Dijous 11 de gener, a les 22.00, 22.36 i 23.01, al 33

"El documental" estrena "Menazka" i "El moment"

"El documental" arrenca l'any convidant-vos a tres viatges. "Menazka" (La cassola), ens transporta fins a l'infern del camp de concentració de Bergen Belsen. "El moment" narra un viatge d'il·lusió i de descoberta per la Terra Alta, una terra marcada històricament pel conreu de la vinya i les cicatrius que va deixar-hi la Batalla de l'Ebre, encara presents al paisatge. Aquests dies que les imatges dels bombardejos a Síria ens han tornat a encongir el cor, el programa recupera "L'exili de Kobane", un viatge a la desesperació filmat el setembre del 2014, quan la seva població fugia del setge d'Estat Islàmic cap a Turquia.
Actualitzat
"El moment", d'Elisenda Trilla

"El moment", d'Elisenda Trilla

"MENAZKA" (LA CASSOLA)

ESTRENA: dijous 11 de gener, a les 22.00, al 33 i internet (geolocalitzat a Espanya)

 

Premi al Millor Documental a Punta del Este Jewish Film Festival

La cassola era l'estri que permetia sobreviure en un camp de concentració nazi. Sense, era impossible beure la sopa diària matinal i de la nit. El seu traspàs és el traspàs de la vida, de la memòria.

El documental planteja la necessitat del relleu en el testimoni de la memòria de l'Holocaust, amb la figura d'Isaac Borojovich, supervivent de tres guetos a Polònia i sis camps de concentració nazis, que viatja a Bergen Belsen acompanyat d'una estudiant de batxillerat de l'Escola Pia Sabadell, Camino Llonch. Es tracta d'un viatge físic i emocional al passat, per comprometre el futur de la memòria en les noves generacions.

Una coproducció de Blanquerna FCRI amb la Universidad ORT Uruguay i la productora Inquiets Media dirigida per David Serrano, doctor en Filologia catalana expert en literatura concentracionària.

 

 

Premis
Premi al Millor Documental, Punta del Este Jewish Film Festival, 2016

Festivals
Festival de Cinema Jueu de Barcelona, 2016
Festival de Cine Judío de Madrid, 2016
Festival de Cine de Sao Paulo, Brasil, 2017

       
Dirigit per David Serrano Blanquer"L'EXILI DE KOBANE"  
REEMISSIÓ: dijous 11 de gener, a les 22.36, al 33 i 30 dies a internet
 

La fugida desesperada del setge d'Estat Islàmic a Kobane

El 19 de setembre del 2014, després de dos mesos de setge per part d'Estat Islàmic, la població kurda de la ciutat de Kobane, al nord de Síria, es veu obligada a fugir en massa cap a Turquia. Dos dies més tard, Alan Kanjo, un català d'origen kurd resident a Calafell, i el seu pare, un kurd procedent de Kobane, al Kurdistan de Síria, decideixen fer un viatge improvisat cap a la frontera turcosiriana per trobar la seva família i assistir els refugiats del poble del seu pare. Però el que trobaran allà, a peu de frontera, superarà qualsevol expectativa.

A més del documental, Alan Kanjo va escriure un blog que recollia l'experiència d'aquell viatge.

 

Dirigit per Alan Azad Kanjo.

 

 

"EL MOMENT"  
ESTRENA: dijous 11 de gener, a les 23.01, al 33 i 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)
 

Un viatge a la terra del cerç

L'Oriol Pérez, un comerciant de vi, cerca a la comarca de la Terra Alta les millors garnatxes blanques per envasar i comercialitzar. Al llarg del seu viatge es troba amb un seguit de persones que dibuixen la identitat d'aquesta comarca situada en un dels límits geogràfics del Principat encara molt desconeguda per a molts. Un territori immers en un moment d'il·lusió i que pensa en un futur més esperançador a través d'una tornada raonada i conscient al passat. El més llunyà, amb la recuperació de la varietat de vinya tradicional, la garnatxa, un èxit palès en el seu reconeixement internacional gràcies als premis que va acumulant, i un segon retorn al passat, en aquest cas menys remot, revisant les empremtes que la Guerra Civil va deixar tant a la terra com en les persones.
 

 

Una producció de Setmàgic Audiovisual amb el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta i l'Ajuntament de Pinell de Brai (2015).


Més informació
Facebook:  @elmomentmovie 

Dirigit per Elisenda Trilla.