Avui, a les 22.05, al 33

"El documental" recupera "Josep Guinovart, l'art en llibertat"

Amb motiu del 10è aniversari de la mort del pintor Josep Guinovart, el 12 de desembre del 2007, el 33 dedica una nit especial en record seu. "El documental" reemet "Josep Guinovart, l'art en llibertat" i després, el capítol del programa "Identitats" en què Carmen Alcalde l'entrevistava el 5 de juny del 1985.
"Josep Guinovart, l'art en llibertat", de Pep Puig

"Josep Guinovart, l'art en llibertat", de Pep Puig

Un dels pintors catalans més importants de la segona meitat del segle XX

 

L'art de Josep Guinovart representa el compromís constant per preservar la llibertat de l'artista. La seva obra s'ha exposat i està repartida en col·leccions públiques i privades de tot el món. Després de la seva mort, l'any 2007, és important continuar recordant el sentit d'una obra sempre compromesa amb la feina de pintor. 

El documental repassa l'obra, la trajectòria artística, la personalitat i el pensament de Josep Guinovart, estructurat al voltant de quatre àmbits: entrevistes fetes a les persones que van conèixer de prop l'artista (família, amics, galeristes, crítics d'art, col·leccionistes, etc.); imatges de Josep Guinovart treballant o parlant sobre els seus plantejaments artístics i de caràcter social; presentació de la seva obra de manera cronològica i, finalment, escenes actuals en què s'explica la feina de les persones que mantenen viu el seu llegat artístic i la seva memòria.


Fitxa tècnica
Direcció, guió i realització: Pep Puig
Productor: Núria Tomàs
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Ruth Llòria
Director fotografia: Pep Puig
Muntatge: Pep Puig i Joan Montserrat
2014
Una producció de Magnètic Films en coproducció amb Televisió de Catalunya i Vinseum, amb la col·laboració de Laboratoris Uriach, celler Mas Blanch i Juvé  i amb el suport de l'Ajuntament d'Agramunt, Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès.
 

 

Programa "Identitats" sobre Josep Guinovart