• Montserrat Figueras, la veu de l'emoció
  Veure vídeo

  Montserrat Figueras, la veu de l'emoció

  Documental sobre la figura de la soprano Montserrat Figueras, que va ser la inseparable parella personal i professional de Jordi Savall, amb el qual va formar un tàndem creatiu enormement prolífic.

 • Interior de paisatge
  Veure vídeo

  Interior de paisatge

  Documental en què el paisatge del Priorat és l'autèntic protagonista. L'associació Prioritat s'ha marcat el ferm objectiu que la Unesco el declari Paisatge Cultural de Patrimoni Mundial.

 • Un poema a l'exili. El Pessebre de Pau Casals i Joan Alavedra
  Veure vídeo

  Un poema a l'exili. El Pessebre de Pau Casals i Joan Alavedra

  La correspondència inèdita entre el mestre Pau Casals i el poeta català Joan Alavedra ens relata el naixement del poema "El Pessebre" i la seva conversió en una composició musical que es convertiria en un missatge de pau universal.

 • Generació Pegaso
  Veure vídeo

  Generació Pegaso

  Història de la lluita del pare d'Isabel Andrés i els seus quatre millors amics van dur a terme pels drets democràtics i la millora de les condicions laborals a la fàbrica on treballaven durant els últims anys de la dictadura franquista.

 • Velocitat
  Veure vídeo

  Velocitat

  Documental sobre la transformació i el pas del temps. Un seguiment de les obres de l'AVE i dels seus treballadors, entre l'Alt Empordà i la Catalunya Nord, així com dels habitants dels pobles que conviuen amb elles.

 • Operació Impala
  Veure vídeo

  Operació Impala

  Fa 50 anys, cinc joves van travessar l'Àfrica pilotant tres prototips d'una moto que amb el temps va ser mítica: la Impala. Aquesta és la història d'aquella aventura, el retrat d'una època i de l'èxit d'una moto ben dissenyada.

 • La camisa de Christa Leem
  Veure vídeo

  La camisa de Christa Leem

  A mitjans dels anys 70 Christa Leem va inventar un art. Abans moltes altres artistes s'havien tret la roba però Christa ens va mostrar el cos nu, blanc, lleuger i prematur per descobrir-nos l'ànima transparent i lliure.

 • Formentera, l'hivern de la sargantana
  Veure vídeo

  Formentera, l'hivern de la sargantana

  Tothom sap com és Formentera a l'estiu: les platges plenes, els restaurants plens, la carretera plena i les sargantanes al sol. Però, per sort, sempre arriba l'hivern i llavors l'illa canvia totalment.

 • La força de Babel
  Veure vídeo

  La força de Babel

  Al segle XXI, la diversitat lingüística ja no és una maledicció bíblica, sinó una característica definitòria de les societats modernes. Un viatge en companyia d'Anna Solé, una jove economista que té una vida veritablement multilingüe.

 • Father Sopeña: 60 anys aprenent hindi
  Veure vídeo

  Father Sopeña: 60 anys aprenent hindi

  "Vaig venir a convertir i m'han acabat convertint ells a mi... no una, sinó diverses vegades!". Així resumeix Federico Sopeña, el capellà jesuïta català conegut com a "Father Sopeña" els seus 60 anys de missioner a l'Índia.

 • On tot va començar... Picasso i Barcelona
  Veure vídeo

  On tot va començar... Picasso i Barcelona

  "Allà és on tot va començar., on vaig entendre fins on podia arribar". Així parlava Picasso de Barcelona, la ciutat on es va formar. Què volia dir, exactament? A què es referia?

 • Adrià Puntí
  Veure vídeo

  Adrià Puntí

  Recorregut per l'inesgotable imaginari d'un dels creadors més importants del nostre país. Un viatge ondulant fet de retalls de vida, paisatges, música i poesia, que reconstrueix els darrers deu anys de silenci discogràfic de l'artista.

 • Ferran Sunyer i Balaguer. Història d'un exili interior
  Veure vídeo

  Ferran Sunyer i Balaguer. Història d'un exili interior

  Ferran Sunyer va ser una de les figures matemàtiques de fama mundial el segle XX malgrat les adversitats d'haver nascut amb una paràlisi cerebral que no li permetia ni escriure i desenvolupar la seva carrera en un moment d'aïllament científic a Espanya amb el règim franquista. Tot i la seva brillant trajectòria durant els anys 50 i 60, és una figura desconeguda encara avui.

 • L'estigma?
  Veure vídeo

  L'estigma?

  "L'estigma" neix de la necessitat del seu autor d'explicar-se per què, durant els primers 50 anys de la seva vida, ho ha ignorat gairebé tot sobre una tradició que és part del nostre ADN cultural i genètic: el judaisme.

 • Reconèixer Borrell
  Veure vídeo

  Reconèixer Borrell

  Un documental sobre Alfons Borrell (1931), un dels pintors abstractes més destacats del país. Ara, al final de la seva carrera, podem copsar la magnitud de la seva obra mentre el veiem treballar en un gran mural per a l'Ateneu de Barcelona.

Anar al contingut