"Beirut, la vida de color rosa" ("Beirut, la vie en rose"), d'Èric Motjer
Seleccionat en la secció oficial DocsBarcelona Latitud el 2019

Les intimitats de l'elit cristiana del Líban, a "Beirut, la vida de color rosa"

A partir de l'accés excepcional a alguns dels membres més importants de l'elit cristiana del Líban, el documental desvela com aquesta exclusiva part de la societat libanesa intenta mantenir els seus privilegis tot i la perpètua inestabilitat que castiga el país

En una de les regions políticament més inestables del món, els protagonistes de "Beirut, la vida de color rosa" ("Beirut, la vie en rose"), quatre dels membres més importants de l'elit cristiana del Líban, són els últims representants d'un país que va ser la "Suïssa de l'Orient Mitjà".

Durant dècades, aquesta exclusiva part de la societat libanesa ha intentat mantenir els privilegis de l'època daurada posterior a la independència del país. Els seus membres han desenvolupat una forta resiliència a la inestabilitat quasi perpètua que ha viscut el país els últims 40 anys. Han superat les pors al futur vivint la vida de la forma més intensa possible, com si no hagués canviat res. Viuen en bombolles, aïllades del fràgil ordre social en què viu la resta del país, duent una vida social intensa, amb festes sumptuoses i l'extravagància com a leitmotiv del seu oci.

 

"Beirut, la vida de color rosa" ("Beirut, la vie en rose"), d'Èric Motjer

 

Però, en un país que sembla condemnat a episodis cíclics de conflicte, inestabilitat i canvi constant, hi ha alguna cosa que ja no poden ignorar. L'inevitable final d'una època. La seva època.

Al documental, el qual va participar en l'edició del DOCSBARCELONA del 2019, Èric Motjer aconsegueix accedir per primera vegada a l'entorn d'aquesta elit i se submergeix en una realitat inèdita fins ara.      

 

"Beirut, la vida de color rosa" ("Beirut, la vie en rose"), d'Èric Motjer

 

Podeu veure el tràiler de "Beirut, la vie en rose" aquí.

 

Fitxa tècnica
Direcció: Èric Motjer
Guió: Albert F. Arcarons, Ferran Calbet i Èric Motjer
Producció: Albert F. Arcarons
Director de fotografia: Èric Motjer
Productors executius: Oriol Cortacans i Marc Roma
Productor associat: Jan Rofekamp
Assistent de producció: Anna Bosch
Operadors de càmera: Ferran Calbet i Èric Motjer
Operador de dron: Harout Bajikian
So directe: Monzer El-Hachem
Muntatge: Marc Capdevila (AMMAC)
2019

"Beirut, la vida de color rosa" ("Beirut, la vie en rose") és una producció de SomBatabat, Films Transit, Sabir Studio i Movistar+.

 

'Beirut, la vie en rose', d'Èric Motjer
Anar al contingut