• Destruir i construir, història d'una fàbrica
  Veure vídeo

  Destruir i construir, història d'una fàbrica

  La lluita per conservar l'espai fabril de Can Ricart al barri barceloní del Poblenou com a patrimoni industrial davant la reforma urbana projectada pel Pla 22@ serveix de fil narratiu d'un documental que proposa una reflexió sobre el valor de l'espai que ocupa.

 • Del vent al blau
  Veure vídeo

  Del vent al blau

  Diari filmat d'un viatger cineasta que vaga en solitari pel Perú, l'Equador i Bolívia, tot esculpint amb imatges la seva pròpia espiritualitat, solitud i sensació de llibertat. De composició assagística, "Del vent al blau" gira entorn de dos eixos, l'home i la naturalesa, i la relació de l'un amb l'altre.

 • L'hora del pati
  Veure vídeo

  L'hora del pati

  Al pati de l'Escola Barrufet les nenes i els nens juguen a pilota, a la xarranca... Mentrestant, sembla que en Pau estigui sol. El documental segueix els seus conflictes, dificultats i progressos dins la classe dels Ocells.

 • Llarga distància
  Veure vídeo

  Llarga distància

  "Llarga distància" és el relat de dos viatges. D'una banda, un viatge exterior: en Daniel, amb 35 anys, s'enfronta a un tractament dur i complex per curar el càncer que pateix. Aquest recorregut introdueix el viatge interior d'en Daniel: la seva lluita per combatre la malaltia, detectar-ne l'arrel emocional i plantejar els canvis que aquesta malaltia ha provocat en la seva vida.

 • Yankuba
  Veure vídeo

  Yankuba

  En Yankuba és un temporer africà que viu a Catalunya en situació il·legal i no té feina. Al contrari dels seus companys, que, atrapats en un cercle sense sortida, cada dia esperen que algun pagès els esculli per a un dia de feina a les collites dels camps del Segre, en Yankuba troba una manera diferent per sobreviure: la collita i venda de cargols.

 • Terra d'oportunitats
  Veure vídeo

  Terra d'oportunitats

  Gràcies a una cooperativa social que elabora vins i olis a Vallbona de les Monges (Lleida), descobrim noves formes de viure i comprenem el treball al medi rural. Els projectes ecològics sostenibles i compromesos amb el territori dibuixen un nou mapa de futur.

 • Espui
  Veure vídeo

  Espui

  Tothom torna alguna vegada al lloc d'on va marxar. L'arribada al poble dels avantpassats de la directora va estar plena de contradiccions. Va haver d'acceptar que les seves arrels quedarien enterrades per sempre sota murs de formigó i ferro. El petit poble pirinenc s'havia transformat arran de la construcció d'un macrocomplex turístic.

 • Sinaia, més enllà de l'oceà
  Veure vídeo

  Sinaia, més enllà de l'oceà

  Els records del viatge a Mèxic d'un grup de republicans exiliats a França el 1939 a bord del vaixell "Sinaia" condueixen el relat cinematogràfic d'aquest documental. Revivim aquella fugida a l'esperança tot creuant de nou l'oceà Atlàntic, aquesta vegada a bord d'un gran mercant de contenidors.

 • Qatar, la carrera
  Veure vídeo

  Qatar, la carrera

  Retrat d'un alt càrrec d'una multinacional hidroelèctrica i d'un empresari qatarià que dirigeix l'entrenament dels seus camells per participar en una important carrera internacional.

 • El temps de les seves vides
  Veure vídeo

  El temps de les seves vides

  El temps de les seves vides (The Time of Their Lives) Jocelyn Cammack (Regne Unit, 2009; 57 minuts) Tres àvies centenàries (o quasi) expressen a càmera opinions sobre els temes més diversos: la progressiva pèrdua de facultats físiques, la motivació per a seguir actives en les seves activitats respectives (el periodisme, la literatura, l'activisme polític...), les relacions amb familiars i amics, la mort i el més enllà, etc. Fitxa tècnica: Direcció: Jocelyn Cammack Fotografia: Michael O'Halloran, Alistair Cameron, Hugo Glendinning, Martin Jones So i música: John Avery Producció: Hilary Durman http://www.timeoftheirlives.com/

 • El quadern de fang
  Veure vídeo

  El quadern de fang

  Miquel Barceló ens descobreix per primera vegada els secrets del seu taller africà a partir de la performance "Paso Doble", que representa amb el coreògraf Josef Nadj.

 • Joan March, de malnom en Verga
  Veure vídeo

  Joan March, de malnom en Verga

  Documental del Joan March més autòcton, els seus orígens i el seu creixement, fins a convertir-se en una figura internacional. Llums i ombres de la vida d'un dels personatges més influents a l'Espanya i fins i tot a l'Europa del segle passat.

 • Gitanos catalans!
  Veure vídeo

  Gitanos catalans!

  A ritme de rumba, "Gitanos catalans" contrasta el passat amb el present de la història i la vida quotidiana dels seus protagonistes, en un retrat que descobreix una realitat ben allunyada dels tòpics.

 • Dimanche à Brazzaville
  Veure vídeo

  Dimanche à Brazzaville

  Un jove locutor de ràdio, Carlos La Menace, ens convida a compartir el cap de setmana amb tres personatges de Brazzaville, la capital del Congo: el sapeur Yves, el cantant i compositor Chériff i el campió de catch Palmas.

 • Construint llibertat
  Veure vídeo

  Construint llibertat

  Retrat cultural de la Barcelona dels setanta a partir d'un edifici emblemàtic, la Casa Fullà, que va ser punt de trobada de les persones més inquietes del moment.

Anar al contingut