"Greykey", d'Enric Ribes
Curtmetratges

"El documental" estrena els curtmetratges documentals "Greykey" i "Labo"

"Greykey", la història d'una filla que busca respostes sobre el seu pare, supervivent a Mauthausen, i "Labo", un retrat hipnòtic de l'antiga Universitat Laboral Francisco Franco de Tarragona

"GREYKEY"

La por i la fascinació sempre s'han apoderat de Muriel Grey-Molay a l'hora de recordar la figura del seu pare, mort quan ella encara era molt jove. Trenta anys després de la seva mort, Muriel explica la història de Carlos Grey-Molay, supervivent del camp de concentració de Mauthausen. Ell va ser l'únic deportat espanyol negre a Mauthausen, on va aconseguir sobreviure tot i ser degradat a la condició de mascota dels oficials nazis.

A "Greykey", la Muriel inicia un viatge emocional que l'apropa a la figura del seu pare i a l'infern que va viure al camp de concentració. Un infern que va marcar la seva personalitat de manera irremeiable, convertint-lo en un pare estricte i misteriós, però alhora dolç i amable. Aquest és un viatge que contraposa el drama històric amb el personal.

"Greykey", dirigit per Enric Ribes, va guanyar la Bisnaga de Plata al Festival de Màlaga al millor curtmetratge documental el 2019, el premi especial del jurat a Documenta Madrid, i ha estat seleccionat als festivals de Cracòvia, Edimburg, Osca i FIC-CAT, entre d'altres.

Podeu veure el tràiler de "Greykey" aquí.

 

Fitxa tècnica
Direcció: Enric Ribes
Guió: Enric Ribes i Oriol Martínez
Producció: Valérie Delpierre, Häns
Fotografia: Alberto Bañares
Edició: Guillermo Irriguible
So: David Lacasa
Música: Guillermo Irriguible
Direcció artística: Lea Triboulet
2019

"Greykey" és una producció d'Inicia Films.

 

 

"LABO"

 

 

Jesús María Palacios dirigeix aquest passeig per la memòria de l'antiga Universitat Laboral Francisco Franco de Tarragona, no només a través dels seus edificis sinó també dels records d'aquells que els van habitar.

"Labo" és un viatge al passat que invoca la memòria històrica a través d'un cuidat minimalisme formal. És també una reflexió arquitectònica, cinematogràfica i política que evoca la rigidesa dels sistemes educatius d'adoctrinament del règim.

Podeu veure el tràiler de "Labo" aquí.

 

Fitxa tècnica
Direcció: Jesús María Palacios
Veu: José María Pou
Música: Tzesne
Poema: Emilio Varela Froján
So: Juan Gabriel Gutiérrez
Postproducció d'imatge: Unai Guerra
2019

"Labo" és una producció d'Uts Zero Filmes.

Anar al contingut