Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Més que un viatge interminable

"L'home que ho volia veure tot", la fantàstica història de Heinz Stücke i la seva bicicleta

El documental d'Albert Albacete explica la història de Heinz Stücke, el qual es va acomiadar de la seva família i amics per anar a voltar món amb la seva bicicleta quan tenia 20 anys. Stücke no va tornar mai més, fins ara. Conèixer Heinz ajuda a reflexionar sobre nosaltres mateixos i sobre els valors fonamentals de l'ésser humà

El 22 d'agost de 1960, Heinz Stücke va sortir de Hövelhof (Alemanya) amb la seva bicicleta i una tenda de campanya. Tenia 20 anys. Es va acomiadar de la seva família i els seus amics i mai més hi va tornar. Havia escollit un estil de vida nòmada que ja no abandonaria.

36 anys més tard, el 1996, ja havia recorregut tots els països del món i va ser reconegut com l'home que més havia viatjat per terra en tota la història.

Les seves fotografies i la venda de fulletons del seu viatge li van servir per a sobreviure d'una manera austera i sense excessos.

 

Heinz Stücke a Istambul ('L'home que ho volia veure tot', d'Albert Albacete)

 

Ara té 72 anys i s'atura per primera vegada. París és la ciutat escollida on Heinz es disposa a organitzar l'arxiu de la seva memòria, com un testimoni o un llegat de la seva extraordinària experiència.

El documental acompanya Heinz en aquest últim recorregut. A través de les imatges d'arxiu, els objectes personals i la memòria, s'estableix un procés de reconstrucció d'un periple de més de 50 anys. Un viatge a través dels seus records, però també a través dels encontres amb les persones que va conèixer, que li van escriure emotives fitxes dedicatòries i que s'han convertit en la seva família global repartida per tot el planeta.

 

Heinz Stücke en una platja ('L'home que ho volia veure tot', d'Albert Albacete)

 

La pel·lícula neix d'una pregunta: per què sent un home la necessitat de viatjar sense parar i què és el que fa que aquesta necessitat es mantingui viva durant tant temps?

El punt de vista excepcional d'una vida en continu moviment ens portarà a través de diferents èpoques i països, a pensar sobre alguns dels aspectes fonamentals de l'ésser humà.

 

Heinz Stücke a València ('L'home que ho volia veure tot', d'Albert Albacete)

 

"L'home que ho volia veure tot" ("The man who wanted to see it all") és un documental sobre els somnis individuals i la lluita per la seva consecució costi el que costi; sobre les persones que van fins el final en els seus desitjos i il·lusions. No és un documental sobre ciclistes aventurers, ni tan sols sobre viatges, marques i rècords. És un documental sobre un home que va tenir un somni impossible: "conèixer-ho tot", i va dedicar tota la seva vida a aconseguir-ho. La bicicleta només és l'eina que ho ha fet possible. I una vida nòmada n'ha estat la conseqüència inevitable.

 

Heinz Stücke amb la bola del món ('L'home que ho volia veure tot', d'Albert Albacete)

 

Fitxa tècnica
Direcció i guio: Albert Albacete
Producció executiva: Carles Pastor
Productor delegat TVC: Daniel Barea
Director fotografia: Pau Mirabet
Muntatge: Vep Culleré
Director de producció: Sara de Lecea
Música: Toni M. Mir
Lingüista: Aina Serra
2019

"L'home que ho volia veure tot" ("The man who wanted to see it all") és una producció de Loto Films en coproducció amb Gaia Audiovisuals i Tana films, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Crea SGR i Trafalgar 13 Music House i el suport de TVP, Institut Ramon Llull i ICEC.

 

Heinz Stücke en bicicleta ('L'home que ho volia veure tot', d'Albert Albacete)

 

"El documental", en antena des del 2000

Dirigit per Jordi Ambròs, "El documental" és un espai clàssic, de referència, a la graella de Televisió de Catalunya. Actualment se centra en la difusió de produccions amb participació catalana que entenen el gènere de manera àmplia, tant formalment com des dels continguts. El programa combina produccions alienes i treballs fets en règim de coproducció o precompra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut