Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Una revisió del mite de l'"Odissea" d'Homer

"El documental" estrena "Penèlope", documental que indaga en l'espai fronterer entre el mite i la realitat

"Penèlope", d'Eva Vila, és una oda a l'absència, però també a l'audàcia de defensar-se'n i convertir-la en un motor per sobreviure

Amb el mite com a motor, "Penèlope" es desplega en un imponent paisatge com una versió el·líptica i crepuscular de l'"Odissea" d'Homer, on l'espera és el motor dels individus, però també de tot un poble.

La Penèlope d'aquesta història és la modista de Santa Maria d'Oló, un petit poble de l'interior de Catalunya. Ella cus i descús els fils i té el caràcter d'una generació dura, però sentida. L'Ulisses torna al poble després de trenta anys d'absència. Un últim viatge que troba el sentit, més enllà d'allò viscut, en el retorn a una pàtria i a una forma de vida que s'extingirà amb ells.

 

"Penèlope", d'Eva Vila("Penèlope", d'Eva Vila)

 

A partir de la revisió del mite grec de l'Odissea, el documental posa en joc dos moviments universals: el de l'espera, quedar-se i mantenir una vida de resiliència, o marxar, començar un periple ple d'aventures que contingui -a cada pas una mica més- la impossibilitat de tornar.

Es mostra el paisatge català com poques vegades s'ha fet en el cinema, posant l'accent en l'evocació dels ancestres i reinventa un realisme màgic català que es construeix amb elements reals i de ficció, una veritable oda a l'absència.

"Penèlope" és el tercer film d'Eva Vila, després de dirigir dos documentals premiats en nombrosos festivals internacionals, "B-Side" i "Bajarí" (finalista millor documental Premis Gaudí 2014), tots dos coproduïts per TV3.

 

("Penèlope", d'Eva Vila)

 

Festivals
Sevilla Festival de Cine, 2017
D'A Film Festival, Barcelona. 2018
London Spanish Film Festival, 2018
FICG-Festival Internacional de Cine de Guadalajara, Mèxic, 2018
Festival de Cine Català, Massachusetts, Estats Units
Universitat de Boston, Estats Units
Festival de Gdynia Film Festival, Varsòvia, Polònia, 2019

 

Fitxa tècnica i artística
Direcció: Eva Vila
Guió: Pep Puig i Eva Vila
Personatges: Carme Tarté Vilardell i Ramon Clotet Sala
Fotografia: Julián Elizalde
So: Eva Valiño i Amanda Villavieja
Música: Juan Sánchez "Cuti"
Veu: Anna Subirana
Cantant: Alejandra Barber

"Penèlope" és una producció d'Araki Films i Poland Estudio en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l'ICEC i l'ICAA, el suport d'Eurimages i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra (UFP).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut