• Aula oberta
  Veure vídeo

  Aula oberta

  No tots els adolescents que van a l'institut s'adapten als mètodes d'ensenyament tradicionals. A l'"Aula Oberta" poden obtenir la titulació en Educació Secundària Obligatòria, millorar el seu comportament social i provar possibles oficis per construir un futur.

 • Figura amb paisatge
  Veure vídeo

  Figura amb paisatge

  Retrat d'Useu, un petit poble del Pirineu lleidatà, i dels seus últims habitants: l'Amado i la seva muller Pepita. Acompanyant aquest pagès de setanta-cinc anys en la seva vida quotidiana se'ns mostrarà la seva manera d'entendre el temps i una forma particular de relació amb l'entorn, gairebé atàvica.

 • Paraules i fets
  Veure vídeo

  Paraules i fets

  Aquest documental és un retrat de Joan Coromines dirigit al gran públic, amb un caràcter global, és a dir, tant de la seva enorme obra com de la seva llarga i intensa vida i, per tant, del personatge. Una coproducció de Televisió de Catalunya amb Massa d'Or Produccions, S.L. i amb la participació de la Comissió Any Coromines, la Fundació Caixa Sabadell i l'Institut Ramon Llull.

 • "08001"
  Veure vídeo

  "08001"

  Instantània de les persones que viuen al barri del Raval de Barcelona: gent de negocis, propietaris de galeries, immigrants, artistes de carrer, treballadors de la construcció, turistes, associacions creadores de xarxes socials entre les diferents cultures, etc. Totes aquestes històries es combinen en un dia al Raval, en què la situació de la càmera canvia i, per tant, la perspectiva al llarg del temps, també acompanyant la gent en el seu dia a dia, observant i escoltant les seves impressions de la vida quotidiana al barri.

 • Amuertemorir
  Veure vídeo

  Amuertemorir

  Prenent el nom del seu crit de guerra, "Amuertemorir" és un retrat coral de la colla Emboladors, d'Amposta, famosos en el circuit taurí espanyol perquè han batut diferents cops el rècord nacional espanyol.

 • "Cinema a la fi"
  Veure vídeo

  "Cinema a la fi"

  "Road movie" documental que proposa el recorregut de la Meritxell a través de l'Argentina a la recerca d'un últim cinema geogràfic i metafòric a la fi del món. Sales antigues de cinema que ja no són un cinema, sales a punt de tancar o sales abandonades, són espais contenidors d'històries que ella anirà trobant al llarg del seu viatge. Són sales que la protagonista ens mostra per parlar-nos de la immortalitat del cinema. I és que, per ella, encara que l'espai mudi, canviï, evolucioni o es destrueixi, el cinema com a art continuarà existint més enllà del seu espai físic i de la seva transformació.

 • Jacques Leonard, el paio Chac
  Veure vídeo

  Jacques Leonard, el paio Chac

  Jacques, Monsieur Leonard, El Payo Chac o El Loco eren la mateixa persona. El nom canviava segons qui l'anomenava: la seva mare, els seus col·laboradors, els gitanos o els seus fills. Aquest polièdric cineasta, escriptor i fotògraf francès va deixar un llegat: un arxiu fotogràfic que abasta tota la seva carrera i que el seu fill Santiago ha guardat amb cura.

 • La Crida
  Veure vídeo

  La Crida

  El 18 de març del 1981 desenes de persones es reuneixen al Paranimf de la Universitat de Barcelona per respondre al que consideren que són un seguit d'agressions a Catalunya, com el recent intent de cop d'estat o el "Manifiesto" dels 2.300. És el naixement de La Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes, un veritable moviment de pressió a favor de la identitat de Catalunya que tindrà un paper rellevant en la vida política i social del país des de l'any 1981 fins a l'any 1993. Un documental que, per primera vegada, repassa la història completa d'un moviment que no va deixar ningú indiferent.

 • La terra de l'estrany
  Veure vídeo

  La terra de l'estrany

  Documental molt personal sobre el retorn a la terra. Xavier Marrades, un jove realitzador català que ha passat una llarga temporada fora de casa, torna a casa, a Cervera, i en fa un retrat intimista, pausat, emotiu, tot concentrant-se en els paisatges, tant humans com naturals, que l'envolten en aquest peculiar trajecte.

 • Una llengua que camina
  Veure vídeo

  Una llengua que camina

  Amb motiu de la Diada Nacional del País Valencià, el proper 9 d'octubre, "El documental" estrena "Una llengua que camina", un treball que mostra l'estat de salut del valencià a partir de la quotidianitat de cinc persones de diferents àmbits socials, professionals i geogràfics que van participar a la diada del 2010 en les celebracions dels 25 anys de Trobades d'Escoles en Valencià.

 • Elegia del tròpic
  Veure vídeo

  Elegia del tròpic

  El documental rescata de l'oblit l'escriptor Ramon Vinyes, que somiava fer-se un nom en el teatre català i que mai va aconseguir el ressò que anhelava; que vivia desarrelat entre dos mons separats per un oceà, Barcelona i Barranquilla; que va escriure en dues llengües, català i castellà; que va estimar dues dones, i va dedicar la vida a una passió, la d'escriure, fent de dramaturg, narrador, poeta, periodista, crític, editor, llibreter, traductor, creador de la revista "Voces" i també mestre.

 • Terra d'esperança
  Veure vídeo

  Terra d'esperança

  Un grup de músics integrat per catalans i argentins es troben amb un objectiu molt concret: reconstruir a través d'un repertori musical la memòria dels immigrants que des dels dos països han creuat l'Atlàntic en un sentit o en l'altre a la recerca d'un futur diferent. El grup s'aplega sota el nom d'"Immigrasons". Per a reconstruir aquesta memòria col·lectiva, els músics tenen una sèrie de trobades amb emigrants arribats tant a l'Argentina com a Catalunya.

 • Tornar a Nadia
  Veure vídeo

  Tornar a Nadia

  Nadia va viure disfressada de noi durant 11 anys a l'Afganistan. Fa tres anys una ONG la va dur a Barcelona. En aquest documental torna per primera vegada com a dona al seu país per enfrontar-se al seu passat. La seguim en l'aventura de tornar al seu Kabul natal i aconseguir que la família la reconegui com a dona. Un documental de BATABAT en coproducció amb TELEVISIÓ DE CATALUNYA i TVE, amb la col·laboració de l'ICIC i la participació de Casa Àsia.

 • Una terra, una vida
  Veure vídeo

  Una terra, una vida

  La lluita dels "sense terra" al Brasil. Amb la figura mítica del bisbe Casaldàliga com a ànima d'aquest documental, som testimonis de la voluntat aferrissada d'un grup de camperols per accedir a la terra que volen conrear.

 • Emboscats. Memòria d'una geografia secreta
  Veure vídeo

  Emboscats. Memòria d'una geografia secreta

  Durant la Guerra Civil Espanyola, molts joves catalans van decidir no anar al front o van desertar quan hi eren. Es van amagar al bosc, en llocs remots, abruptes, on no els pogués trobar ningú excepte els seus familiars i veïns de confiança. Aquesta és la història mai explicada dels que es van amagar durant la guerra.

Anar al contingut