• Ateneu. La porta de les idees
  Veure vídeo

  Ateneu. La porta de les idees

  Un apassionant viatge a través de revoltes, revolucions, guerres, períodes d'esplendor i decadència d'una entitat que va saber generar i alhora reflectir els grans canvis socials i culturals que han succeït en els últims 150 anys.

 • El complex de Stradivarius
  Veure vídeo

  El complex de Stradivarius

  David Bagué, un dels lutiers amb més talent del món, s'entrega en cos i ànima a la construcció de violins amb un únic propòsit: assolir la transcendència que han obtingut els violins de Stradivarius.

 • 138 segons. L'enigma Gironès
  Veure vídeo

  138 segons. L'enigma Gironès

  Aquesta és la història de Josep Gironès (1903-1982), campió d'Europa de boxa que va desaparèixer del ring misteriosament i es va convertir, temps després, en escorta del president de la Generalitat de Catalunya a la Segona República, Lluís Companys. Va fugir a Mèxic deixant dona i filla acusat de torturador. Mentre era a l'exili es va demostrar la seva innocència, però no va tornar mai. Què el va dur a retirar-se de sobte? Per què va fugir a Mèxic? El documental s'acosta a aquestes incògnites, una història de noms propis i, alhora, universal.

 • Exilis
  Veure vídeo

  Exilis

  Documental que, per mitjà de les experiències de tres persones de generacions diferents, mostra quines són les conseqüències identitàries i emocionals que comporta l'abandonament forçat de la pròpia terra.

 • Plou i fa sol
  Veure vídeo

  Plou i fa sol

  El film reivindica la necessitat de mantenir l'agricultura periurbana i de proximitat a través d'un retrat coral dels agricultors que mantenen els seus camps de producció prop de la ciutat i l'aeroport de Barcelona, al Parc Agrari del Baix Llobregat. En aquest espai, on se situen entre 500 i 600 explotacions i treballen entre 1.200 i 1.500 assalariats, conviu la tradició camperola de fa segles amb les noves formes de producció i distribució dels joves pagesos que aposten pels productes ecològics i la venda directa.

 • El moviment perpetu
  Veure vídeo

  El moviment perpetu

  "El moviment perpetu" és un relat de la transmissió dels gestos a partir de la història de la dansa a Catalunya al llarg de l'últim segle.

 • La força d'un somni. De l'"escuela nacional" a l'escola pública i catalana
  Veure vídeo

  La força d'un somni. De l'"escuela nacional" a l'escola pública i catalana

  "La Força d'un somni" recull, a través de testimonis, arxius i filmacions, les lluites que des dels anys 50 fins a la democràcia hi va haver a Catalunya als anys 60 i 70 per construir una escola pública i catalana.

 • La història d'un teatre lliure
  Veure vídeo

  La història d'un teatre lliure

  Documental que fa un recorregut pels 35 anys d'història del Teatre Lliure a través de les persones que l'han fet possible, fent especial atenció als inicis del projecte.

 • Romea, 150 anys
  Veure vídeo

  Romea, 150 anys

  El Teatre Romea va obrir les portes el 18 de novembre de 1863 al carrer Hospital de Barcelona. En el seu 150è aniversari, el film camina per les entranyes i les històries de la sala a través d'imatges espectaculars i dels testimonis de personalitats que hi han estat relacionades, com Carme Contreras, Josep Manel Canals, Teresa Cunillé o Hermann Bonnín, entre d'altres.

 • Kilian Jornet, el comptador de llacs
  Veure vídeo

  Kilian Jornet, el comptador de llacs

  Documental que revela, a través de la mirada i els pensaments més íntims de Kilian Jornet, els seus desitjos, el seu amor per la muntanya i per aquelles persones que són part de la seva vida i que han contribuït a forjar un gran esportista.

 • J.L. Sert, un somni nòmada
  Veure vídeo

  J.L. Sert, un somni nòmada

  Documental que narra la vida de l'arquitecte català Josep Lluís Sert, des de la seva primera joventut a Barcelona fins a la seva arribada a la Universitat Harvard, passant pel seu exili a París i Nova York.

 • Genet al Raval
  Veure vídeo

  Genet al Raval

  Vivències de l'escriptor francès Jean Genet a Barcelona, on va viure de 1933 a 1934, amb 23 anys. A partir del llibre homònim de Juan Goytisolo i dels textos del mateix Genet, el documental recorre els llocs que l'escriptor va freqüentar.

 • Fra Juníper, l'home que caminava
  Veure vídeo

  Fra Juníper, l'home que caminava

  Documental biogràfic sobre Fra Juníper Serra i les conseqüències de la seva arribada a Califòrnia

 • Miralda, el sant estómac
  Veure vídeo

  Miralda, el sant estómac

  Una reflexió íntima sobre l'obra de Miralda exposa les transformacions de la civilització occidental. Entre Barcelona, París, Berlín i Nova York, revela la seva lluita per preservar la memòria de la cultura del menjar.

 • Corredors de fons
  Veure vídeo

  Corredors de fons

  L'Ahmed, el Korka i el Lukman van iniciar una cursa per canviar el seu destí. Van córrer milers de quilòmetres de manera il·legal fins arribar aquí. Han fet 18 anys, i queden fora del sistema de protecció de menors. Sols, en un lloc estrany.

Anar al contingut