• Ateneu. La porta de les idees
  Veure vídeo

  Ateneu. La porta de les idees

  Un apassionant viatge a través de revoltes, revolucions, guerres, períodes d'esplendor i decadència d'una entitat que va saber generar i alhora reflectir els grans canvis socials i culturals que han succeït en els últims 150 anys.

 • Exilis
  Veure vídeo

  Exilis

  Documental que, per mitjà de les experiències de tres persones de generacions diferents, mostra quines són les conseqüències identitàries i emocionals que comporta l'abandonament forçat de la pròpia terra.

 • Construint llibertat
  Veure vídeo

  Construint llibertat

  Retrat cultural de la Barcelona dels setanta a partir d'un edifici emblemàtic, la Casa Fullà, que va ser punt de trobada de les persones més inquietes del moment.

 • Mudança
  Veure vídeo

  Mudança

  Un barri de Barcelona a punt de desaparèixer. Els seus habitants, amb un peu al futur i un altre al passat, fan memòria i dibuixen la identitat col·lectiva del barri en el moment del final.

 • Flaixos per al meu blog. Juvé-Pallach
  Veure vídeo

  Flaixos per al meu blog. Juvé-Pallach

  Teresa Juvé, escriptora i pedagoga, és protagonista d'una vida apassionant i viuda de Josep Pallach, polític que va morir sobtadament el 1977. Recordant Pallach i descobrint Juvé, l'espectador recuperarà una part d'història passada i present.

 • Operació Impala
  Veure vídeo

  Operació Impala

  Fa 50 anys, cinc joves van travessar l'Àfrica pilotant tres prototips d'una moto que amb el temps va ser mítica: la Impala. Aquesta és la història d'aquella aventura, el retrat d'una època i de l'èxit d'una moto ben dissenyada.

 • El quadern de fang
  Veure vídeo

  El quadern de fang

  Miquel Barceló ens descobreix per primera vegada els secrets del seu taller africà a partir de la performance "Paso Doble", que representa amb el coreògraf Josef Nadj.

 • L'estigma?
  Veure vídeo

  L'estigma?

  "L'estigma" neix de la necessitat del seu autor d'explicar-se per què, durant els primers 50 anys de la seva vida, ho ha ignorat gairebé tot sobre una tradició que és part del nostre ADN cultural i genètic: el judaisme.

 • Gitanos catalans!
  Veure vídeo

  Gitanos catalans!

  A ritme de rumba, "Gitanos catalans" contrasta el passat amb el present de la història i la vida quotidiana dels seus protagonistes, en un retrat que descobreix una realitat ben allunyada dels tòpics.

 • Amuertemorir
  Veure vídeo

  Amuertemorir

  Prenent el nom del seu crit de guerra, "Amuertemorir" és un retrat coral de la colla Emboladors, d'Amposta, famosos en el circuit taurí espanyol perquè han batut diferents cops el rècord nacional espanyol.

 • "Cinema a la fi"
  Veure vídeo

  "Cinema a la fi"

  "Road movie" documental que proposa el recorregut de la Meritxell a través de l'Argentina a la recerca d'un últim cinema geogràfic i metafòric a la fi del món. Sales antigues de cinema que ja no són un cinema, sales a punt de tancar o sales abandonades, són espais contenidors d'històries que ella anirà trobant al llarg del seu viatge. Són sales que la protagonista ens mostra per parlar-nos de la immortalitat del cinema. I és que, per ella, encara que l'espai mudi, canviï, evolucioni o es destrueixi, el cinema com a art continuarà existint més enllà del seu espai físic i de la seva transformació.

 • Espui
  Veure vídeo

  Espui

  Tothom torna alguna vegada al lloc d'on va marxar. L'arribada al poble dels avantpassats de la directora va estar plena de contradiccions. Va haver d'acceptar que les seves arrels quedarien enterrades per sempre sota murs de formigó i ferro. El petit poble pirinenc s'havia transformat arran de la construcció d'un macrocomplex turístic.

 • Del vent al blau
  Veure vídeo

  Del vent al blau

  Diari filmat d'un viatger cineasta que vaga en solitari pel Perú, l'Equador i Bolívia, tot esculpint amb imatges la seva pròpia espiritualitat, solitud i sensació de llibertat. De composició assagística, "Del vent al blau" gira entorn de dos eixos, l'home i la naturalesa, i la relació de l'un amb l'altre.

 • Simfonia d'un mercat
  Veure vídeo

  Simfonia d'un mercat

  "Simfonia d'un mercat" és el retrat del Mercat dels Encants de Barcelona (Fira de Bellcaire) al llarg de tot un any, reflectit en quatre jornades que corresponen a cadascuna de les quatre estacions de l'any.

 • La camisa de Christa Leem
  Veure vídeo

  La camisa de Christa Leem

  A mitjans dels anys 70 Christa Leem va inventar un art. Abans moltes altres artistes s'havien tret la roba però Christa ens va mostrar el cos nu, blanc, lleuger i prematur per descobrir-nos l'ànima transparent i lliure.

Anar al contingut