Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La continuació d'"El somni", de Christophe Farnarier

"El documental" estrena "L'eternitat", un cant d'amor a la pagesia catalana

Un retrat de la pagesia catalana en perill de desaparèixer definitivament després de segles d'existència

Ja fa anys que el pastor Joan Pipa no fa la transhumància. La seva dona i la seva filla, la Mercè i la Teresa, l'ajuden en el treball quotidià amb les ovelles. Ara el ramat es queda al corral i als camps que envolten la granja, a la vora de Sant Esteve de Guialbes.

A través del retrat del dia a dia d'aquesta família de pastors, el documental s'endinsa en un món inaudit en què la força de les imatges, la clarividència dels diàlegs i la intensitat dels sons evoquen un entorn autèntic i crepuscular a cavall dels segles XIX i XXI.

 

(Documental "L'eternitat")

 

El documental, dirigit per Christophe Farnarier, els acompanya en les llargues hores de treball, amb el desgast físic que comporta; en la repetició de gestos ancestrals arrelats a través de les generacions, com l'esquilada dels xais; en les relacions amb els animals i amb la natura, i en la preocupació per l'ecologia i per l'evolució de la nostra societat, així com pels seus reptes de futur.

 

(Documental "L'eternitat")

 

La càmera també descobreix les relacions entre les persones i els sentiments que se'n desprenen, com la tendresa i l'alegria, l'estima dels pares, els ressentiments, les inquietuds, els laments, els records del passat, els remordiments, la força i la feblesa, la resignació...

"L'eternitat" és tot un món, bell i crepuscular, un patrimoni cultural i immaterial a punt de desaparèixer, però encara viu davant la càmera.

 

(Documental "L'eternitat")

 

Fitxa tècnica
Director: Christophe Farnarier
Guió: Christophe Farnarier i Àngels Tresserres
Fotografia, edició i so: Christophe Farnarier
Edició de so i mescles: Jonathan Darch
Etalonatge i postproducció: Xavier Pérez
Direcció artística: Àngels Tresserres
Música original: Joe Farnarier
Producció executiva: Àngels Tresserres
Producció executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció delegada TVC: Daniel Barea
2020
 
"L'eternitat" és una producció d'Angela Films produïda amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

(Documental "L'eternitat")

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut