Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Conseqüències del turisme massiu

"El documental" estrena "Lobster Soup", una petita història islandesa de pescadors i turistes que reflexiona sobre les comunitats humanes

Documental de Pepe Andreu i Rafa Molés d'un gran recorregut per festivals de tot el món, inclòs el DocsBarcelona de l'any passat. La història se submergeixen en un petit cafè d'Islàndia per reflexionar sobre els efectes del turisme massiu i de com les nostres vacances transformen els llocs i les persones que els habiten

Cada matí, en Krilli prepara la sopa de llagosta del cafè Bryggjan, un local diminut al poble més anodí d'Islàndia. La seva parella ajuda a la cuina i enyora Reykjavík. A la cafeteria, el germà d'en Krilli, l'Alli, s'asseu amb els vells pescadors, amb l'últim boxejador de l'illa i amb el traductor d'"El Quixot" a l'islandès. Cada dia troben una nova solució per als problemes del món i veuen com la seva terra s'omple cada dia de visitants i turistes.

L'ambient d'aquell petit cafè, autèntic i recondit, atrau l'atenció de tots aquests turistes que busquen un lloc on sentir-se especials. L'èxit de la sopa supera totes les expectatives, fins al punt de captar l'interès d'uns inversors ambiciosos. Volen comprar el local, ampliar-lo i penjar un gran esquelet de balena a la paret.

 

(Documental "Lobster Soup")

 

Islàndia ha estat un d'aquells llocs que s'han convertit en destí turístic pels viatgers amb ànima d'aventurers. En la darrera dècada ha multiplicat per quatre el seu volum de visitants, superant els 2 milions el 2017, un nombre set vegades més gran que els habitants de la illa, que és de 334.000 censats. Aquest creixement ha permès que Islàndia es desenvolupés dins d'un mercat més global, però generant estralls en un espai de per si fràgil, i és que les zones més populars del país no tenen capacitat per allotjar tots aquests turistes i acaben per ressentir-se'n. El govern d'Islàndia treballa constantment per trobar la manera de mantenir els espais en les condicions apropiades, així com per aconseguir un turisme més respectuós. Però aquest no és un camí fàcil.

 

(Documental "Lobster Soup")

 

Com aconseguim un món global que també tingui en compte les particularitats dels pobles i ciutats? Podem viatjar de manera més respectuosa amb els entorns? Quins efectes tenen les nostres actituds com a turistes en l'entorn d'un poble com Grindavík?

"Lobster Soup" és una comèdia deliciosa, amb ingredients dolços, picants i melancòlics, sobre l'ànima humana i la vida en comunitat que s'acaba convertint en una radiografia de la decadència consumista del món occidental.

 

Podeu veure el tràiler de "Lobster Soup" aquí.

 

Premis
Premi al Millor Muntatge, III Premis de l'Audiovisual Valencià, 2020
Premi Mirades al Millor Documental, DocsValència, 2020

 

Festivals
Festival Internacional de Sant Sebastià, 2020
Visions du Réel, Suïssa, 2020
Secció Panorama, DocsBarcelona, 2021
Festival de Cinema Internacional de Reykjavík, Islàndia, 2020
Taipei Golden Horse, Taiwan, 2020
Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, Grècia, 2020
Dok.fest Munich, Alemanya, 2020
Cinéma Vérité, Festival de Cinema Internacional de l'Iran, 2020
Art Doc Fest, Letònia, 2020
Scanorama European Film Forum, Lituània, 2020
Nordische Filmtage Lübeck, Alemanya, 2020
Panorama European Film of Egypt, 2021
Bergamo Film Meeting, Itàlia, 2021
Festival de Cinema Catstrand Midwinter, Regne Unit, 2021
Top Docs, Calgary, Canadà, 2021
Global Docs, Mèxic, 2021


Fitxa tècnica
Direcció: Rafa Molés i Pepe Andreu
Guió: Pepe Andreu, Rafael Molés, Ólafur Rögnvaldsson, Arunas Matelis
Fotografia: José Luis González Iglesias
Música: Alberto R. Lucendo
Disseny de so: José Luis Rubio
Edició: Sara Marco
Producció executiva: Natalia Maestro, José Luis Rubio, Ólafur Rögnvaldsson, Algimanté Mateliené
Direcció de producció: Patricia Velert

"Lobster Soup" és una producció de Suica Films, Rec Grabaketa Estudioa, Ax Films, Studio Nominium

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut