Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una vida dedicada a la música

Talent gegant en unes mans petites: la virtuosa pianista catalana Alícia de Larrocha

"Les mans d'Alícia" és el retrat humà i artístic de la pianista catalana Alícia de Larrocha en el centenari del seu naixement. El documental li fa un homenatge amb el repàs de la seva vida, dedicada a l'estudi i al perfeccionament musical. La seva tasca va ser reconeguda amb multitud de premis que no van pertorbar mai el seu objectiu: interpretar amb el màxim rigor i fidelitat les partitures

Aquesta és la història d'una artista de mans petites, admirada i estimada internacionalment, una història de passió per la música i un viatge sobre el poder del desig per descobrir la dona més enllà de la pianista.

Així la descrivien els mitjans de comunicació quan De Larrocha estava de gira per Nova York als anys 80:

"L'únic que és petit, en Alícia de Larrocha, és la seva alçada. Un metre i 45 centímetres. Al teclat és una geganta amb milers de seguidors arreu.

A Nord-amèrica, la devoció per ella és tan gran que arriba al fanatisme. Després de més de 50 anys actuant, és una de les artistes amb més gravacions i una de les més reverenciades del nostre temps."

El documental repassa la trajectòria musical i vital de la pianista catalana Alícia de Larrocha ("Les mans d'Alícia")

André Previn, pianista, director d'orquestra i compositor nord-americà d'origen alemany, parla de la tècnica d'Alícia de Larrocha com un miracle inexplicable, que va demostrar durant els 3.500 concerts que va oferir al llarg de la seva vida:  

"Tenia el sentit rítmic més sofisticat que he vist mai, perquè no sonava mai rígid, ni afectat, ni mecànic. Era com si no hi hagués cap altra manera de tocar-ho." 

Alícia de Larrocha va oferir més de 3.500 concerts a la seva vida, sobretot als Estats Units ("Les mans d'Alícia")

En el documental, altres personatges de renom internacional, com Joaquín Achúcarro, Maria Joao Pires o Martha Argerich, parlen de la tècnica d'Alícia de Larrocha (23 de maig del 1923- 25 de setembre del 2009), de la seva passió i dels motius pels quals va ser considerada una de les millors pianistes del segle XX.

Fitxa tècnica

Direcció, guió, realització i muntatge: Verònica Font i Yolanda Olmos

Productor: Yolanda Olmos

Productor executiu TVC: Jordi Ambròs

Productor delegat TVC: Joan Pavón

Director de fotografia: Pablo García

Directora de producció: Yolanda Olmos

Una producció de Producciones Doble Banda, en coproducció amb Televisió de Catalunya i TVE, amb el suport de l'ICEC–Departament de Cultura.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut