Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Un referent del còmic a Espanya

"Dibuixant Max" s'endinsa en l'obra del dibuixant Francesc Capdevila, Max

Coincidint amb la inauguració de la 39a edició de Comic Barcelona, "El documental", al 33, estrena "Dibuixant Max". Escrit i dirigit per Cesc Mulet i el mateix Francesc Capdevila, Max, el documental desvetlla les claus de l'obra d'aquest autor referent del còmic a Espanya des de la dècada dels 70 del segle passat.

Autor d'historietes i il·lustrador, amb una trentena de còmics publicats des dels seus inicis a la revista El Víbora, Francesc Capdevila, més conegut com a Max, s'ha convertit en un autor referent del còmic a Espanya. En experimentació constant, el guanyador del Premi Nacional del Còmic 2007 combina a les seves creacions humor, frescor, espontaneïtat, gamberrisme, surrealisme i reflexions filosòfiques. "Així com del pou surt l'aigua, des de les ombres, el subconscient no menteix mai" diu Max.

"Dibuixant Max" descobreix el món i l'obra de Max mitjançant la paraula de l'autor i el seu traç. És ell mateix qui, per desvetllar la raó de ser de la seva feina, s'endinsa al seu subconscient, ple de símbols, somnis i regnes fantàstics i irreverents. Max analitza el procés de creació de la seva obra i les eines que utilitza en aquest.

 

'Dibuixant Max', de Cesc Mulet i Max

 

El documental també s'acosta al costat més íntim de l'il·lustrador, envoltat de la seva biblioteca i els seus "ninots", o al seu taller. El director, Cesc Mulet, el segueix en el seu dia a dia: quan es desperta primerenc i batega en els cafès, sempre acompanyat del seu quadern, on perfila i esbossa les seves històries. Max és convidat a fer tallers, donar conferències, trobades, festivals, exposicions...

El film transita entre la primera i la tercera persona, entre la ficció i el la realitat. Habita en les vinyetes de Max, un món animat i fruit de la fantasia i el subconscient del dibuixant, i reconeix a un narrador etiquetat d'humorista metafísic, filòsof, surrealista, irreverent.

 

'Dibuixant Max', de Cesc Mulet i Max

 

Fitxa tècnica
Guió i direcció: Cesc Mulet  i Max
Realització: Cesc Mulet
Productor: Cesc Mulet i Antonio Chavarrías
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Director de fotografia: Jaume Caldentey
Muntatge: Roberto Rodríguez
Director de producció: Núria Cano
Música: Kiko Barrenengoa
Lingüista: David Arnau
Grafisme: Luis Ozonas
Veu en off: Marta Vives i Max
2020

"Dibuixant Max" és una producció de La Perifèrica produccions i Oberon Cinemato­gràfica, en coproducció amb IB3, amb la participació de Televisió de Catalunya, amb la subvenció de l'Institut d'Estudis Baleàrics i amb la participació del Consell de Mallorca.

 

'Dibuixant Max', de Cesc Mulet i Max
ARXIVAT A:
Còmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut