Dijous 16, a les 23.42, al 33

"El documental" estrena "Empatia", una història sobre el respecte animal explicada per un escèptic

Una aproximació personal a una forma de vida més respectuosa amb els animals i el seu patiment, amb un llenguatge que barreja ficció, estil publicitari i documental

El director Ed Antoja rep l'encàrrec de FAADA, la Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa del Animals, de realitzar un documental per conscienciar la societat sobre les diferents formes de maltractament animal. L'Ed, totalment aliè i escèptic en relació al món de la protecció dels animals, s'adona que, per dur a terme el projecte, necessita prèviament conscienciar-se'n i canviar els propis hàbits de vida. 

Comença llavors un periple en què el propi procés de documentació i realització del documental li serveixen per reflexionar sobre els dubtes que té i buscar respostes sobre com es pot viure d'una manera més responsable envers els animals. Tot això afecta el seu dia a dia en relació amb la seva alimentació, consum, el entreteniment i, especialment, en les relacions familiars i socials.

Antoja pren un paper protagonista per explicar-nos la seva particular aproximació al patiment animal des de tres fils narratius. D'una banda, les imatges d'arxiu i les entrevistes realitzades a experts i testimonis, que recullen les raons per les que cal actuar de manera respectuosa amb els animals. D'altra banda, la relació que el director va establint amb el projecte i amb el seu entorn, en què destaquen les converses amb la Jenny, col·laboradora de FAADA. I, finalment, la càmera subjectiva que Antoja fa servir per mostrar el seu punt de vista sobre els conflictes i vivències que va experimentant.

El resultat és una aproximació personal a una forma de vida més respectuosa amb els animals i el seu patiment, amb un llenguatge que barreja ficció, estil publicitari i documental.
 

FITXA TÈCNICA

Direcció i guió: Ed Antoja
Productors: Ed Antoja, Carla Cornella i Jenny Berengueras
Director de fotografia: Max Larruy
Disseny i animacions: Héctor Martín
Edició: Ed Antoja, David Muñoz i Marta Diego
Producció musical: Marc Barrera

"Empatia" (2017) és una coproducció de La Diferencia i FAADA.


WEB DE FAADA
WEB EMPATIA
WEB LA DIFERENCIA
FB FAADA
FB EMPATIA
INSTAGRAM FAADA
INSTAGRAM EMPATIA
INSTAGRAM LA DIFERENCIA
INSTAGRAM ED ANTOJA
TWITTER FAADA
TWITTER LA DIFERENICA
TWITTER ED ANTOJA

Anar al contingut