una nit, tots dos treballaran per trobar un dubte raonable que el lliuri de la presó. L'aparició d'un nou testimoni amenaça l'estratègia de la defensa, i obliga a recompondre a contrarellotge les peces d'un trencaclosques impossible.

 

FITXA TÈCNICA IA RTÍSTICA
Direcció i guió: Oriol Paulo
Producció: Eneko Lizarraga, Mercedes Gamero i Mikel Lejarza
Producció executiva: Eneko Lizarraga, Sandra Hermida, Adrián Guerra i Núria Valls
Intèrprets: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado i Bárbara Lennie
Música: Fernando Velázquez

 

 

Anar al contingut