"Girant per Sant Antoni", de Pere Alberó
La reforma d'un mercat emblemàtic

"El documental" estrena "Girant per Sant Antoni", un relat cinematogràfic sobre la transformació d'aquest històric mercat barceloní i del barri que l'envolta

A partir de la reforma de l'històric mercat de Sant Antoni, el documental configura un relat cinematogràfic que reflecteix la transformació d'aquest barri barceloní i l'obstinació dels veïns per no ser apartats d'uns llocs que senten com a propis.

El Mercat de Sant Antoni és tota una institució a Barcelona, fins al punt que la seva reforma, que ha durat anys, ha provocat intensos debats. Entre el documental i l'assaig, l'observació detinguda i el comentari polític, aquesta pel·lícula parla del lloc en si, però també del barri i de la gentrificació, i de la gent que pobla la zona, des dels comerciants de tota la vida fins als joves a la recerca d'un futur propi. 

Estrenada el maig del 2020 al D'A Film Festival de Barcelona, "Girant per Sant Antoni" va formar part de la selecció oficial del Terra Gollut Film Festival, de cinema compromès per a la transformació social, i de la programació del festival Temporada Alta.

 

"Girant per Sant Antoni", de Pere Alberó

 

El director de "Girant per Sant Antoni", Pere Alberó, és llicenciat en Història de l'Art,  professor de Llenguatge Audiovisual i Documental, i actualment director acadèmic de l'Escola de Cinema de Barcelona (ECIB). Assistent de direcció de Theo Angelopoulos a "La mirada d'Ulisses", ha escrit i dirigit obres teatrals, assajos cinematogràfics i col·labora regularment amb diverses revistes culturals.  

Podeu veure el tràiler de "Girant per Sant Antoni" aquí.

 

Documental "Girant per Sant Antoni"

 

Fitxa tècnica
Direcció: Pere Alberó
Producció: Carles Isern
Càmera: Guillem Almirall, Alejo Fernández, Marta Fiori i Pere Alberó
Cap de producció: Javier Rojas
Ajudants de direcció: Guillem Almirall i Marta Fiori
Muntatge: Camila Ausente i Pere Alberó
Correció color: Sonia Marill
So directe: Álvaro Ribeiro
Muntatge de so i mescles: Milagros Herro

"Girant per Sant Antoni", una producció de l'Escola de Cinema de Barcelona (ECIB) amb la col·laboració de Mercats de Barcelona-Ajuntament de Barcelona i Fem Sant Antoni.

Més informació
Entevista amb el director, Pere Alberó

 

Documental "Girant per Sant Antoni"

 

Anar al contingut