Dissabte, 18 de maig, a les 22.45, al 33

"La Bressola, 40 anys d'immersió a la Catalunya Nord", estrena a "El documental" del 33

L'obra de Xavier G. Ubiergo parla de la història del model d'escola catalana a la Catalunya Nord, símbol de la recuperació de la llengua catalana, gairebé desapareguda a la zona, però també d'un model on nens i nenes de diferents edats comparteixen l'aula i es treballa a través de projectes i de forma cooperativa
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

La Bressola és un model molt modest, amb només set centres, però està reconeguda a França com a opció educativa i busca la complicitat de professors i famílies i de sectors de la societat catalana i francesa per anar-se estenent i per estendre l'ús social del català.

La història de La Bressola és una història de supervivència, una història plena d'entrebancs, en què la perseverança i determinació dels seus impulsors ha esdevingut clau. Al llarg de quaranta anys, aquest model d'escola catalana, fins aleshores inèdit a les comarques de la Catalunya Nord, s'ha anat estenent a poc a poc, trobant les complicitats de professors i famílies, però també de sectors de la societat catalana i francesa, així com d'institucions.

Aquestes escoles catalanes a la Catalunya Nord simbolitzen la recuperació d'una llengua que fins a aquell moment havia pràcticament desaparegut a la zona, però també representen la implantació d'un model pedagògic vertical, que s'ha fet un lloc en el sistema educatiu francès. Un model on els nens i nenes de diferents edats comparteixen una mateixa aula i on es treballa a través de projectes i de forma cooperativa. Un sistema en què es volen posar en relleu valors com l'autonomia, la llibertat i la responsabilització.

"La Bressola, 40 anys d'immersió a la Catalunya Nord", de Xavier G. Ubiergo, és una producció de Bru & Ros Product, SL en coproducció amb TV3 i Amics de La Bressola i amb el suport de l'ICEC.

Escoles associatives de Catalunya Nord
Associació d'Amics de la Bressola

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut