La Mejra, a l'hora de la pregària, a casa seva
Estrena internacional

El documental "Terra remoguda", coproducció de TV3, seleccionat al Sarajevo Film Festival

La coproducció de TV3 "Terra remoguda", dirigida i amb guió de Kumjana Novakova i Guillermo Carreras-Candi, ha estat seleccionada per a la secció oficial de competició del Sarajevo Film Festival, que se celebrarà del 13 al 20 d'agost, en la que serà la seva première mundial

"Terra remoguda" ("Disturbed earth") (2021), una producció d'Atzucac Films en coproducció amb TV3 i la productora Pravo Ljudski, amb Kumjana Novakova i Guillermo Carreras-Candi rere la direcció, el guió i la realització, es podrà veure en l'espai "El documental" del 33.

Un total de 48 pel·lícules competiran pels premis Cor de Sarajevo al 27è Sarajevo Film Festival. Les quatre seccions del festival, per a llargmetratges, documentals, curtmetratges i estudiants, comptaran amb 18 estrenes mundials, 3 d'internacionals, 1 d'europea, 25 de regionals i 1 première de B&H.

Aquest any, l'equip de selecció del Festival de Cinema de Sarajevo, dirigit per la directora creativa Izeta Građević, ha vist 683 pel·lícules presentades al festival, incloent-hi 135 llargmetratges de ficció, 153 documentals, 245 curts i 150 títols d'estudiants.

A finals del 1995, després de quatre anys de setge a Sarajevo, l'Obala Art Centar va instaurar el Sarajevo Film Festival amb l'objectiu de reconstruir la societat civil i conservar l'esperit cosmopolita de la ciutat. A dia d'avui, dues dècades després, el Sarajevo Film Festival és líder a la regió i reconegut per professionals i públic. És un festival internacional, però està centrat en la regió del sud-est europeu.

 

Cases en runes al centre de Srebrenica / Documental 'Terra remoguda' ('Disturbed earth')

 

Sinopsi

L'enclavament de Srebrenica i els seus voltants és des del juliol del 1995 un dels punts més foscos de la geografia europea. Més de vint anys més tard, la vida intenta retrobar-se amb una normalitat marcada per la realitat rural de la zona i el pas del temps compassat per les estacions de l'any.

Un espai en silenci on el passat ha capturat el present.

El dolor col·lectiu tot ho cobreix i, una capa rere l'altra, es fica dins el paisatge, l'espai, els cossos.

I acaba ficant-se dins nostre.

Srebrenica es converteix en una realitat del nostre present i en la nostra realitat.

 

Més informació
Facebook Disturbed Earth @disturbedearth

 

Fitxa tècnica
Direcció, guió, realització i producció: Kumjana Novakova i Guillermo Carreras-Candi
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Daniel Barea
Director fotografia: Guillermo Carreras-Candi i Lara Vilanova
Muntatge: Jelena Maksimovic
Música: N.A
Lingüista: Esteve Comes i Bergua
Grafisme: Katarina Popovic
2021

"Terra remoguda" ("Disturbed earth") és una producció d'Atzucac Films en coproducció amb TV3 i la productora Pravo Ljudski.
Anar al contingut